Bilgisayar ve telefon önerisi lazım

• Konuyu açan Konuyu açan TheAdmin33
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 37
  • Gösterim Gösterim 362
Benim önerilerim;
Telefonda Xiaomi alacak olursan redmi serisinden alma, Xiaomi'nin kendi cihazlarından seç al.

PC de ise; ihtiyaç kriterini bilmiyorum fakat 8gb ekran kartı olan bir bilgisayara kuruş para vermeni önermem. Bu devirde ve yakın gelecekte yeni nesil oyunlarda 8gb modeller vram yönünden tıkanacaklar büyük ihtimalle. Yine rahat oynatır elbet, oynatmaz demiyorum fakat grafik ayarlarının bazılarından feragat etmek zorunda olursun. Bu gibi detaylar önemsiz ise yine de alabilirsin tabi 8gb ve kendine uygun bir kasa.
elimdeki pc o kadar kötü ki ne alırsam alayım çağ atlamış gibi olacam o yüzden çok da takılmıyorum ama kötü bir sistem de olsun istemiyorum. iyinin kötüsü olsa yeter bana.

Ben bi dostdan aldım. Daha doğrusu şöyle, önceden toplamış. İçinde sıfır parçalarda var 2.el olanlarda mesela ekran kartım 2.el, anakart işlemci fan vs 0 kendisi denk geldikçe parçaları alıyor isteğe göre montajlıyo gönderiyor. İletişim bilgilerini özelden atıyorum. Elinde çok uyguna vardır. Benim yönlendirdiğimi söyle.
Altdaki sistemde güzelmiş.
bu bahsettiğin kişi forumdan birisiyse konuya yorum yaparsa iletişime geçerim. tanımadığım etmedğim birisiyle iletişime geçip bana ucuza sistem çöz demek ne bileyim garip kaçar gibi geldi.

elimdeki pc o kadar kötü ki ne alırsam alayım çağ atlamış gibi olacam o yüzden çok da takılmıyorum ama kötü bir sistem de olsun istemiyorum. iyinin kötüsü olsa yeter bana.

bu bahsettiğin kişi forumdan birisiyse konuya yorum yaparsa iletişime geçerim. tanımadığım etmedğim birisiyle iletişime geçip bana ucuza sistem çöz demek ne bileyim garip kaçar gibi geldi.
istanbuldaysan benim lise arkadaşım var bu işi yapan yardımcı olabilir mi bir sorayım istersen

Yok forumdan değil. Bende öyle bakınırken gördüm. Kendi pcmi ordan aldım. Bende sen gibiydim. Bildiğin çağ atladım. elbette 16gb vramlı ekran kartı almanı tavsiye ederim ama bütçeyi biraz zorlar. Amd ekran kartları var mesela rx 9060 felan ucuz ama driver vs. oyun performansları vs. daha kötü demişlerdi. Benim seçimim böyle oldu. Sen nasıl yapmak istersen.

Tray ikinci el değil, genellikle işlemciler için kullanılan bir terim ve fan + kutu olmadan satışı yapılan ürünler için kullanılıyor.
ben bazı forumlarda bi kaç yorum okudum bu tarz alanların eline genelde macun sürülmüş işlemciler gelmiş

Tray ikinci el değil, genellikle işlemciler için kullanılan bir terim ve fan + kutu olmadan satışı yapılan ürünler için kullanılıyor.

ben bazı forumlarda bi kaç yorum okudum bu tarz alanların eline genelde macun sürülmüş işlemciler gelmiş
Sürekli bu işi yapan firmaların, toptancıdan veya üretimden direk toplu halde aldığı işlemciler. Yani kutusu vs yok. Onun haricinde 0 ürünler. sürülüp gelmeside o yüzden. Kutusu yok. Toplu halde alınmış.
Not: Performans farkı yoktur. Aynı işlemciler, ancak diğerleriyle farkı, stok fan bulunmaz ve kutu bulunmaz. Garanti süresi daha azdır. Ancak fiyatı daha ucuz ve performansı vs. aynıdır diğer işlemcilerle.

Yazacağım Sistem 2026 Güncelliğinde Orta/üst segment olarak Çok yeterlidir üstüne kaçmanıza gerek yok (özel ihtiyaç yok ise) ama altına inebilir ve ihtiyaçlarınıza göre bütçeyi sıkabilirsiniz (zen5 mimarisi + ddr5 sistem bileşik olduğu için aşşağıda göreceğiniz üzere ssd hariç gen5 destekli parçalar yazdım eğer bütçede aşşağı inip 5900x minvalinde bir cpu tercih ederseniz mutlaka ramleri ddr4 ve gpu'yu da bi alt segmente indirmeniz önerilir)

markalar değişebilir özelliklere odaklan:
CPU: 9800x3d (kendim kullanıyorum çok memnunum Ağır Render işleri olacaksa 9950x3d de tercih edilebilir ama saf oyun için bu daha iyi)
GPU: 4070 Ti Super / 3090 (16+Vram için bu seçenekleri bizzat 4070ti Super kullanıyorum çok memnunum)
RAM: 32+Gb 6000Mhz (işlemci için EXPO destekli) (64 Kullanıyorum corsair titanium marka zamanında uyguna almıştım ama yeterse 32 uygundur)
RAM için Not: 9800x3d/7800x3d gibi işlemciler slot desteği sebebi ile 2 adet ram slotunu geçmeyiniz yoksa performans düşüşü olacaktır ramlerde örnek 2x16 = 32gb 6000mhz iken 4x8 = 32gb 3600mhz gibi sonuçlar görülebilir değerler gerçek değildir örnek amaçlı yazdım.
SSD: Samsung 990PRO öneririm (Muadili kaliteli SSD ler uyacaktır Minimum Gen4 ) Ayrıca Samsun 9900pro Gen5 kullanıyorum en iyi ssd diye aldım ama 990 prodan çok bir farkını görmedim boşa verilmiş ek para

Yukarıda Yazdığım Speclere göre uygun PSU/Anakart vs. birçok seçenek olduğu için özellikle belirtmiyorum soğutma olarak 360mm sıvı soğutma kullanıyorum ama güzel hava alıyorsa sıvı soğutma olmadan da iş görebilir (enaz 6+ bakır borulu olan kaliteli bir soğutma tercih etmelisin sıvı soğutma olmayacaksa) Not: kaliteli bir kule tipi soğutucu çoğu durumda 240mm sıvı soğutmalardan daha yüksek performans sağlıyor hosting için topladığım 10+ cihazdan biliyorum (bazı ortam koşullarında 360mm'den bile iyi olduğu oldu)

bir ara herhes monster'ı kötülüyordu şimdiki durum nasıldır bilemiyorum o yüzden çokda güvenemiyorum.
Bi tane videoya denk gelince sizin yorumunuz aklıma geldi. 10 ay önce yüklenmiş şu video altındaki yorumlara bakabilirsiniz.

Yok mersindeyim ben. Acele etmeyelim konuyu yeni açtım 1-2 gün açık kalsın bir şey bulamazsak arkadaşı rahatsız ederiz.

Bir şey bulamazsam şunu almayı düşünüyorum;
AI veri merkezlerinin RAM ihtiyacı yüzüden RAM ve SSD fiyatlarının arşa çıktığı şu dönemde seçtiğiniz bileşenler iyi görünüyor bütçeye göre. ASUS anakartları iyi oluyor cidden. Fakat ekran kartı için ufak bi bilgilendirme yapmak isterim eğer 1080p üstü monitör kullanacaksanız ekran kartının vrami düşük kalır. Daha yüksek çözünürlükte yüksek fps almak için DLSS özelliğiğini kullanabilirsiniz.

Bi tane videoya denk gelince sizin yorumunuz aklıma geldi. 10 ay önce yüklenmiş şu video altındaki yorumlara bakabilirsiniz.

AI veri merkezlerinin RAM ihtiyacı yüzüden RAM ve SSD fiyatlarının arşa çıktığı şu dönemde seçtiğiniz bileşenler iyi görüyor bütçeye göre. ASUS anakartları iyi oluyor cidden. Fakat ekran kartı için ufak bi bilgilendirme yapmak isterim eğer 1080p üstü monitör kullanacaksanız ekran kartının vrami düşük kalır. Daha yüksek çözünürlükte yüksek fps almak için DLSS özelliğiğini kullanabilirsiniz.

monster gereksiz pahalı geldi bana.

Sipariş verdiğimde montajlı şekilde gelecek acaba kırılma falan olurmu ki.

Ekran görüntüsü 2026-04-15 044051.webp

şu tarz bir sistem topladım işlemciyi kendi sistemimde kullanıyorum tam fiyat performans

Hocam ne ettin RAM fiyatları arşa çıktığı dönemde 32 gb geçtim birde CL30 ve 28 diyorsunuz (: orta seviye işlemciden daha fazla para
Maalesef ama 2x16 DDR5 6000 Mhz CL 30-32 ramler şuan ikinci elde 15-20 arasına alınabiliyor.
İkinci el olarak öneririm.

Geri