- Ticaret Puanı
- 0
Merhaba değerli Metin2 geliştiricileri ve MMOTutkunları topluluğu!
Biliyorum ki bir çok kişi bu işe hiç kod bilgisi olmadan veya başlangıç bilgisiyle hevesle başladı ve o şekilde kendini geliştirdi. Bunu her zaman bir adım öteye taşımak istedim ancak vakit bazı şeylere engel oldu. Artık yapay zeka dönemindeyiz. Bu sebeple yapay zekayı projelerimizde nasıl daha iyi kullanarız veya Metin2 konusunda nasıl kullanabiliriz şeklinde uzun zamandır düşünüyorken aklıma Metin2 hakkında yapay zekayı eğitmek ve yardımcı seviye bir geliştiriciye dönüştürmek oldu.
Metin2 sunucusunun srcServer/Source/game/src klasöründeki C++ ve Lua arayüz dosyalarının, yapay zeka destekli bir süreçle oluşturulmuş kapsamlı Markdown belgelerini oluşturdum. Bu Belgeler Hangi Seviyede ve Neden Markdown? Oluşturduğumuz bu Markdown dosyaları, her bir bileşen için (kütüphane, klasör, dosya, Lua arayüzü) öncelikle amacını ve temel işlevlerini/içeriğini açıklayacak şekilde hazırlandı.
Tamamen detayına köküne kadar inmiyor ancak Orta seviye bir geliştirici olabilmesi için gerekli detayları içeriyor. Projenizde sizi başlangıç seviyesi veya orta seviyede bile olsanız çok hızlandıracağını düşünüyorum.
Ek olarak forumda çok değerli geliştiriciler ve gerçekten işinde başarılı olan geliştiriciler var. En büyük isteğim onların bu belgeleri okuyup yorumlarını esirgememesi. Ayrıca devamında İstemci tarafı içinde rehber oluşturmaya başlayacağım.
Lütfen değerli fikirlerinizi esirgemeyin. Projenin gelişmesi ve yapay zekaya tamamen olmasa bile ciddi manada size yardımcı olabilecek bir canavara dönüştürme yolunda katkı sunabilirsiniz.
Biliyorum ki bir çok kişi bu işe hiç kod bilgisi olmadan veya başlangıç bilgisiyle hevesle başladı ve o şekilde kendini geliştirdi. Bunu her zaman bir adım öteye taşımak istedim ancak vakit bazı şeylere engel oldu. Artık yapay zeka dönemindeyiz. Bu sebeple yapay zekayı projelerimizde nasıl daha iyi kullanarız veya Metin2 konusunda nasıl kullanabiliriz şeklinde uzun zamandır düşünüyorken aklıma Metin2 hakkında yapay zekayı eğitmek ve yardımcı seviye bir geliştiriciye dönüştürmek oldu.
Metin2 sunucusunun srcServer/Source/game/src klasöründeki C++ ve Lua arayüz dosyalarının, yapay zeka destekli bir süreçle oluşturulmuş kapsamlı Markdown belgelerini oluşturdum. Bu Belgeler Hangi Seviyede ve Neden Markdown? Oluşturduğumuz bu Markdown dosyaları, her bir bileşen için (kütüphane, klasör, dosya, Lua arayüzü) öncelikle amacını ve temel işlevlerini/içeriğini açıklayacak şekilde hazırlandı.
- Kaynak Kod Dosyaları (.c, .cpp) İçin: Ana çalışma prensiplerini ve önemli fonksiyonları vurgulayan orta seviye implementasyon detayları eklendi. Bu, kodun ne yaptığını ve genel olarak nasıl yaptığını anlamak için yeterli bir derinlik sunarken, her bir satırın detayında boğulmayı engellemeyi hedefler.
- Lua Arayüzleri İçin: Lua tarafından C++ fonksiyonlarına erişimde kullanılan Lua ön ekleri ve bu fonksiyonların nasıl kullanılabileceğine dair örnekler belirtildi.
- Okunabilirlik ve Anlaşılırlık: Markdown, temiz ve kolay okunabilir bir yapı sunar.
- Erişilebilirlik ve Paylaşım Kolaylığı: Metin tabanlı olması sayesinde kolayca paylaşılabilir ve farklı platformlarda görüntülenebilir.
- Sürüm Kontrolü Dostu: Değişikliklerin takibi ve versiyonlama için idealdir.
- Geliştirici Odaklı: Kod parçacıklarının ve teknik açıklamaların net bir şekilde sunulmasına olanak tanır.
- Mevcut Sistemleri Anlama: "Bu dosya ne işe yarıyor?" veya "Bu fonksiyonun temel mantığı nedir?" gibi sorularınıza hızlıca yanıt bulabilirsiniz.
- Yeni Sistem/Zindan Geliştirme: Mevcut kodun nasıl yapılandırıldığını ve hangi bileşenlerin birbiriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu görerek yeni özellikler veya içerikler (örneğin yeni zindanlar, görevler) tasarlarken sağlam bir temel oluşturabilirsiniz. Özellikle Lua arayüzlerinin belgelenmesi, görev (quest) tabanlı sistemler geliştirmede size yol gösterecektir.
- Hata Ayıklama ve Modifikasyon: Bir sistemde değişiklik yapmanız veya bir hatayı anlamanız gerektiğinde, ilgili bileşenlerin belgeleri size başlangıç noktası sunabilir.
- Ekip Çalışması ve Bilgi Aktarımı: Projeye yeni katılan geliştiricilerin kod tabanını daha hızlı öğrenmesine yardımcı olabilir.
Tamamen detayına köküne kadar inmiyor ancak Orta seviye bir geliştirici olabilmesi için gerekli detayları içeriyor. Projenizde sizi başlangıç seviyesi veya orta seviyede bile olsanız çok hızlandıracağını düşünüyorum.
Ek olarak forumda çok değerli geliştiriciler ve gerçekten işinde başarılı olan geliştiriciler var. En büyük isteğim onların bu belgeleri okuyup yorumlarını esirgememesi. Ayrıca devamında İstemci tarafı içinde rehber oluşturmaya başlayacağım.
Lütfen değerli fikirlerinizi esirgemeyin. Projenin gelişmesi ve yapay zekaya tamamen olmasa bile ciddi manada size yardımcı olabilecek bir canavara dönüştürme yolunda katkı sunabilirsiniz.
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.