- Ticaret Puanı
- 0
Selamlar dostlar,
Bir süredir AI (yapay zekâ) sistemlerini kullanarak Metin2 geliştirme sürecini hızlandırmak ve daha verimli hâle getirmekle ilgileniyorum. Bu konuda bazı fikirlerim var ama deneyimli arkadaşlardan da görüş almak istiyorum.
Amacım:
ChatGPT gibi bir yapay zekâyı, Metin2 Source ve Game/Core yapısını tam anlayan, hata ayıklama, sistem geliştirme ve modifiye etme gibi işlerde gerçek bir Metin2 developer asistanı gibi kullanabilmek.
Sormak İstediğim Bazı Konular:
1
Metine’nin Yapısını AI’a Nasıl Öğretebiliriz?
Source ve Game/Core Kodlarını Nasıl Okutmalıyız?
AI ile Geliştirme Sürecini Nasıl Optimize Ederiz?
Kod Kalitesi ve Modernleştirme için AI Kullanımı
Fikir/İyileştirme Önerilerim:
Sizin Görüşleriniz Neler?
Bu konuda kafa yoran, denemeler yapan veya yapmayı düşünen varsa fikirlerinizi duymak isterim.
Sizce bu iş mümkün mü?
Yoksa Metin2’nin yapısı çok “dağınık ve legacy” olduğu için AI bu işin altından kalkamaz mı?
Gelin bu işi birlikte çözmeye çalışalım.
Teşekkürler.
Bir süredir AI (yapay zekâ) sistemlerini kullanarak Metin2 geliştirme sürecini hızlandırmak ve daha verimli hâle getirmekle ilgileniyorum. Bu konuda bazı fikirlerim var ama deneyimli arkadaşlardan da görüş almak istiyorum.
Amacım:
ChatGPT gibi bir yapay zekâyı, Metin2 Source ve Game/Core yapısını tam anlayan, hata ayıklama, sistem geliştirme ve modifiye etme gibi işlerde gerçek bir Metin2 developer asistanı gibi kullanabilmek.

1
Metine’nin Yapısını AI’a Nasıl Öğretebiliriz?
- Server dosyalarını (örneğin game/src, db/src, config, qc, quest vs.) yapay zekâya hangi formatta okutmalıyız?
- Sadece tek tek dosyaları vermek yeterli mi, yoksa tüm kaynak kod ağacını bir proje yapısı olarak mı okutmak gerek?
- AI’ya en verimli öğretim formatı sizce nedir? (Tar, zip, pastebin, repo linki, vs?)
Source ve Game/Core Kodlarını Nasıl Okutmalıyız?
- game/src ve db/src klasörlerini derinlemesine anlayabilmesi için ne tür açıklamalar veya dokümantasyon gerekli?
- Header ve cpp dosyalarının bağımlılıklarını anlaması için Makefile, compile.sh gibi dosyaları da mı vermeliyiz?
- AI’ya CHARACTER, DESC, ITEM_MANAGER, QUEST_MANAGER gibi sınıf yapıları nasıl etkili anlatılır?
AI ile Geliştirme Sürecini Nasıl Optimize Ederiz?
- Yeni sistem ekleme, var olan sistemi güncelleme veya hata ayıklama süreçlerinde AI’ya ne sorulmalı?
- Sizce AI’dan hangi konuda daha çok fayda görürüz: Kod üretimi mi, hata ayıklama mı, yorumlama mı?
Kod Kalitesi ve Modernleştirme için AI Kullanımı
- C++17/20 gibi modern standartlara geçerken AI’dan nasıl destek alınabilir?
- constexpr, gsl::span, enum class, noexcept gibi modern yapıların Metin2 source’a adaptasyonu konusunda bir yol haritası çıkarmak mümkün mü?

- Tüm source dosyalarıyla birlikte bir “bağlam” dosyası hazırlayıp AI’ya yüklemek (örneğin README_ai.txt içinde sistemin genel yapısı)
- Tüm fonksiyonlara üstten /// AI: Açıklama tarzı notlar ekleyerek fonksiyonları daha anlamlı hâle getirmek
- “Kod navigasyonu için harita” gibi bir index dosyası üretip AI’ya önce bunu okutmak

Bu konuda kafa yoran, denemeler yapan veya yapmayı düşünen varsa fikirlerinizi duymak isterim.
Sizce bu iş mümkün mü?
Yoksa Metin2’nin yapısı çok “dağınık ve legacy” olduğu için AI bu işin altından kalkamaz mı?
Gelin bu işi birlikte çözmeye çalışalım.

Teşekkürler.