Planlanmamış: Anasayfada Sohbet Penceresi

• Konuyu açan Konuyu açan lmaohw
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 155
  • Etiketler Etiketler
    sohbet

lmaohw

Premium Üye
Premium Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba,
Görselde belirttiğim kısma bir sohbet bölümü eklenmesi bence güzel olabilir. Hatta bu bölümü sekmelere ayırabiliriz: ticaret sohbeti, genel sohbet gibi.

Ek olarak, bu bölüme mesaj yazabilme yetkisi yalnızca en az +100 puana ulaşan üyelere verilebilir. Böylece kullanıcılar, sohbet kısmını kullanabilmek için forumda daha aktif olmaya teşvik edilir.

Tabii bu sistem daha da geliştirilebilir, ancak başlangıç için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca, "Hikayeler" kısmını MMO Tutkunları yazısının yanına veya sayfanın en üstündeki MMO Tutkunları logosunun sağ tarafına alınabilir. Bu şekilde daha şık durabilir.

123123.webp

Son düzenleme:
Gayet olumlu bir yaklaşım. Ancak öte yandan, forumda onlarca üyenin bir paylaşım ya da yardım konusu açmadan, doğrudan sohbette yazma eğilimi göstermesi ileride sorun oluşturabilir diye düşünüyorum.
Neden mi? Çünkü Google'ın forumu sık sık indekslemesi sayesinde, paylaşımlar arama motorlarında görünürlük kazanıyor. Ancak sohbet kısmında yapılan konuşmalar indekslenmediği için bu durum, hem içerik paylaşımı açısından hem de SEO açısından kayıp yaratabilir.
Zaten iletişim kurmak isteyenler için Discord sunucusu aktif durumda. İsteyen
oradan dilediği kişiyle yazışabilir, konuşabilir, daha samimi iletişim kurabilir.
Ama forumda mesajlaşmanın sohbet şeklinde aktifleşmesi, uzun vadede içeriğin değerini düşürebilir. Bu da benim kişisel fikrim
Güzel Bir Düşünce Kendi Nacibe Fikrım Yanı Olsada Guzel Olur Olmasada Ama Tabikıde Olması Bir Çok Arama Moturun İndex Sayısını Düşürdüğü İçin Sorun Cıkabılır Dıye Dusunuyorum Cunku Wep Sıtelerın Her Daım Seo Indexse Ihtıyacı Var Buda Bizler Bu Paylaşımları Yaptıgımız Taktırde Bir İnsanın Arama Motorunda Daha Erken Bir Dosyaya Ulaşmasını Saglar

Gayet olumlu bir yaklaşım. Ancak öte yandan, forumda onlarca üyenin bir paylaşım ya da yardım konusu açmadan, doğrudan sohbette yazma eğilimi göstermesi ileride sorun oluşturabilir diye düşünüyorum.
Neden mi? Çünkü Google'ın forumu sık sık indekslemesi sayesinde, paylaşımlar arama motorlarında görünürlük kazanıyor. Ancak sohbet kısmında yapılan konuşmalar indekslenmediği için bu durum, hem içerik paylaşımı açısından hem de SEO açısından kayıp yaratabilir.
Zaten iletişim kurmak isteyenler için Discord sunucusu aktif durumda. İsteyen
oradan dilediği kişiyle yazışabilir, konuşabilir, daha samimi iletişim kurabilir.
Ama forumda mesajlaşmanın sohbet şeklinde aktifleşmesi, uzun vadede içeriğin değerini düşürebilir. Bu da benim kişisel fikrim
Güzel Bir Düşünce Kendi Nacibe Fikrım Yanı Olsada Guzel Olur Olmasada Ama Tabikıde Olması Bir Çok Arama Moturun İndex Sayısını Düşürdüğü İçin Sorun Cıkabılır Dıye Dusunuyorum Cunku Wep Sıtelerın Her Daım Seo Indexse Ihtıyacı Var Buda Bizler Bu Paylaşımları Yaptıgımız Taktırde Bir İnsanın Arama Motorunda Daha Erken Bir Dosyaya Ulaşmasını Saglar
Güzel ve yapıcı bir eleştiri ancak zaten sohbet kısmı küçük olacağı için sohbet kısmında soru sorulmaz yardım konusu gibi bir yardım talep edemez çünkü oraya ne bi kod yazabilecek ne de bir sysser yapıştırabilecek ve görüntüde koyamayacak sadece küçük bir sohbet penceresi olacak orası eğer yine bu konuda emin olalım denilirse sohbet penceresinin üst kısmına bir uyarı yazılabilir bununla ilgili ek olarak discordda elbette sohbet vardır fakat discord kullanmayanlar ve mevcut yasaktan dolayı kullanamayanlar için gereklidir.

Güzel ve yapıcı bir eleştiri ancak zaten sohbet kısmı küçük olacağı için sohbet kısmında soru sorulmaz yardım konusu gibi bir yardım talep edemez çünkü oraya ne bi kod yazabilecek ne de bir sysser yapıştırabilecek ve görüntüde koyamayacak sadece küçük bir sohbet penceresi olacak orası eğer yine bu konuda emin olalım denilirse sohbet penceresinin üst kısmına bir uyarı yazılabilir bununla ilgili ek olarak discordda elbette sohbet vardır fakat discord kullanmayanlar ve mevcut yasaktan dolayı kullanamayanlar için gereklidir.
gayet mantıklı bir düşünce olması guzel olur tabıkı yonetım google seo arama motorun ındexlemesı için böyle bişey yapacagını düşünmüyorum yaptılar diyelim googlenin her daim seo index acısında ihtıyaca gerek duydugu çin nasıl bir planlama yaparlar hıc bır fıkrım yok bu konusmamda farklı bir wep tasarım siteme uyguladıgım için tercubeme dayanarak yaptım yanı konusmanızdan oturu degıl güzel bir düşünce olumlu bakıyorum bende ama bilmiyorum umarım böyle bişeyın olması googleye zarar vermez dıye dusunuyorum cunku yıllardır bu sekılde yurutuluyor boyle bır seyın planlanması google acısında sorun yoksa dedıklerınız arkasındayım aksıne cok guzel olur Katılıyorum

Son düzenleme:
Çook çook eskiden vardı böyle özellik sonra Allah korusun dedim. Üyelerimizin mümkün olduğunda konu içerisinden, profil mesajlarından veya özel mesajlarını kullanarak birbiriyle sosyalleşmesine önem veriyoruz. Site genelinde olan anlık chat sistemi faydadan çok zarar. Belki gelecekte özel mesajları anlık mesaj sistemi ile destekleyebiliriz fakat bundan daha ötesi şu an için planlarımızda yok.

Üyelerimiz bu konu ile ilgili fikirlerini beyan etmek isterse diye konuyu açık tutuyorum sadece öneki güncelledim

aslında yararlı bir konu ama forumun amacı dışına çıkar çünkü yorumlar ve konular site için daha faydalı hem google arama konusunda hem kullanıcıların bulma konusunda örnek biri bir konu açar yardım konusu bu konuyo sohbette çözerlerse sonradan aynı sorunu yaşayan kişi çözümü bulamaz bundan dolayı konu+yorum mantığı daha faydalıdır

Son düzenleme:
Eskiden bir forumda bu özellik vardı ve sadece belirli rankın üzerindeki kullanıcılar bu sohbet penceresini görebiliyor ve kullanabiliyordu diğerlerine hiç gözükmüyordu bile. Yapılacaksa böyle bir şey yapılırsa bence güzel olur.

Geri