Tkmt2 Mühendisleri ve Sevenleri ( Sohbet )

• Konuyu açan Konuyu açan SinopLu57
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 6
  • Gösterim Gösterim 190

SinopLu57

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar,

Yıllar önce oynamış olduğum en çok haz aldığım ve en çok takdir ettiğim bir sunucuydu, bu sunucunun kaliteli bir şekilde yönetilmesine rağmen arkasında birçok soru işareti bırakıp giden bu ekibi özlememek elde değil.
13 14 yıl belkide daha fazla, Bu sunucu gün yüzüne çıktığında o kadar güzel o kadar tatlı sistemlerle karşımıza gelmiştiki o zamanın en iyisiydi benim gözümde.
Evet belki oyuncusu diğer sunuculara nazaran azdı ama kaliteli insanları vardı olgun insanları vardı, anlayışlı ve gerçekten yardımcı olmak isteyen bir ekibi vardı.
Sunucuyu gerçekten metin2 ye özen gösteren sevgi besleyen kişilerin açtığından o kadar eminim ki anlatamam.
Bunun üstüne piyasaya bir çok kişi kendi çapında sistemler, geliştirmeler yapmaya başladı ama nedense bir çok sistemi görmeme rağmen hiç içime sinmiyor, nasıl desem sanki sadece satmak için yapılmış gibi, uyumsuzluk çok fazla, açıklar çok fazla.
Neyse lafı çok uzattım gerçi sohbet olsun diye açıyorum konuyu ama yinede uzun oldu :D
Son olarak şunu söylemek istiyorum,
13 14 yıl önce bir çok sunucuda lag varken bir çok sunucu sorunluyken tkmt2 nasıl olduda bu kadar sorunsuz bu kadar temiz kılçıksız ve sistemli şekilde çıktı ben hayret ediyorum, yoksa benmi çok gözümde büyütüyorum acaba forumdakiler sadece kendini döndürmek içinmi sistem yapıp paylaşıyor yoksa aramızda gerçekten tkmt2 mühendisleri gibi yetenekli ( çalışkan-işinin ehli ) insanlar kaldımı.
nerdeyse 2026 yılına giricez hala bir çok çıkan sistemlerde hataları düzeltmekle uğraşıyorlar.
13 14 yıl önce yapay zeka yok iken bu kadar sorunlu bir altyapıyı temiz hale getirip açabiliyorlarsa biz neden yapayzeka döneminde hala zorlanıyoruz bu adamlar ne okumuşda böyle bir sunucu açabilmişler abi bak kafayı yicem şimdi :D

Çok da temiz değildiki offshop gibi olan sistemde eşya kopyalama vardı, savaşlarda laglı olduğunu hatırlıyorum ama işte zevki yenilikleri tattırıyodumdönişüm silahınds beceri arama, krallık savaşları vs zevkliydi baya

Ekip sağlamdı, anlık fixler geliyordu o zamanlarda efsun botu muhabbeti varken o sunucuda çalıştıramıyorduk mesela, sabaha kadar elimle efsun attığımı hatırlarım, tabi assembly aşinalığı olanlar belki açmıştır ona bişey diyemem ama tadı ayrıydı.
Ayrıca yönetim ilgiliydi, günümüzdeki sunucular gibi para üzerine kurulmamıştı, o sunucunun çok ayrı bir tadı vardı ya ve bu kadar eski olupta o sistemleri getirmeleri beni hala şok ediyor.
Tkmt2 sonrasında benim gibi hayran olan ve bilgisiyle tekrar canlandırmaya çalışan kişinin ismi bende kalsın, Truva2 projesini çıkarttılar yalan yok o sıralar oynayacak vaktim yoktu lakin videolardan gördüğüm kadarıyla hemen hemen aynısını yapmışlardı.
Tkmt2 nin eski kemik oyuncularını truva2 projesine taşımıştı onlar adına mutlu olmuştum.

İnsan eğer gerçekten isterse çok güzel şeyler yapılabiliyor, halada yapılabilir lakin nedendir bilmem devirmi değişti, herkes kolaya kaçarmı oldu hiçbirşey tat vermemeye başladı :/

Foruma ne zaman girsem beni seneler öncesine götüren başlıklarla karşılaşıyorum. Bu oyunla ilgili daha önce de şöyle bi konu açılmıştı;

efsun botu falan çalışıyordu hatta dolunaya 50 ortalama tutturup çelikle kesmediğim adam kalmadıydı.

ayrıca admini sistemleri deniyordu, bizzat bana denettiriyordu. birlikte şeytan kulesi dönüyordum adminle :aman:

( bunları ilk açıldığı dönem için yazıyorum )

efsun botu falan çalışıyordu hatta dolunaya 50 ortalama tutturup çelikle kesmediğim adam kalmadıydı.

ayrıca admini sistemleri deniyordu, bizzat bana denettiriyordu. birlikte şeytan kulesi dönüyordum adminle :aman:

vay beee denizeri24 gentleman abi ne adammışsın sen bee her yerden çıkıyon mübarek petrol müsün nesin gerçekten hayranınım sen neymişsin böyle abi yaa büyüyünce ben de senin gibi olacam

Foruma ne zaman girsem beni seneler öncesine götüren başlıklarla karşılaşıyorum. Bu oyunla ilgili daha önce de şöyle bi konu açılmıştı;
Gözümde tr sunucuları arasında metin2 yi gerçekten başka bir metin2 gibi oynatan çok güzel sunucuydu hatırlamamak hatırlatmamak elde değil.
Sunucu kapatıldıktan sonra senelerce forumu açık kaldı, oyuncu kitlesi oyunun açılmayacağını bile bile sürekli gelip forumda hal hatır sorardı sohbet ederlerdi, tk nın oyunu ve oyuncusu çok ayrı bir seviyedeydi, gerçekten özledim o günleri.
Bak asgari ücret para alıyorum şuan için pc de en fazla 2 - 3 saat aralığında oturuyorum, sunucu bir açılsa aldığım paranın yarısını o oyuna basarım.
Öyle birşey işte ben diyim kalite sen de platonik :D

Güzel anılar yaşamışsın, bu oyunu oynayan nadir kişiler var ve o kişileri burada görmek mutlu edici.
Çünkü her bir oyuncusu kaliteliydi :)

Geri