Öneri Altyapı güncelleme hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?

Konu sahibi önerilerinizi bekliyor. Konuya yorum yazabilirsiniz.

Eddie Redmayne

Çaylak Üye
Üye
Mesaj
7
Beğeni
5
Puan
10
Ticaret Puanı
0
Merhabalar iyi geceler herkese.

Diğer forumlarda ağzı olan konuşuyor ve bu forumda daha aklı başında insanlar olduğu kanaatindeyim bu yüzden bu forumda konu açma gereksinimi duydum.

Öncelikle yaklaşık 2017'den beri düzenlediğim( fazla bir ekleme yapmadım genel olarak sorunları çözdüm ve bu 3 senede toplamda 2-3 ay üzerinde çalıştığım bir oyun) mainline_released altyapısı üzerinden geliştirdiğim oyun dosyalarım mevcut ama hala freebsd 9.2 üzerinden kraizy'nin paylaştığı vdi'den geliştiriyorum. Extern sürümlerinden tutun mysql sürümüne kadar her şey ilk haliyle duruyor. Fakat bunun artık sağlıklı olmadığını düşünmeye başladım ve bu yüzden de sizlerin de fikrini alarak hareket etmek istiyorum.

Benim isteğim: Freebsd sürümüm ve extern güncellemelerim metin2 için en geliştirilebilir ve oyun açmak için en stabil versiyonlarda olması(deneysel, beta sürümleri istemiyorum) ayrıca sıfırdan freebsd üzerine metin2 için gerekli olan kurulumların da neler olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Bunula ilgili bu forumda bir sürü içerik var biliyorum fakat istediğim şeylere göre bana yol gösterebilecek, forumdaki hangi konuyu baz alarak ilerlemeliyim kararsız kaldım ve bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

ve sizlere son sorumu da sorarak konuyu bitirmek istiyorum: Sizce bu altyapıdan devam mı etmeliyim yoksa güncel bir altyapı(önerileriniz varsa yazabilirsiniz) üzerinden mi devam etmem daha iyi olur? Ayrıca belirteyim; kuşak, kostüm silah vb oyuna 2017-18 den sonra eklenen güncellemeler olmak zorunda değil sadece ilk haliyle stabil bir altyapı ve gerekli kurulumların nasıl yapılacağı ile ilgili öğretici kaynaklar olması kafi.

İyi forumlar dilerim hepinize.
 
Sitemize hoş geldiniz. Zaten daha önce kendinize altyapı geliştirmeye başladığınızı söylemişsiniz. Eğer okuduğumu düzgün anladıysam mevcut altyapınızı güncel sürümlerde derlemek için nelerin yapılması gerektiğini sormuşsunuz.

Zaten bu sene altyapı ve files oluşturmayla ilgili videolu rehber serisi yayınladım. Rehber serisinde işinize yarayacak bölümleri izleyerek mevcut altyapınızı freebsd 12’ye rahatlıkla yükseltebilirsiniz.
Metin2 Sıfırdan Altyapı Server Files Hazırlama Rehberi buradan bölüm listesine ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst