Bilgisayar ve telefon önerisi lazım

• Konuyu açan Konuyu açan TheAdmin33
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 37
  • Gösterim Gösterim 360

TheAdmin33

Ah, bu şarkıların gözü kör olsun
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Editör
Ticaret Puanı
0
Yeni bilgisayar ve telefon almak istiyorum ama donanım konusunda çok bir bilgim yok o yüzden önerilerinizi bekliyorum.(Bigisayar için bütçe 35k - 50k arası, telefon için bütçe 15k - 30k arası düşünüyorum).

Şu an kullandığınız hocam masaüstü mü laptop mu? Masa üstüyse parçaları yazar mısınız, yoksa laptop önereyim

Masaüstü mi dizüstü mü almak istiyorsunuz?

Kullanım amacınız nedir? Ne tür bir bilgisayar ve telefon arıyorsunuz beklentileriniz neler ?
Bunları açıklarsanız daha iyi cevaplayabiliriz.

Rakamlara bakmadan yazıyorum: PC için DDR5 tercih etmeni öneririm. 7500F işlemci ve 5060 ekran kartlı bir sistem toplanabilir; bütçeyi biraz zorlayabilir ama uzun süre götürür.

Telefon tarafında ise birkaç seri eski yurtdışı cihazlar var. Yurtdışı cihaz kullanmak sanıldığı kadar zor ya da problemli değil. Yaklaşık 10 ay rahat kullanabiliyorsun, sonra tekrar verip üzerine 2–3 bin TL ekleyerek yine yurtdışından sıfır cihaz alabiliyorsun.

Facebook'ta ModArt PC grubu var oraya katılırsan çok fırsat sistemler satıyorlar.
Piyasada 60-70K bütçeye alacağın sistemi 40K'ya alabilirsin.

Bugün sıfır sistem toplarken en büyük sıkıntı DDR 5 ram fiyatları. Aşırı gereksiz bir fiyatlandırma oluştu.
Tavsiyem DDR5 sistem dizmen.
AMD 7500F + Ekran Kartı 7800XT + 32GB Min. 32 GB 6000 Mhz Ram kombinasyonu.

Zamanında bende bir konu açmıştım. Bütçem sana göre daha kısıtlıydı. Yaklaşık 2 hafta boyunca sitelerde gezindim. 2.el fiyatları uçuk olsada, sıfırlar çok daha pahalı. Acele etmeni önermem öncelikle. Bazen insanlar önceden stoklayıp satmak için kenara ayırdığı pcler oluyor. Aldığım pcye bakabilrsin. Her işimi sorunsuz görüyorum. Her oyunu oynuyorum, hemde ddr5. Fps takıntın yoksa acele etmeden letgo, trendyol, facebook marketplace, dolap, sahibinden, hepsiburada, vatan bu yerlere bakabilirsin. Bazen dediğim gibi gayet uyguna bulabiliyosun.
Ayrıca forumumuzun aktif üyelerinden @BOZOK ilede iletişime geçebilirsin. Kendisi bu işlerlede ilgileniyor. Belki güzel bir kampanya yapar. Hem güvenilirde.

Zamanında bende bir konu açmıştım. Bütçem sana göre daha kısıtlıydı. Yaklaşık 2 hafta boyunca sitelerde gezindim. 2.el fiyatları uçuk olsada, sıfırlar çok daha pahalı. Acele etmeni önermem öncelikle. Bazen insanlar önceden stoklayıp satmak için kenara ayırdığı pcler oluyor. Aldığım pcye bakabilrsin. Her işimi sorunsuz görüyorum. Her oyunu oynuyorum, hemde ddr5. Fps takıntın yoksa acele etmeden letgo, trendyol, facebook marketplace, dolap, sahibinden, hepsiburada, vatan bu yerlere bakabilirsin. Bazen dediğim gibi gayet uyguna bulabiliyosun.
Ayrıca forumumuzun aktif üyelerinden @BOZOK ilede iletişime geçebilirsin. Kendisi bu işlerlede ilgileniyor. Belki güzel bir kampanya yapar. Hem güvenilirde.
Senin sistem hazır sistemmi yoksa ayrı ayrı toplamamı. Aşağı yukarı senin pc gibi bir pc benim işimi görür linki varsa atabilirmisin.

şu şekil bir pc var nasıl ki acaba?

Gerçekten güzel telefon. Çok zarif. Geçen yıl aldım hatta piyasada yoktu zor buldum. Her anlamda yetiyor
Ben de ilk çıktığında Xiaomi mağazasından aldım, yanında akıllı saat de hediye geldi. Pil ömrü çok uzun, asla gün içinde bitmiyor ve ekranın kenarldan eğimsiz düz olması ve kamera adası, metal çerçeve ve beyaz modelin arkası çok hoşuma gidiyor. Aklıma bugüne kadar hiç daha yeni bir şey alayım fikrini getirmedi telefon.

Senin sistem hazır sistemmi yoksa ayrı ayrı toplamamı. Aşağı yukarı senin pc gibi bir pc benim işimi görür linki varsa atabilirmisin.

şu şekil bir pc var nasıl ki acaba?
Ben bi dostdan aldım. Daha doğrusu şöyle, önceden toplamış. İçinde sıfır parçalarda var 2.el olanlarda mesela ekran kartım 2.el, anakart işlemci fan vs 0 kendisi denk geldikçe parçaları alıyor isteğe göre montajlıyo gönderiyor. İletişim bilgilerini özelden atıyorum. Elinde çok uyguna vardır. Benim yönlendirdiğimi söyle.
Altdaki sistemde güzelmiş.

Monster 12 ay taksit imkanı ve ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti kampanyası var istersen kontrol et hocam

bir ara herhes monster'ı kötülüyordu şimdiki durum nasıldır bilemiyorum o yüzden çokda güvenemiyorum.

Benim önerilerim;
Telefonda Xiaomi alacak olursan redmi serisinden alma, Xiaomi'nin kendi cihazlarından seç al.

PC de ise; ihtiyaç kriterini bilmiyorum fakat 8gb ekran kartı olan bir bilgisayara kuruş para vermeni önermem. Bu devirde ve yakın gelecekte yeni nesil oyunlarda 8gb modeller vram yönünden tıkanacaklar büyük ihtimalle. Yine rahat oynatır elbet, oynatmaz demiyorum fakat grafik ayarlarının bazılarından feragat etmek zorunda olursun. Bu gibi detaylar önemsiz ise yine de alabilirsin tabi 8gb ve kendine uygun bir kasa.

Telefon Olarak : Samsung E250 'yi Şiddetle tavsiye ederim ürün ile alakalı görsel:

1775932264716.webp

Geri