GGWP Launcher - Geliştirme Günlüğü

• Konuyu açan Konuyu açan pasha37
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 526

pasha37

Gold Üye
Gold Üye
Geliştirici
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar, bir süre önce yapmaya başlamıştım bir süre ara verdikten sonra tamamlamaya karar verdim, genel olarak özetlemek gerekirse tüm pvp sunucularına erişebileceğiniz kayıt gerektirmeyen Steam mantığında ortak bir launcher, şu an için Metin2 özelinde olmakla beraber ileride Minecraft, FiveM gibi alternatif oyunlarada destek eklenecek. Rust ve React ağırlıklı olarak yazıldı, henüz tamamlanmadı ilerleyen gelişmeleri konu altından paylaşıcam. Her türlü öneri ve tavsiyeye açıktır.

EFDFyis.png

wafPkQI.png

t2cgdd6.png

ws8ykn8.png

Sadece metin2 knight online gibi oyunlardan ziyade Türkiye pazarında hizmet veren özellikle indie geliştiricilerin bu platformda oyun yayınlaması, dağıtımınından tutup bu işlerle ilgilenip aslında güzel bir platform olma yolunda ilerleyebilir. İade politikası, özellikle başlangıçta oyunların fiyatlarını olabildiğince az kar marjıyla satmakta bence platformu tercih edilebilir kılabilir. Göze hoş geliyor ancak kullanıcı deneyimi için kütüphane gibi şeylerde güzel olabilir.

Yakında;

Patcher:
hOVBGNv.png

Setup:
yMiBwYi.png

Panel:
EMXo8LO.png

ioG6Qoe.png

MeZgbxb.png

YTMmLp7.png

Tasarım çok hoş görünüyor başarılar , maksat itch gibi tüm oyunları tek platformda toplamak mı eğer öyleyse forum tarafında discourse çok güzel olurdu.

Belki fikir açısından işine yarayan şeyler olur biz 1 senedir vakit buldukça geliştiriyoruz geliştir geliştir bitmiyor çünkü aşağıdaki saydığım özellikler olmadan normal launcherden farkı kalmıyor gibi geliyor bana. Kullanıcı deneyimi çok önemli bence. ;
a1.webp

a6afff.webp

Tasarım çok hoş görünüyor başarılar , maksat itch gibi tüm oyunları tek platformda toplamak mı eğer öyleyse forum tarafında discourse çok güzel olurdu.

Belki fikir açısından işine yarayan şeyler olur biz 1 senedir vakit buldukça geliştiriyoruz geliştir geliştir bitmiyor çünkü aşağıdaki saydığım özellikler olmadan normal launcherden farkı kalmıyor gibi geliyor bana. Kullanıcı deneyimi çok önemli bence. ;

aslında başında amacım itch gibi bir platform kurmaktı, çok sonradan farkettim itch'de kendi launcherını yapmış zaten bu yüzden platform kısmından vazgeçtim. sadece p-server ve community serverlara yönelik oyunları hedeflediğim bir launcher düşünüyorum. minecraft, m2, ko, fivem gibi.

yazdığın çoğu şey aslında kendi platformunu yöneten oyunlara yönelik şeyler, benim amacım bu tarz bir şey değil sadece bu oyunlara bir havuz mantığında ortam sağlamak.

aslında başında amacım itch gibi bir platform kurmaktı, çok sonradan farkettim itch'de kendi launcherını yapmış zaten bu yüzden platform kısmından vazgeçtim. sadece p-server ve community serverlara yönelik oyunları hedeflediğim bir launcher düşünüyorum. minecraft, m2, ko, fivem gibi.

yazdığın çoğu şey aslında kendi platformunu yöneten oyunlara yönelik şeyler, benim amacım bu tarz bir şey değil sadece bu oyunlara bir havuz mantığında ortam sağlamak.
çok başarılı.. ve iyi düşünülmüş

Bence yinede o özellikler launcherde düşünülmeli ve cloud tabanlı olursa aktif -pasif şeklinde müşteriye sunulursa çok çok iyi şeyler çünkü ben bdo oyunu da dahil hiç birinde bu tarz şeyler görmedim.

Örneğin launcher üzerinden kayıt ol çok çok iyi tabi bunu m2 kullanıcısı bazında düşünürsek şimdiden discodda ticketler açıldı nereden kayıt oluyoruz soruları soruldu yapamıyorum yardım et anydesk vereyim mi soruları soruldu.

Bu özellikler p-server ve community server odaklı launcher için büyük bir fark yaratabilir. Satacak mısın bilmiyorum ama kiralama mantığında profesyonel düşünenlere satış çok iyi olurdu m2 oyununda kesin eminim kullanacak sunucu sahibi çok zor fakat diğer oyunlarda çok fazla telep görebilir.

Örneğin bilinen bir sunucu sağlayıcısı sadece download hizmeti için m2 sunucu sahiplerinden aylık 8.000 talep ediyor , sen buny ile ve benzeri platformlar ile anlaşmalar sağlayıp hem komisyondan kazanç hem yaptığın launcherin kalitesinden özelliklerinden (modül fiyatlandırması) vs vs ekstralardan çok fazla para kazandırabilir

Edit : Örneğin düşünsene itemci platformu gibi benzeri bir platformu direkt launchere taşıdığını ve pazaryerinin tüm sunucularda olduğunu ve her satıştan komisyon kestiğini. X platform %10 kesiyor sen ise %5 , 5 büyük sunucuya kiraladığını düşünsek oradan gelecek kullanıcıların da alışveriş yaptığını.. müthüş fikir / tabi ödeme sğalayıcıs api kısmını düşünmedim ama orasıda istendikten sonra yapılır bence

Son düzenleme:
Geri