Türkiye'de Bir İLK! Efsanevi MMORPG Lineage 2'yi %100 Türkçe Hale Getirdim

evilman46

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Server Adı
SOY2
Web Sitesi
https://www.soy2.com.tr
Zorluk
Zor
Merhaba MMO Ailesi,

Bugün sizlerle uzun zamandır üzerinde gece gündüz demeden çalıştığım, benim için bir tutkuya dönüşen ve Türkiye oyun topluluğuna büyük bir katkı sağlayacağına inandığım dev bir projeyi paylaşmak istiyorum.

Oyun dünyasıyla yakından ilgilenenler bilir; Lineage 2, MMORPG tarihinin en köklü, en derin ve mekanikleriyle yıllara meydan okuyan efsanevi yapımlarından biridir. Ancak bu eşsiz deneyim, dil bariyeri ve Türkiye'de yeterince tanıtılamaması nedeniyle hak ettiği kitleye tam anlamıyla ulaşamadı.

İşte tam bu noktada kolları sıvadım! Aylar süren yoğun bir çeviri, kodlama ve altyapı çalışmasının ardından; oyunun devasa hikayesini, binlerce görevini, arayüzünü ve eşya sistemini tamamen (%100) Türkçe diline çevirmeyi ve sorunsuz çalışır hale getirmeyi başardım.

Amacım kesinlikle klasik bir "server açtım, gelin" demek değil; dünya çapında milyonlarca oyuncusu olan bu efsaneyi kendi dilimizde, kusursuz bir altyapıyla Türk oyuncularına kazandırmak.

⚔️ Neden Lineage 2? (Daha Önce Oynamayanlar İçin)​

Eğer bugüne kadar Lineage 2 dünyasına hiç adım atmadıysanız, çok şey kaçırdığınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Piyasadaki "otomatik görev yapan, kendini oynayan" mobil kırması oyunları unutun. Burası gerçek bir dünya:

• 🛡️ Devasa Kale Kuşatmaları (Castle Sieges): Yüzlerce oyuncunun aynı ekranda, devasa kaleleri ele geçirmek için taktiksel savaşlar verdiği eşsiz bir sistem. Bir kalenin lordu olmak, sunucudaki vergileri kontrol etmek demek!
  • ⚔️ Hardcore PvP ve Klan Rekabeti: Dostlukların ve klan bağlarının en üst düzeyde olduğu, açık dünyada her an tetikte olmanızı gerektiren adrenalin dolu bir rekabet.
  • 🧙‍♂️ İnanılmaz Zengin Sınıf (Class) Sistemi: Birbirini "taş-kağıt-makas" gibi dengeleyen, onlarca farklı ırk ve yetenek ağacı. Her karakterin savaş alanında kritik bir rolü var.
  • ⚒️ Oyuncu Odaklı Ekonomi (Crafting): En iyi eşyaları parayla satın alamazsınız; onları cücelerle maden kazarak, devasa boss'ları keserek ve emek vererek üretmek zorundasınız. Pazar tamamen oyuncuların elindedir!

🚀 Kapalı Beta Başlıyor! Sizleri Davet Ediyorum​

Bu devasa projeyi artık kapalı kapılar ardında tutmak istemiyorum. Çevirilerin doğruluğunu test etmek, altyapıyı sınamak ve bu efsanevi dünyayı ilk kez anadilimizde deneyimlemek üzere siz mmo üyelerini Kapalı Beta sürecine davet ediyorum.

Bu aşamada sizlerden gelecek her türlü geri bildirim (çeviri hataları, arayüz önerileri, bug raporları) projenin kusursuzlaşması için altın değerinde olacak.

"Eskiden oynadığımız o gerçek, zorlu ve emek isteyen MMORPG'leri özledim" diyorsanız, dil bariyeri olmadan bu devasa dünyaya adım atmanın tam zamanı.
Projeyi incelemek, detayları görmek ve Kapalı Beta test ekibimize katılmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

🔗

Geliştirme süreciyle, çevirinin teknik detaylarıyla veya oyunla ilgili sormak istediğiniz her şeyi bu konu altından seve seve yanıtlayabilirim. Destekleyen, emeğe saygı duyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Oyun dünyasında görüşmek üzere!
Youtube İçerikleri:

Ekran görüntüsü 2026-07-23 002632.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-23 002418.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-23 002506.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-23 002557.webp

Geri