Yardım virtualbox sorunum

• Konuyu açan Konuyu açan monkey02
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 9
  • Gösterim Gösterim 277
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

monkey02

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba daha önce sunucu açmıştım ama şimdi nedense putty ve winscp'ye bağlanmıyor. oraclevirtualbox da login pass giriyorum sonra puttyde bağlanmak istediğimde network error: connection refused uyarısı veriyor. statik ip kullanıyorum ne yapmam lazım yardım lazım
Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

sorun ne olabilir ? bsdconfig ayarlarımda ipv4 adresiyle aynı nerede hata yapıyorum bne

bsdconfig de ip kısmına kendi bilgisayarın ile aynı ip girme, farklı bir ip gir (örnek: 192.168.1.95)

uğraşmak istemiyorsan direkt dhcp kullan sonra ifconfig ile öğren ip kodunu o adrese bağlan.

bsdconfig de ip kısmına kendi bilgisayarın ile aynı ip girme, farklı bir ip gir (örnek: 192.168.1.95)

uğraşmak istemiyorsan direkt dhcp kullan sonra ifconfig ile öğren ip kodunu o adrese bağlan.
kral elini öpeyim senin sen ne bilgili adamsın ya foruma senin gibi adamlar lazım

zaten daha önce ifconfigde ki ip adresimi yazıp geçiyordum, şimdi yazdığımda nedense bu sıkıntı olmaya başladı statik ip yüzünden mi bilmiyorum yapmam gereken başka bir şey var mı
192.168.1.1 ise siz .192.168.1.7 yapın bu şekil olabilir yoksa statik ip mi kiraladınız ? statik ip kiraladıysanız cmd açin ipconfig girin Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.?.? buradakilere göre modeminizin paneline girmeniz gerek. panelden de portları tek tek açıp yapmanız gerekiyor. ama hiç denemedim metin 2 de . modem paneline giriş yapmak için genelde altında yada yanında password falan yazar olmadı googleye modelini yazıp soruşturun direk çıkıyor.

192.168.1.1 ise siz .192.168.1.7 yapın bu şekil olabilir yoksa statik ip mi kiraladınız ? statik ip kiraladıysanız cmd açin ipconfig girin Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.?.? buradakilere göre modeminizin paneline girmeniz gerek. panelden de portları tek tek açıp yapmanız gerekiyor. ama hiç denemedim metin 2 de . modem paneline giriş yapmak için genelde altında yada yanında password falan yazar olmadı googleye modelini yazıp soruşturun direk çıkıyor.
evet statik ip kiraladım dediğin gibi port açıp yapmak gerekli galiba prot açmayı da gram bilmiyorum o yüzden boşverdim :d

Geri