Yine YMIR yine ben vol bilmem kaç

• Konuyu açan Konuyu açan Larry Watterson
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 266

Larry Watterson

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
En sevdiğim aktivite boş vakitlerimde codebase tarayıp YMIR geliştiricilerine laf atmak, bu da onlardan biri.

Neyse, şaka bir yana bir düzenleme yaparken gözüme çarptı. Hiçbir yorum yapmayacağım, sadece bana 10+ sene geliştirme görmüş bir codebasedeki bu flowu mantık dahilinde açıklayabilecek birini arıyorum.

Gerçi zamanın en iyi MMORPG'si falan laf atmak doğru olmayabilir, adamlardan daha iyi mi bileceğiz?

1787561652789.webp

Sürpriz olarak aynı fonksiyonda şöyle bir şey var mesela;

C++:
Genişlet Daralt Kopyala
    if (m_map_pkItemByID.find(id) != m_map_pkItemByID.end())
    {
        item = m_map_pkItemByID[id];
        LPCHARACTER owner = item->GetOwner();
        sys_err("ITEM_ID_DUP: %u %s owner %p", id, item->GetName(), get_pointer(owner));
        return NULL;
    }

Elinde iterator varken iki kez look-up yapan geliştirici:
1787561754484.webp

Zamanının en iyi mmorpg falan diyoruz da adamlar item duplicate olunca önce itemı buluyor, sonra tekrar buluyor, sonra sahibini buluyor, sonra sahibinin pointerını yazıyor. İtem kaybolmadı abi, sadece duplicate oldu :D

Zamanının en iyi mmorpg falan diyoruz da adamlar item duplicate olunca önce itemı buluyor, sonra tekrar buluyor, sonra sahibini buluyor, sonra sahibinin pointerını yazıyor. İtem kaybolmadı abi, sadece duplicate oldu :D
Harun harika bir detaysın. Bu dosyalara epey hakim gibi görünüyorsun. C++ üzerine epey bi eğitim geçmişin var gibi bir hava aldım senden. Keşke ben de senin gibi source inceleyebilsem Harun, harikasın.

Harun harika bir detaysın. Bu dosyalara epey hakim gibi görünüyorsun. C++ üzerine epey bi eğitim geçmişin var gibi bir hava aldım senden. Keşke ben de senin gibi source inceleyebilsem Harun, harikasın.
22577.webp

mustafa ymiri kötüleyen bir mesaj atınca ymirci niggaz be like

valla sadece eğleniyorum harun dahil kimse üstüne alınmasın gülüp geçin arkadaşlar amacım kimseyi kötülemek felan değil yarın sizde bana yapın ödeşek valla takılcak şeyler değil bunlar

Geri