- Ticaret Puanı
- 0
Mobilde oynadığım bir MMORPG oyununda var olan bir sistem.
Kısaca tanıtım; Bossların haricinde, normal canavarların güçlü sürümleridir. Bütün haritalarda mevcut canavarlar arasından rastgele olarak seçilen (tür fark etmez) bir mob şampiyon olur, ve şampiyon olan canavarın değerli eşya atma oranı yüksektir. Tabi yine de şansa bağlı.
Şampiyon olan mob'un genel özellikleri:
- Boyut olarak kısmen büyüktür.
- Ayırt edici renge sahiptir
- HP'si normale göre fazladır.
- Saldırı hasarı normal türüne göre fazladır.
- Genel veya belirli özelliklere karşı ekstra savunmaya sahip olabilir.
Mobil oyundan kısa bir video:
Metin2 için uyarlanan senaryoda:
Bu sistemin amacı, farmı/kasmayı biraz daha tatlandırmak ve "sadece boss/metin taşı kovalama" mantığını biraz olsun yıkmak. Bu şekilde oyuncu için bir alternatif yaratmanın metin2 için de hoş olacağını düşündüm.
Sistem:
- Belirlenen haritalarda çalışacak.
- Belirli özelliklere karşı savunma eklenecek. (türlere göre ok, kılıç vb.)
- Şampiyonun HP ve damage değeri makul seviyede arttırılacak.
- Şampiyonlar haritanın herhangi bir yerinde olabilirler/doğabilirler.
Şimdilik:
- Şampiyon seçilen mob/lar clienta gönderilir ve buradan direkt shadera gönderilir. Shader tarafından şampiyonun boyutu büyütülür ve renklendirilir. (basitçe)
- HP'leri arttırıldı.
- Damageleri arttırıldı.
- Sistemin geliştirilmesi yavaş ilerleyecek fakat zaman içinde ekstra özellikler ve özelleştirmeler uygulanacak..
Kısaca tanıtım; Bossların haricinde, normal canavarların güçlü sürümleridir. Bütün haritalarda mevcut canavarlar arasından rastgele olarak seçilen (tür fark etmez) bir mob şampiyon olur, ve şampiyon olan canavarın değerli eşya atma oranı yüksektir. Tabi yine de şansa bağlı.
Şampiyon olan mob'un genel özellikleri:
- Boyut olarak kısmen büyüktür.
- Ayırt edici renge sahiptir
- HP'si normale göre fazladır.
- Saldırı hasarı normal türüne göre fazladır.
- Genel veya belirli özelliklere karşı ekstra savunmaya sahip olabilir.
Mobil oyundan kısa bir video:
Metin2 için uyarlanan senaryoda:
Bu sistemin amacı, farmı/kasmayı biraz daha tatlandırmak ve "sadece boss/metin taşı kovalama" mantığını biraz olsun yıkmak. Bu şekilde oyuncu için bir alternatif yaratmanın metin2 için de hoş olacağını düşündüm.
Sistem:
- Belirlenen haritalarda çalışacak.
- Belirli özelliklere karşı savunma eklenecek. (türlere göre ok, kılıç vb.)
- Şampiyonun HP ve damage değeri makul seviyede arttırılacak.
- Şampiyonlar haritanın herhangi bir yerinde olabilirler/doğabilirler.
Şimdilik:
- Şampiyon seçilen mob/lar clienta gönderilir ve buradan direkt shadera gönderilir. Shader tarafından şampiyonun boyutu büyütülür ve renklendirilir. (basitçe)
- HP'leri arttırıldı.
- Damageleri arttırıldı.
- Sistemin geliştirilmesi yavaş ilerleyecek fakat zaman içinde ekstra özellikler ve özelleştirmeler uygulanacak..