Champion Monster System

• Konuyu açan Konuyu açan Kaiser
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 379

Kaiser

Adͥᴍiͣnͫ
Admin
Süper Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
0
Mobilde oynadığım bir MMORPG oyununda var olan bir sistem.
Kısaca tanıtım; Bossların haricinde, normal canavarların güçlü sürümleridir. Bütün haritalarda mevcut canavarlar arasından rastgele olarak seçilen (tür fark etmez) bir mob şampiyon olur, ve şampiyon olan canavarın değerli eşya atma oranı yüksektir. Tabi yine de şansa bağlı.
Şampiyon olan mob'un genel özellikleri:
- Boyut olarak kısmen büyüktür.
- Ayırt edici renge sahiptir
- HP'si normale göre fazladır.
- Saldırı hasarı normal türüne göre fazladır.
- Genel veya belirli özelliklere karşı ekstra savunmaya sahip olabilir.
Mobil oyundan kısa bir video:

Metin2 için uyarlanan senaryoda:
Bu sistemin amacı, farmı/kasmayı biraz daha tatlandırmak ve "sadece boss/metin taşı kovalama" mantığını biraz olsun yıkmak. Bu şekilde oyuncu için bir alternatif yaratmanın metin2 için de hoş olacağını düşündüm.

Sistem:
- Belirlenen haritalarda çalışacak.
- Belirli özelliklere karşı savunma eklenecek. (türlere göre ok, kılıç vb.)
- Şampiyonun HP ve damage değeri makul seviyede arttırılacak.
- Şampiyonlar haritanın herhangi bir yerinde olabilirler/doğabilirler.

Şimdilik:
- Şampiyon seçilen mob/lar clienta gönderilir ve buradan direkt shadera gönderilir. Shader tarafından şampiyonun boyutu büyütülür ve renklendirilir. (basitçe)
- HP'leri arttırıldı.
- Damageleri arttırıldı.
- Sistemin geliştirilmesi yavaş ilerleyecek fakat zaman içinde ekstra özellikler ve özelleştirmeler uygulanacak..

Slot farmı için fena değil hocam ama bence bu tarz canavarların tehlikeli olması gerekiyor, saniye başı %30 can hasar vurması, şansa bağlı 2-3saniyelik susturma uygulaması( susturulan oyuncular skill basamaz), büyü çözme etkisi vb. Bir de yüzde 15 canlı çevredeki oyuncuları infaz etme mekaniği gibi özellikler eklenebilir.

Slot farmı için fena değil hocam ama bence bu tarz canavarların tehlikeli olması gerekiyor, saniye başı %30 can hasar vurması, şansa bağlı 2-3saniyelik susturma uygulaması( susturulan oyuncular skill basamaz), büyü çözme etkisi vb. Bir de yüzde 15 canlı çevredeki oyuncuları infaz etme mekaniği gibi özellikler eklenebilir.
Oynadığım oyunda da aynı dediğin şeyler zaten :)
Metin2 için olur mu olmaz mı karar verememiştim ama sanırım yapacağım. Zaten bu konuyu açmamdaki amaç da buydu, farklı fikirler ayrı bir tat katabilir.

Oynadığım oyunda da aynı dediğin şeyler zaten :)
Metin2 için olur mu olmaz mı karar verememiştim ama sanırım yapacağım. Zaten bu konuyu açmamdaki amaç da buydu, farklı fikirler ayrı bir tat katabilir.
Silkroadda vardı buna benzer mekanik.
Her mobun 3 varyasyonu vardı.
Normal
Champion
Giant şeklinde boyutları canları ve buna bağlı olarak drop rate ve expi artıyordu.
Buna ek olarak bunların partili halleri vardı normal halinden bayağı güçlü normal(party), champion(party) gibi her varyasyonun partili hali bunlarda o bölge de oyuncular bir grup(party) kurduğu zaman ortaya çıkıyordu.
Bunlarda degerlendirilebilir

Geri