LikapaTR

I LIKE TO BAN
Admin
Geliştirici
Mesaj
585
Çözümler
3
Beğeni
732
Puan
814
Merhaba herkese bu konu serisinde wordpress'de kendi özgün temalarınızı nasıl oluşturacağınızdan ve bu işlemler sırasında kullanabileceğiniz ücretli/ücretsiz eklentilerden bahsedeceğim.Birinci ders olarak temel dosyaları oluşturacağız ve sizlere standart dosya yapısını elimden geldiğince anlatacağım.


İlk olarak temanızı oluşturmaya temelde bir klasör oluşturarak başlamanız gerekmekte ve ardından (benim ilerleyiş şeklim bu şekilde sizler farklı bir yol haritası izleyebilirsiniz) içerisine gerekli dizinleri boş klasör ve dosyalar halinde oluşturduktan sonra temayı kodlama aşamasına geçebiliriz.

dosya yolu.png

Tema klasörünüzü
[WORDPRESS Proje Adı] /wp-content/themes​
yoluna ulaşıp bu kısımda oluşturabilirsiniz.Klasör ismini sonradan değiştirmeniz mümkün o yüzden istediğiniz isimle bir klasör oluşturabilirsiniz.


Şimdi sırasıyla tema yapısında temel olarak ihtiyacımız olacak dosyaları oluşturmakla işe başlayalım.


Klasör/Dosya AdıNedir/Ne işe yarar?Klasör/Dosya AdıNedir/Ne işe yarar?
class [Klasör]Projeniz için gerekli olan class'ları bu klasör altında tutacaksınız.front-page.phpTemanızın ana sayfasına ait kodların yer aldığı bölüm.
css [Klasör]Projenizde kullanacağınız css dosyalarını bu klasör altında tutacaksınız.functions.phpTemaya ait tüm fonksyonların toplandığı php dosyası(en önemli ve olmazsa olmaz alandır.)
images [Klasör]Projede kullanılan görsellerin tutulduğu klasör.header.phpTemanızın header(Başlık) alanını oluşturan bölüm.
includes [Klasör]Projenize dahil edeceğiniz ekleri burada tutacaksınız.index.phpTema için ana sayfa görevi görmesine rağmen genelde boş bırakılır.
js [Klasör]Projenizde kullanacağınız js dosyalarını bu klasör altında tutacaksınız.page.phpStandart bir sayfaya ait kodların yer aldığı bölüm.
template-parts [Klasör]Proje içerisinde oluşturacağınız yada kullanacağınız hazır şoblonları burada tutacaksınız.search.phpSite içerisinde arama işleminin gerçekleşmesini sağlayan kodlar burada yer alır.
404.phpTema'nın 404 sayfası.single.phpStandart bir yazı sayfasına ait kodların yer aldığı bölüm.
archive.phpWordpress yazılarının listelendiği sayfa.style.cssTema bilgilerinin yer aldığı bölüm.
footer.phpTemanızın footer(altbilgi) alanını oluşturan bölüm.



dosya yapısı.png

Tüm bu dosyaları oluşturduktan sonra style.css dosyamızı açalım ve temamız için basit seviyede panelde görünecek bilgilerini yazalım.


Tema Bilgisi:
/*
Theme Name: My Theme
Theme URI: mmotutkunlari.com
Author: LikapaTR
Author URI: https://www.mmotutkunlari.com/uye/likapatr.4374/
Description: MMOTutkunları eğitim.
Version: 1.0

*/

tema bilgisi.png


:mmt-indir:

Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.




İlk konumuzun burada sonuna geliyoruz, bir sonraki konuda css , js gibi dosyaların projeye dahil edilmesinden bahsedeceğim.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Çok güzel bir konu seçmişsin. Hep merak etmişimdir ama hiç gerek olmadığı için araştırmamıştım, seriyi takip edeceğim.
 
Geri
Üst