Çözüldü VDS lib hatası

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

murphy

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
merhaba arkadaşlar 32 bit freebsde localimde serveri kullanıyordum. Daha sonra vds kiraladım 64 bit freebsd kurulu olan vds üzerinden oyunu derlemeden açmaya çalıştım. bu hatayı verdi. sorun derleme yapmamam mı yoksa vds freebsd' sinin 32 bit olmamasından mı kaynaklanıyor.

@Whistle

ld-elf32.so.1: Shared object libssl.so.12 not found, required by game_r41044

Game ve db nin olduğu klasöre gidip ldd game ve ldd db yaz. Çıktıda eksik libler yazar. Oyunu derlediğin sunucudan libleri al, oyunu açmak istediğin sunucuya at. Atman gereken dosya konumu ldd çıktısında yazar.

Game ve db nin olduğu klasöre gidip ldd game ve ldd db yaz. Çıktıda eksik libler yazar. Oyunu derlediğin sunucudan libleri al, oyunu açmak istediğin sunucuya at. Atman gereken dosya konumu ldd çıktısında yazar.
bunları yapmadan önce oyunu vds üzerinden derlersem sorun yaşar mıyım sizce ?

bunları yapmadan önce oyunu vds üzerinden derlersem sorun yaşar mıyım sizce ?
Genelde filesler 32-bit derleme ile uyumlu. Sunucu 64-bit olduğu için derleyemezsin, uyarlama gerekir. Bazı altyapılarda (örn. Martysama) 64-bit sunucuda 32-bit derleme uyumluluğu oluyor, senin altyapında mevcutsa derleme yapabilirsin. Lib eksikliği veya uyumsuzluğu yaşamazsın.

Çözüm
Genelde filesler 32-bit derleme ile uyumlu. Sunucu 64-bit olduğu için derleyemezsin, uyarlama gerekir. Bazı altyapılarda (örn. Martysama) 64-bit sunucuda 32-bit derleme uyumluluğu oluyor, senin altyapında mevcutsa derleme yapabilirsin. Lib eksikliği veya uyumsuzluğu yaşamazsın.
Marty Sama 5.8 kullanıyorum hocam

olmazsa 32 bite geçmem mi gerekiyor hocam bu arada bahsetiginiz dosyaları arattım fakat bulamadım.
Hayır. Eksik libleri atarak oyunu açabilirsin. Derleme işlemini yine 32-bit sunucuda yaparsın. Derlediğin sunucuda ldd game ve ldd db yaz. Dosya konumu yazar. Hatırladığım kadarıyla /usr/local/lib içerisindeydi. O dosya konumundan libleri al. Oyunu açmak istediğin sunucuya geç, orada da ldd game ve ldd db yaz. Eksik libleri orada yazan konuma at. Hatırladığım kadarıyla atman gereken dosya konumuda /usr/lib32 olması lazım.

Hayır. Eksik libleri atarak oyunu açabilirsin. Derleme işlemini yine 32-bit sunucuda yaparsın. Derlediğin sunucuda ldd game ve ldd db yaz. Dosya konumu yazar. Hatırladığım kadarıyla /usr/local/lib içerisindeydi. O dosya konumundan libleri al. Oyunu açmak istediğin sunucuya geç, orada da ldd game ve ldd db yaz. Eksik libleri orada yazan konuma at. Hatırladığım kadarıyla atman gereken dosya konumuda /usr/lib32 olması lazım.
Hocam bunu yapmadan önce bir derleyeyim bakalım ne sonuc veriyor olmazsa bu dediklerinizi yapacagım. burdan son durumu ilettirim.

Hocam bunu yapmadan önce bir derleyeyim bakalım ne sonuc veriyor olmazsa bu dediklerinizi yapacagım. burdan son durumu ilettirim.
Hocam dediklerinizi yapmama gerek kalmadı dediginiz gibi haklıymışsınız marty sama 64 bit için de derleme uyumluluğu varmış. Yaşanan sorun server Freebsd 64 bit de tekrar derlenerek çözülmüştür.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri