Electron Metin2 Launcher

• Konuyu açan Konuyu açan meteek
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 10
  • Gösterim Gösterim 105

meteek

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Launcher’ın arayüzü, oyuncuların gereksiz karmaşaya girmeden hızlıca işlemlerini yapabileceği şekilde tasarlandı.
Özel ikon setleri, hover efektleri, blur arka planlar ve dinamik geçişler.
Üst menü butonları yeniden tasarlanarak pencere taşıma – minimize – kapatma işlevleri modern hale getirildi.​

Dinamik Haber & Duyuru Sistemi​

Launcher içinde yer alan duyuru paneli tamamen dinamik şekilde çalışıyor.
Yönetim panelinden eklenen haberler anlık olarak çekiliyor.
Oyuncuya bildirim gibi sunuluyor.
Uzaktan içerik yönetimi sayesinde yeni duyurular için launcher güncellemesi gerek miyor.

Hash & Dosya Bütünlüğü Kontrolü​

Launcher’a hash kontrol sistemi entegre edildi
Tüm pack ve client dosyaları için SHA-256 hash doğrulaması
Eksik veya bozuk dosya tespiti
Sunucu tarafındaki hash tablosuna göre otomatik onarım
Exploit girişimlerini engelleme
Oyuncular oyuna başlamadan önce, client tamamen taranıyor ve eksik/yanlış dosya varsa otomatik güncelleniyor.

Windows Bildirim Sistemi​

Launcher güncelleme tamamlandığında veya yeni haber yayınlandığında:
Windows üzerinde native notification gönderiliyor
Oyuncu launcher kapalı olsa bile bilgilendiriliyor
Sessiz mod / bildirim engelleme gibi özellikler de mevcut​

Discord Entegrasyonu​

Tek tık ile oyuncular Discord sunucusuna yönlendirilebiliyor.
Arayüzdeki özel yuvarlatılmış buton tasarımı hem modern hem de marka kimliğine uygun.

Dipnot:Şuanda hala geliştirme aşamasında ve geliştirmeye açıktır.​

web sitesine de yönlendirme olabilir metecim

Anlık pack ve hash kontrolü eklendi klasörde silinen dosyalara müdahele ve json dosyasında hash değişikliğinde anlık olarak kontrol edip günceller ve altta windows bildirimi çıkmakta.

Sol tarafda yukarıda minimize butonlar var anasayfa,kayıt ol,indir ordan tıklayarak gidebiliyorlar zaten niye birdaha discord butonu gibi koyup yer kaplayayım launcherde hasanım

Sol tarafda yukarıda minimize butonlar var anasayfa,kayıt ol,indir ordan tıklayarak gidebiliyorlar zaten niye birdaha discord butonu gibi koyup yer kaplayayım launcherde hasanım
onların işlevini bilmiyorum ki metecim :D şimdi öğrendim varsa sıkıntı yok

bence electron bir patcher için hem ağır olacaktır hem de güncel sürümlerinde win7 desteği bulunmuyor

bence electron bir patcher için hem ağır olacaktır hem de güncel sürümlerinde win7 desteği bulunmuyor
Yorumun için teşekkür ederim. Windows 7 kullanan mutlaka vardır ama günümüz Metin2 topluluğuna baktığımızda bu işletim sistemini tercih eden oyuncu sayısının artık çok nadir olduğunu düşünüyorum.
Yeni nesil sistemler, güncel güvenlik protokolleri ve modern patch altyapıları zaten Windows 10/11 üzerine kurulu olduğu için launcher tarafında da bu standartlara göre ilerlemek daha mantıklı.
Sonuç olarak ben burada oyuncu kitlesinin %99’unun güncel işletim sistemi kullandığını baz alarak hem daha stabil hem de güvenlik açısından böyle bir tercih yaptım

Ayrıca diğer otopatcherlere kıyasla;
Oyun açmış ve gözlemiş olduğum duruma göre sorunları belirteyim
1) Modern sistemlerde (Windows 10–11) uyumsuzluk // 100 oyuncudan 50 si etkilenir 50 si etkilenmez.
2 ) Güncelleme sırasında donma / launcher tepki vermeme ( Arayüz “responsive” olmadığı için kullanıcı patcher çöktü sanıyor. / sık raslanan bir durum )
3 ) %40’ta %50'de takılı kalma, yanlış MB gösterme, 0 KB/s bug’ları vs.
4 ) Dosya bozulduğunda oyuncu patcher çalıştırıyor ama hatalı dosya değişmediği için yine oyuna giremiyor. ( Örneğin : Bir oyuncu otopackdan giriş yaptı ve oyunda, root dosyasına güncelleme getirdiniz oyundan çıkıp tekrar launcherden girip oyunu başlat dediğinde hash ve dosya bozulup clienti başlatmıyor o kişinin pack klasörüden root dosyasını silip tekrardan launcherin update yapıp giriş sağlanması gerekmekte )
5 ) Bana kalırsa arayüz tabi bu kişiden kişiye değişir.

Geri