Yardım TR tipi font

• Konuyu açan Konuyu açan victory
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 150
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

victory

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba.

1776522814880.webp

Eski tr tipi font için Tahoma'yı Arial ile değiştim sadece font size aynı bıraktım ancak textlerdeki bazı karakterlerde sorunlar var örneğin siyah çizgi çıkıyor gibi

1776522840617.webp
Örneğin burdaki E'nin sağı ve

1776522851462.webp

Parantezlerin sağı.

Ayrıca başka bir Arial kullanan sw'deki gibi harflerin altına nokta gibi pikseller gelmiyor bende:

1776522873857.webp
1776522921910.webp

Sebebini bilen var mı? 12 yerine farklı font size mi kullanılıyor yoksa?

bunu uygula sorunun kalmaz.

ahahah kral evet bu fixi uygulamışlar benim dosyaya ondan patlamışız. Eyvallah hızır gibi yetiştin valla

ama 12 kullanılıyor değil mi bu konuda bilgin var mı?

Fontun büyüklüğü farketmiyor tahoma kısmını arial yaparsan düzelir ya da bi liste yap içine font isimleri koy hepsini düzeltir.

Hatırladığım kadarıyla 2009 dönemi öncesi Times New Roman olması lazım metin2.dev içerisinde Old Client Collections arat oradan clientleri bulup alabilirsin.

Fontun büyüklüğü farketmiyor tahoma kısmını arial yaparsan düzelir ya da bi liste yap içine font isimleri koy hepsini düzeltir.

Hatırladığım kadarıyla 2009 dönemi öncesi Times New Roman olması lazım metin2.dev içerisinde Old Client Collections arat oradan clientleri bulup alabilirsin.
Font kullanımı ülke ülke değişiyor, TR'de genel olarak Arial & Tahoma kullanılırken diğer ülkeler Georgia ya da Verdana kullanmışlar.

Font kullanımı ülke ülke değişiyor, TR'de genel olarak Arial & Tahoma kullanılırken diğer ülkeler Georgia ya da Verdana kullanmışlar.
Doğrudur hatırladığım kadarı ile söyledim ama genel olarak Arial ya da Times New Roman kullanıldı. Portekiz,brezilya gibi ülkelerde Verdana diye biliyorum. Georgia hangi ülke kullandı hatırladığım Geneva vardı.

Geri