- Ticaret Puanı
- 0
Şuraya bir bakın. SIS ve 3dfx driveri kontrol ediyor. SIS ve 3dfx mi kaldı?
C++:
if (strnicmp (rkD3DAdapterId.Driver, "SIS", 3) == 0)
{
GRAPHICS_CAPS_CAN_NOT_DRAW_LINE = true;
GRAPHICS_CAPS_CAN_NOT_DRAW_SHADOW = true;
GRAPHICS_CAPS_HALF_SIZE_IMAGE = true;
ms_isLowTextureMemory = true;
}
else if (strnicmp (rkD3DAdapterId.Driver, "3dfx", 4) == 0)
{
GRAPHICS_CAPS_CAN_NOT_DRAW_SHADOW = true;
GRAPHICS_CAPS_HALF_SIZE_IMAGE = true;
}
Bir de buraya bakın. Ekran kartında 64mb'dan düşük veya 100mb'dan yüksek bellek var mı diye kontrol ediyor. 64 - 100 mb VRAM mi kaldı?
C++:
if (dwTexMemSize < 64 * 1024 * 1024)
{
}
else
{
ms_isLowTextureMemory = false;
}
if (dwTexMemSize > 100 * 1024 * 1024)
{
ms_isHighTextureMemory = true;
}
else
{
ms_isHighTextureMemory = false;
}
O yüzden ben bu kodları kaldırdım. 64mb VRAM'li bir 3dfx Voodoo 5 5500 ekran kartı kullanıyorsanız kusura bakmayın

Bir de burada hiçbir kontrol olmaksızın, durduk yere 32bit full ve 24bit alpha formatını 16bit'e düşürüyor. Muhtemelen antik ekran kartlarını da desteklemek içindir, günümüzde bunu desteklemeye gerek yok. Görüntü kalitesine zarar verir.
C++:
D3DFORMAT format = imageInfo.Format;
switch (imageInfo.Format)
{
case D3DFMT_A8R8G8B8:
format = D3DFMT_A4R4G4B4;
break;
case D3DFMT_X8R8G8B8:
case D3DFMT_R8G8B8:
format = D3DFMT_A1R5G5B5;
break;
}
ms_bSupportDXT kontrolleri de gereksiz. DirectX 6'dan beri ekran kartları DXT formatlarını destekliyor. Bu kontrol de çok antik.
IsFastTNL kontrolüne de gerek yok 2010'da çıkan Intel HD grafikler bile TNL destekler.
Son olarak da günümüzde en düşük seviye laptop iGPU'larının bile desteklediği, 2006 sonrası bilgisayarların da tamamına yakınının desteklediği D3DCREATE_SOFTWARE_VERTEXPROCESSING, D3DDEVCAPS_PUREDEVICE ve D3DCREATE_MIXED_VERTEXPROCESSING gibi artık kullanılmayan yöntemleri de kaldırdım.
Gelelim nasıl yapılacağına. İndirme linkindeki Remove_Old_Graphics_Support.diff dosyasını
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
'ye yükleyip, gerekli satırları kendi projenizin kaynak kodu içinde düzenlemelisiniz.Tabiki yorumlar her türlü fikir ve tartışmaya açıktır.