Çözüldü Game source dosyasını VS ile build alma

• Konuyu açan Konuyu açan Mavi Ruh
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 159
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Mavi Ruh

WWW.MR-3DWORK.COM
Grafiker
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
2
Martysama 5.7 temiz bir altyapı indirdim ve game içinde sln dosyası mevcut. Build etmeye çalıştım ama error verdi.

içerme dosyası açılamıyor: 'mysql/mysql.h': No such file or directory

Source içine baktım ama dosyayı bulamadım. Bunu nasıl tamamlayabilirim?
Freebsd üzerinden build almak çok uzun sürüyor. Mümkünse vs ile build almak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Çözüm
Uğraştırıcı ise aklıma bir soru takılıyor. Neden .sln dosyası var bu sourcenin, diye.
zamanında 5.6 ya ulaşım kolaydı. şimdi zor. ayrıca martysama orjinal kaynaklarda zaten windowsta build etmen için veriyor externleri. aşağıdaki konudan filesi indir. içine gir. extern klasöründen windows için olan externi al yerine at sonra alırsın build

Eğer amacın filesi windows server filese dönüştürmek ise forumda paylaşılan Windows sf konusuna bakabilirsin onun dosya yapısına falan göz atabilirsin. Eğer VS üzerinden build alıp freebsd üzerinden kullanmak istiyorsan sanırım öyle bir şey mümkün değil.(Net bilgim yok bu bu konuda.) Çünkü VS ile derledikten sonra sanırım çıktı dosyası .exe veya .bat oluyordu.

Aldığınız hataya bakılırsa VS Mysql dosyalarını göremiyor. Eğer indirdiğiniz dosyalarda Windows için MySQL dosyaları varsa visual studioya bunların hangi dizinde olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Yoksa mysql sitesinden uyumlu sürümü indirebilirsiniz.

Eğer amacın filesi windows server filese dönüştürmek ise forumda paylaşılan Windows sf konusuna bakabilirsin onun dosya yapısına falan göz atabilirsin. Eğer VS üzerinden build alıp freebsd üzerinden kullanmak istiyorsan sanırım öyle bir şey mümkün değil.(Net bilgim yok bu bu konuda.) Çünkü VS ile derledikten sonra sanırım çıktı dosyası .exe veya .bat oluyordu.
Hayır amacım o değil. Sadece Game build olayını da vs üzerinden gerçekleştirmek istiyorum.
Aldığınız hataya bakılırsa VS Mysql dosyalarını göremiyor. Eğer indirdiğiniz dosyalarda Windows için MySQL dosyaları varsa visual studioya bunların hangi dizinde olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Yoksa mysql sitesinden uyumlu sürümü indirebilirsiniz.
Baktım ama yok görünmüyor. Uygun sürümü nasıl öğrenebilirim? Filesin MySQL sürümü 5.6.

Uğraştırıcı ise aklıma bir soru takılıyor. Neden .sln dosyası var bu sourcenin, diye.
zamanında 5.6 ya ulaşım kolaydı. şimdi zor. ayrıca martysama orjinal kaynaklarda zaten windowsta build etmen için veriyor externleri. aşağıdaki konudan filesi indir. içine gir. extern klasöründen windows için olan externi al yerine at sonra alırsın build

Çözüm
Çünkü daha önceden windows ortamında geliştirme yapılabilmesi için windowsta çalışacak şekilde portlamışlar fakat gerekli olan kütüphaneler olmadan derlenmez. @hasanmacit zaten çözümü iletmiş zaten. Sorunuz yanıtsız kalmaması için bu ek bilgiyi de ekledim

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri