Darius Rehber

Jeex

MT Üye
MT Üye
Editör
Mesaj
158
Beğeni
147
Puan
741
Darius_0.jpg


Yetenekler

Kanama

darius-p.jpg


Darius baltasının keskin ucunu bir rakibe her isabet ettirişinde, rakibin 5 saniye içinde kanayarak 13-30 ( Darius’un Seviyesine bağlı olarak) (+ %30 ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar almasına sebep olur. Bu etki 5 defaya kadar birikebilir.

Rakip şampiyonlardan biri azami Kanama yüküne ulaştığında veya Noxus Giyotini ile infaz edildiğinde , Darius 5 saniyeliğine Kan Coşkusu’na kapılır ve 30 – 230 ek saldırı gücü kazanarak saldırılarından isabet alan rakiplere azami Kanama etkisi uygular.

Biçen Balta

darius-q.jpg


Darius 0,75 saniye bekledikten sonra baltasını bir çember halinde savurarak önüne çıkan rakiplere vurur. Dış etki alanında kalan rakipler 20 / 40 / 60 / 80 / 100 (+ 100 / 110 / 120 / 130 / 140% Saldırı Gücü) fiziksel hasar alır. İç etki alanında kalan rakiplerse hasarın 35%’i 14 / 24.5 / 35 / 45.5 / 56 (+ 35 / 38.5 / 42 / 45.5 / 49% Saldırı Gücü) kadarını alır (bu durumda kanama etkisi almazlar).

Darius dış etki alanında isabet alan şampiyon başına, eksik Can değerinin 12% kadarı Can yeniler (en fazla %36).

Kemik Kıran

darius-w.jpg


Sonraki normal saldırı 140% Saldırı Gücü oranında hasar verir ve hedefin hareket ve saldırı hızını 1 saniye boyunca 90% azaltır.

Kemik Kıran Darius’un otomatik saldırı animasyonunu yeniler.

Kemik Kıran ile birim öldürmek mana bedelinin tamamını ve bekleme süresinin yarısını iade eder.

Tut Çek

3534793e5477143ff40b42b5bbf43fd76ae6f771.png


Pasif: Darius’un verdiği fiziksel hasar, hedefinin zırh değerinin 5 / 10 / 15 / 20 / 25% kadarını yok sayar.

Aktif: Darius’un önündeki tüm rakipleri çeker ve 1 saniyeliğine 40% yavaşlatır.

Noxus Giyotini

darius-r.jpg


Hedef rakip şampiyona zıplayıp ölümcül bir vuruş yaparak 100 / 200 / 300 (+ 75% ek Saldırı Gücü) gerçek hasar verir. Hedef üzerindeki her bir Kanama etkisi için Noxus Giyotini ek 20% hasar verir.

Azami Hasar: 200 / 400 / 600 (+ 150% ek Saldırı Gücü)

Noxus Giyotini hedefi katlederse 20 saniye içinde bedelsiz olarak yeniden kullanılabilir ve Darius yakındaki minyon ve canavarları 3 saniyeliğine korkutur. 3. Seviyede Noxus Giyotini serbest kalır ve rakip katledildiğinde bekleme süresi tamamen sıfırlanarak Mana harcamadan gerçekleştirilir.



Çıkılacak Eşyalar

uclu-kuvvet.jpg


Üçlü Kuvvet

+250 Can
+25 Saldırı Gücü
+%40 Saldırı Hızı
Bekleme Süresinde %20 Azalma
+%5 Hareket Hızı
+250 Mana

ÖZEL Pasif – Savaş Galeyanı: Normal saldırılar, isabet halinde 2 saniyeliğine 20 Hareket Hızı verirken; katletme halinde ise 60 Hareket Hızı verir. Bu Hareket Hızı avantajı, menzilli şampiyonlar için yarıya iner.
ÖZEL Pasif – Büyülükılıç: Bir yetenek kullandıktan sonra yapılan ilk normal saldırı, isabet halinde taban Saldırı Gücü değerinin %200 kadarına eşdeğer ilave fiziksel hasar verir (1.5 saniye bekleme süresi).

Neden Çıkmalıyız: Verdiği özellikler Darius için gayet iyi özellikler. Ekstra can,saldırı gücü, saldırı hızı, bekleme süresinde azalma sayesinde çok rahatlamaya başlıyor Darius. Karabaltadan daha iyi olduğunu düşündüğüm ve her zaman çıktığım eşyadır.

sterakin-guvencesi.jpg


Sterak'ın Güvencesi

+450 Can

Özel Pasif:+%50 Taban Saldırı Gücü

Özel Pasif – Can Simidi: 5 saniye içinde şampiyon seviyesine bağlı olarak en az 400 ila 1800 hasar alınması halinde sahip olduğun ilave can miktarının %75 kadarına eşdeğer bir kalkan verir. 0.75 saniye sonra kalkan 3 saniye içinde bozunur (60 saniye bekleme süresi).

Sterak’ın Hışmı: Can Simidi devreye girdiğinde 8 saniyeliğine büyüyüp kuvvetlenmeni sağlar ve +%30 Sıvışma kazandırır.

Neden Çıkmalıyız: Darius takım savaşlarında canı çok fazla düşen bir şampiyon. Bu yüzden can olarak bize iyi bir özellik veriyor. Pasifine bakarsak, +%50 taban saldırı gücü artışı sağlıyor. Saldırı gücü bizim oldukça işimize yarıyor. Üstelik, canınız fazla azaldığı zaman size bir kalkan sağlıyor takım savaşları içerisinde. Darius'u oldukça güçlendiren bir eşya diyebiliriz. Bu yüzden ikinci tercihim olarak bu eşyayı her zaman alıyorum.

olu-adamin-zirhi.jpg


Ölü Adamın Zırhı


+425 Can
+60 Zırh

ÖZEL Pasif – Tam Yol İleri: Hareket ederken İvme yükleri biriktirirsin. 100 yükte hareket hızı en fazla 60 artar. İvme; sersemletme, kışkırtma, korkutma, dönüştürme ya da hareketsiz bırakma etkileri altındayken hızlıca, yavaşlatma etkisi altındayken de yavaşça azalır.
ÖZEL Pasif – Ezici Vuruş:100 yük biriktikten sonra normal saldırılar 100 ilave hasar vererek yükleri boşaltır. Saldırıyı gerçekleştiren yakın dövüşçüyse hedefini 1 saniyeliğine %50 yavaşlatır.

”Bu zırhı benden alabilmenin tek bir yolu var…” – meçhul

Neden Çıkmalıyız: Darius, az önce dediğim gibi takım savaşlarında çok fazla canı düşen bir şampiyon. Ayrıca takım savaşlarının içinde bulunması gerekiyor, yani kolay kolay ölmemesini sağlamamız gerek. Bu yüzden artık tank eşyaları çıkacağız. Verdiği zırh ve can değeri oldukça iyi, üstelik hareket hızını arttırıyor. Diğer pasifi ise bir anda hasar vermemizi sağlıyor ve yavaşlatıyor. Pasifleri bizi oldukça destekleyecek pasifler.

ruh-gomlegi.jpg


Ruh Gömleği

+450 Can
+55 Büyü Direnci
+%100 Taban Can Yenilenmesi
Bekleme Süresinde %10 Azalma

ÖZEL Pasif: Tüm iyileştirme etkilerini %30 arttırır.

Neden Çıkmalıyız: Tank eşyaları arasında pasifiyle bizi yukarılara çıkartan bir eşyadır. İyileşme etkilerini arttırması demek, Q yeteneği ile alacağınız iyileştirmeyi arttırmak demek. Üstelik iyi bir can yenilenmesi ve bekleme süresinde azalma var. Büyü direnci de büyücülerden alacağımız hasarı azaltacak.

randuinin-alameti.jpg


Randuin'in Alameti


+400 Can
+60 Zırh
Kritik Vuruşlardan alınan hasarda %20 azalma.

ÖZEL Pasif – Soğuk Çelik: Normal saldırı isabet ettiğinde, saldırganın saldırı hızını 1 saniye süreyle %15 azaltır.
ÖZEL Aktif: Yakındaki rakip birimlerin hareket hızını 2 saniyeliğine %55 azaltır (60 saniye bekleme süresi).

Neden Çıkmalıyız: Beşinci eşyayı her zaman farklı çıkıyorum. Oyunda karşı saldırı gücü taşıyıcı kasmış ve çok fazla kritik vuruyorsa bunu çıkın. Üstelik aktifi sayesinde onları yavaşlatacak ve daha iyi bir takım savaşı çıkaracaksınız. Oyunun gidişatına göre tercih edilecek bir eşyadır.

hasmetli-hydra.jpg


Haşmetli Hydra

+450 Can
+50 Saldırı Gücü
+%100 Taban Can Yenilenmesi

ÖZEL Pasif – Biçiş: Temel saldırılar 5 + azami can değerinin %1 kadarını ilave fiziksel hasar olarak hedefe; 40 + azami can değerinin %2.5 kadarını da koni biçiminde bir alanda isabet alan diğer rakiplere fiziksel hasar olarak verir.
ÖZEL Aktif – Hilal: Bir sonraki saldırında, bütün hedeflerin aldığı Biçiş hasarı, fiziksel hasar olarak 40 + azami can değerinin %10 kadarına çıkar ve koni şeklindeki etki alanı büyür (20 saniye bekleme süresi).

Neden Çıkmalıyız: Beşinci eşya olarak oyunda öndeyseniz çıkabilirsiniz. Hasarınızı arttırmak ve daha fazla hasar çıkartmak için alınır. Oyunda oldukça öndeysem çıkıyorum genel olarak.

ninja-tabisi.jpg


Ninja Tabisi

+30 Zırh

ÖZEL Pasif: Normal saldırılardan gelen hasarın %10’sini engeller.
ÖZEL Pasif – Gelişmiş Hareket: +45 Hareket Hızı

Neden Çıkmalıyız: Tamamen koridora bağlı bir seçimdir. Karşınızda Saldırı gücü şampiyonu varsa çıkabilirsiniz.

merkurun-adimlari.jpg


Merkür'ün Adımları

+25 Büyü Direnci

ÖZEL Pasif – Gelişmiş Hareket: +45 Hareket Hızı
ÖZEL Pasif – Sıvışma: Sersemletme, yavaşlatma, kışkırtma, korkutma, susturma, körleştirme, dönüştürme ve hareketsiz bırakma etkilerinin süresini %30 kısaltır.

Neden Çıkmalıyız: Tamamen koridora bağlı bir seçim. Karşınızda yetenek gücü şampiyonu varsa, çok fazla kitle kontrol uygulanıyorsa çıkabilirsiniz.


Nasıl Oynamalıyız?


Geldik en önemli kısma. Darius'u nasıl oynamalıyız? Darius, çoğu kişinin söyleyeceği üzere hasarı ve oynanış kolaylığı sebebiyle "bebek" şampiyonu olarak nitelendirilir. Ancak bu kadar basit değildir olaylar. Özellikle yüksek liglerde, oldukça dikkat isteyen ve hareketlerini özellikle düşünmeniz gereken bir şampiyondur. Hasarı çok yüksektir, koridoru krallar gibi oynama şansı sunar size, ancak tek bir hatanızda oyundan düşürür sizi.

Koridorunuzda totemlerinizi kesinlikle eksik etmeyin. Unutmayın, Darius düzgün eşya çıkamamışsa yediği baskınlardan kolay kolay kurtulamıyor, kurtulsa bile sihirdar büyüsünü feda ediyor! Bu yüzden, her zaman koridorumuzu totemli oynayacağız, karşı ormancıyı sürekli takip edeceğiz. Koridorun en çok iş isteyen kısmı budur.

Koridorda oynarken, karşınızdaki şampiyona dikkat etmeniz gerekiyor. Her şampiyona bodoslama giremezsiniz, bodoslama girseniz bile birden size bir hasar çıkartabilir. Bu yüzden, genel olarak dürtme işlemleri uygulayacaksınız 3. seviyeden itibaren. Kombonuzu kendinize göre ayarlayabilirsiniz, ancak benim kombom şu şekildedir;

Düz Vuruş --> W --> Q --> Düz vuruş --> E

3. seviyede bu komboyu yapmanız demek, adamın üzerine beş kanama bırakmak demek. Beş kanama bıraktığınız anda pasifiniz devreye girecek, saldırı gücünüz artacak. Koridorda skor çıkartma ihtimaliniz artacak. En kötü ihtimal, karşı şampiyonun sihirdar büyüsünü kullanmasını sağlayabilirsiniz. Darius'un komboları oyuncudan oyuncuya değişiyor, bu yüzden kendi kombonuzu oynayarak öğrenmenizi öneririm. Darius'u herkes farklı şekillerde oynuyor çünkü.

Sürekli agresif oynamanız koridoru itmenizi ve rakip şampiyonu zorlamanızı sağlar ancak, sizi baskınlara çok açık hale getirir. Toteminiz yoksa, ki varsa bile önermem, koridoru hızlı bir şekilde itmeyin önde değilseniz. Koridoru dondurun, bırakın minyonların canı en az seviyeye indiğinde son vuruşlar yapın. Böylelikle baskınlardan kurtulma oranınız artar, sizin ormancınız daha rahat baskın atabilir. Böylelikle daha rahat bir oyun oynarsınız.

Ultinizi kesinlikle ya çok az canlı rakibe, ya da beş yük biriktirdiğiniz birisine atın. Beş yük kanama birikmeden attığınız zaman yeterli hasarı çıkarmayacaktır. Ancak, aşırı düşük canlı bir rakibe attığınız zaman, kendisi ölecek ve otomatik beş yük birikmiş olacak. Böylelikle beş yük kanamayı her rakibe vurduğunuzda diğerlerinde de beş yük kanama birikecek. Beş yük kanama bir şampiyonda biriktiği anda, diğer şampiyonlara yaptığınız düz vuruşlar, yetenek vuruşları diğer şampiyonlarda tek vuruşta beş yük biriktirir, bunu unutmayın.

Darius, dürtülmeye pek gelemeyen bir şampiyon. Bu yüzden koridorda uzakçı bir rakip varsa, Hayalet Sıçra sihirdar büyülerini alın. Daha rahat edeceksiniz ve koridoru kesinlikle güvenli oynayın. Uzakçı rakibe koridor ittirmek, baskın şansınızı oldukça çok arttırır ve size yaklaşmadan sizi öldürme şansına sahip olur. Bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle, uzakçı şampiyonlara karşı koridoru güvenli oynayın, yapmanız gereken hareketleri zamanı geldiğinde yapın. Sizi dürtüyor diye sinirlenip bir anda kombo yapmaya kalkmayın, bazı durumlarda oturup siyah ekran görmek zorunda kalabilirsiniz.

Takım savaşlarında, Q yeteneğinizi birden fazla rakip şampiyona tutturmaya çalışın. Can yenilenmesi daha fazla olacak ve daha çok süre ayakta kalacaksınız. Kitle kontrollerden uzak durmak çok önemli, özellikle takım savaşını siz başlatacaksanız, kesinlikle dikkat edin. Darius bir kere kitle kontrol etkisi yediği anda, canı çok fazla düşebiliyor ve takım savaşlarını başlatamayabiliyor. Eğer sizden başka tank varsa oyunda, onun başlatmasını isteyin. Siz ikinci olarak girin savaşa.
 
Karabalta güzel olabiliyor, ancak yüksek liglerde dediğim gibi üçlü kuvvet daha çok işe yarıyor. Kara hasattan ziyade, rünlerimi rakibe göre dizmeyi tercih ediyorum. Örneğin, karşımda Renekton, Camille gibi kolayca hasar takasına girebileceğim şampiyonlar varken Yenilmez rününü tercih ediyorum, ancak Jax, Garen gibi şampiyonlar varken Artçı Şok tercih ediyorum. Artçı Şokun bir anda verdiği büyü direnci ve zırh gerçekten takastan daha karlı çıkmamı sağlıyor. Ama dediğim gibi, Artçı Şok çok riskli bir tercih. Sadece bir iki şampiyona karşı öyle çıkmak gerekiyor. Yenilmez rünü ideal, Kara Hasat biraz daha sürekli hasar takasına girince işe yarar diye düşünüyorum. Bazı koridorlarda Darius her ne kadar öyle bir şampiyon olmasa bile oturup sadece minyon kesmek zorunda kalabiliyor. Ancak normal oyunda deneyebileceğim bir tercih, teşekkür ederim.

Lol'e gelen yeni eşyalar sebebiyle bu konu güncellenecek.

Dipnot: Bu adam zaten düzgün oynandığında üst koridorun zorbası ama, şuan daha zorba bir hal almış. Ancak hala hangi eşya daha doğru emin değilim, o yüzden muhtemelen biraz geç güncellenecek. Baltamızı savuralım, konumuzu güncellemek için oynayalım!
 
Aslında pek öyle değil olay. Plat üzerinde bir elo'da oynuyorum. Darius'u oynuyorum genellikle. Ara sıra kore yayınları da izliyorum. Darius çoğu şampiyona göre erken oyunda aşırı bir güç gösterisi sergiliyor. Bunun sebebi pasifinden ekstra saldırı gücü alması, sürekli hasar vermesi. Darius erken oyunu oldukça domine edebilen bir şampiyon. Yani oynamayı bilen bir Darius, çoğu şampiyona karşı erken oyunda yüksek bir güç ortaya koyuyor. Hayalet sihirdar büyüsüne sahip Darius oyuncuları genellikle 2. Seviyede ilk kanı dökmeyi başarıyor koridordaki. Oyun safhası tamamen yeteneğe bağlı oluyor. Ancak koridor safhasında genellikle öne geçememiş bir Darius kesinlikle ezilebiliyor. Benim görüşümce, erken oyunda oynamayı bilen Darius koridoru kazanmak için bir sıfır önde her zaman. :)
 
Geri
Üst