- Ticaret Puanı
- 1
55-120 serverim için ne yapabilirim diye düşünürken eskiden kullanılan Cila Sistemi aklıma geldi.
Biraz araştırdım ama forumlarda çok fazla bilgi kalmamıştı. Ben de yapay zekadan destek alıp sistemi tekrar şekillendirdim.
Cila Sistemi, normal efsunlardan tamamen bağımsız çalışan ek bir geliştirme sistemidir. Her eşyada %0–%100 arasında cila değeri bulunur ve %100'e ulaştığında artık daha fazla geliştirilemez.
Cila itemini, envanterinizde bulunan ve takılı olmayan uygun eşyanın üzerine sürükleyerek kullanabilirsiniz. Her kullanımda %50 başarı şansı bulunur.
Eşya takıldığında her %10 cila için +200 Canavar ve +200 Metin bonusu kazanırsınız. Maksimum %100 cila seviyesine ulaşıldığında toplamda +2000 Canavar ve +2000 Metin bonusu elde edebilirsiniz. (Degiştirilebilir)
Uygulanabilecek eşyalar:
Silahlar - Zırh parçaları (gövde, kafa, kalkan, bilezik, ayakkabı, kolye, küpe)
Kemer
Eldiven
Bazı özel eşyalar, başlangıç itemleri, acce ve aura sistemine ait eşyalar cilalanamaz. Ayrıca her eşya türü için ayrı bir cila eşyası var.
Yani silah için ayrı, zırh için ayrı, kostüm için ayrı cila taşları mevcut. Sistemi gereksiz efektlerle doldurma ihtiyacı duymadım,
sade ve işlevsel bırakmayı tercih ettim.
Biraz araştırdım ama forumlarda çok fazla bilgi kalmamıştı. Ben de yapay zekadan destek alıp sistemi tekrar şekillendirdim.
Cila Sistemi, normal efsunlardan tamamen bağımsız çalışan ek bir geliştirme sistemidir. Her eşyada %0–%100 arasında cila değeri bulunur ve %100'e ulaştığında artık daha fazla geliştirilemez.
Cila itemini, envanterinizde bulunan ve takılı olmayan uygun eşyanın üzerine sürükleyerek kullanabilirsiniz. Her kullanımda %50 başarı şansı bulunur.
Eşya takıldığında her %10 cila için +200 Canavar ve +200 Metin bonusu kazanırsınız. Maksimum %100 cila seviyesine ulaşıldığında toplamda +2000 Canavar ve +2000 Metin bonusu elde edebilirsiniz. (Degiştirilebilir)
Uygulanabilecek eşyalar:
Silahlar - Zırh parçaları (gövde, kafa, kalkan, bilezik, ayakkabı, kolye, küpe)
Kemer
Eldiven
Bazı özel eşyalar, başlangıç itemleri, acce ve aura sistemine ait eşyalar cilalanamaz. Ayrıca her eşya türü için ayrı bir cila eşyası var.
Yani silah için ayrı, zırh için ayrı, kostüm için ayrı cila taşları mevcut. Sistemi gereksiz efektlerle doldurma ihtiyacı duymadım,
sade ve işlevsel bırakmayı tercih ettim.
Güncelleme V2 :
- Cila %100 olunca üst cila devreye girer. %100 cila olmadan üst cila atılmamaktadır.
- Üst cila malzemesini iteme sürüklediğinizde 1-50 arasında random yükseltme yapar.
- 1. ve 2. Efsunlar için ayrı Üst cila nesneleri eklendi.
- Premium cila ile toplam her efsun için 5k özellik vermektedir.
- Sabit 500 efsun oranı veren üst cila kristali itemleride ekledik.
@Tengrist Tavsiyen için teşekkür ederim kardeşim
![]()
![]()
![]()
Son düzenleme:

birazda efect koydun mu özelliklerinide iteme göre değil de kendin ayarlarsan bonusunu falan aynı evrim sisteminin iç itemlere atıldığı hali güzel sistem