- Ticaret Puanı
- 0
Herkese merhaba,
Son zamanlarda altyapılarda biriken gereksiz sistem fazlalıkları, şişirilmiş drop tabloları, sonradan eklenip yarım yamalak bırakılan sistemler ve gizli syserr üreten bozuk dosyalar nedeniyle; projeyi en saf, en optimize ve teknik olarak kusursuz bir 1-99 Oldschool çizgisine kavuşturmak adına baştan aşağı bir revizyon sürecine girdim.
Kullandığım files @Kaptan Yosun a ait olan u10 sürümü.
Bu süreçte yapılan tüm optimizasyon ve temizlik adımlarını toplulukla şeffaf bir şekilde paylaşmak istedim.
Sistem & Sürüm Bilgileri
Vizyon: Saf 1-99 Nostalji & Eksiksiz Denge Oyunun orijinal ruhunu bozan ve sonradan eklenen tüm yabancı unsurlar sunucu ve istemci genelinden (kod, veritabanı, 3D model, harita ve görev boyutunda) tamamen söküldü:
Son zamanlarda altyapılarda biriken gereksiz sistem fazlalıkları, şişirilmiş drop tabloları, sonradan eklenip yarım yamalak bırakılan sistemler ve gizli syserr üreten bozuk dosyalar nedeniyle; projeyi en saf, en optimize ve teknik olarak kusursuz bir 1-99 Oldschool çizgisine kavuşturmak adına baştan aşağı bir revizyon sürecine girdim.
Kullandığım files @Kaptan Yosun a ait olan u10 sürümü.
Bu süreçte yapılan tüm optimizasyon ve temizlik adımlarını toplulukla şeffaf bir şekilde paylaşmak istedim.
Sistem & Sürüm Bilgileri- Derleyici: Visual Studio 2022 (MSVC v143)
- Grafik Motoru: DirectX 8 (Ymir EterLib)
- Animasyon Motoru: Granny 2.11.8.0
- Scripting Dili: Python 2.7
- Kütüphaneler: Boost 1.85.0 & Crypto++ 8.9.0
Vizyon: Saf 1-99 Nostalji & Eksiksiz Denge Oyunun orijinal ruhunu bozan ve sonradan eklenen tüm yabancı unsurlar sunucu ve istemci genelinden (kod, veritabanı, 3D model, harita ve görev boyutunda) tamamen söküldü:- Sürgün Mağarası, Ejderha Odası & Beran-Setaou: İlgili haritalar, moblar, droplar, görevler ve istemci modelleri temizlendi.
- Nemere, Razadör, Beta Haritalar: Tamamen kaldırıldı, sunucu ve istemci 44 harita standardına eşitlendi.
- Şeytan Katakombu (Devil's Catacomb): 7 katlı zindan, Azrail'in harici anahtar sistemi, labirent haritaları ve Katakomb canavarları/dropları tamamen kaldırıldı.
- Örümcek Zindanı 3. Kat (SD3) & Örümcek Barones: Barones odası, yumurtalar, flüt/zehir mekanikleri ve haritası söküldü.
- Epik Eşyalar & Dönüşümler: Seon-Pyeong (Epik Sura), Triton/Kutsal vb. 80+ seviye silahlar, Kirin/Coşku vb. epik ayakkabılar, 80 ve 60 seviye kasklar, Ruh Kristali takıları ve Eskrim Broşürü kaldırıldı. Oyunun zirve ekipmanları orijinal oldschool dengesine (Muharebe, Çelik, Zehir dönemi) sabitlendi.
- Atıl Eşyalar: Çırak sandıkları, oto-potlar, klon etkinlik nesneleri ve gereksiz kostüm kalıntıları temizlendi.
- Kaynak Kod & Ölü Kod Temizliği: İstemci tarafında kullanılmayan eski statik kütüphaneler (Reducio, glut, SecureEngineSDK, mmap vb.), C++ motorundaki atıl monster2/npc2 arama kodları, sökülen sistemlere ait C++ fonksiyon kalıntıları, kaldırılan sistemlerin Lua görevleri (quest) ve translate.lua içerisindeki yüzlerce satır ölü çeviri metni kaynak kodlardan tamamen temizlendi.