Çözüldü Start verdiğimde "connect: Connection refused" hatası alıyorum

• Konuyu açan Konuyu açan osken1313
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 22
  • Gösterim Gösterim 384
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

osken1313

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Servere start verdim, başta girdim ardından br reboot atmak istedim arkadaşım karakter oluşturamadığı için ve reboottan sonra start verdiğimde bu hatayı alıyorum;

Ek Açıklama 2025-11-16 121522.webp

dünden beri uğraşıyorum şu serveri açmama yardım edin hocalarım, dostlarım.

Çözüm
Kurulum baştan sona olumsuz,db syserr baktığımda Mysql tablolarını bulmuyordu, kontrol ettiğimde iç içe mysql 2 db kurulumu yapılmış tablolarda düzenlemeler yapıldı sorun çözüldü.
- Dipnot configlerdeki db verileri tutarsızdı
mysql servisi çalışıyormu peki ?

db syserr içinde filesinizdeki /game/db klasörü içerisinde dosya olur onu paylaşın belki bilen biri çıkar

db conf içerisinde harhangi bir oynama yaptınızmı peki . Syserde tabloya erişemiyor .

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
SQL_ACCOUNT = "127.0.0.1 account metin2 password 0"
SQL_COMMON = "127.0.0.1 common metin2 password 0"
SQL_HOTBACKUP = "127.0.0.1 hotbackup metin2 password 0"
SQL_PLAYER = "127.0.0.1 player metin2 password 0"
burada oluşturduğunuz kullanıcı adı (metin2) ile passwordu kontrol edin . 0 olan yerler ise port numaraları mysql in port numarasını veriyorsunuz 3306 . bu kısımları kontrol edermisiniz . Eğer sıkıntı yoksa mysql i durdurup common.sql dosyasını yeniden import ederek deneyin dosya bozulmuş olabilir makineye reboot atarken

db conf içerisinde harhangi bir oynama yaptınızmı peki . Syserde tabloya erişemiyor .

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
SQL_ACCOUNT = "127.0.0.1 account metin2 password 0"
SQL_COMMON = "127.0.0.1 common metin2 password 0"
SQL_HOTBACKUP = "127.0.0.1 hotbackup metin2 password 0"
SQL_PLAYER = "127.0.0.1 player metin2 password 0"
burada oluşturduğunuz kullanıcı adı (metin2) ile passwordu kontrol edin . 0 olan yerler ise port numaraları mysql in port numarasını veriyorsunuz 3306 . bu kısımları kontrol edermisiniz . Eğer sıkıntı yoksa mysql i durdurup common.sql dosyasını yeniden import ederek deneyin dosya bozulmuş olabilir makineye reboot atarken
common sql'i yeniden nasıl import edebilirim?

Tek hatam hiç yedek almadım hocam bu dosyalarım yok
Kullandığınız files hangisi ise içerisinden common klasörünü tamamen alın.
Kendi sunucunuzda önce MySQL servisini kapatın ve aldığınız common klasörünü MySQL dosyalarınız içindeki common ile değiştirin. Klasör izinlerini kontrol edin account player log klasörlerinde izinler sahiplikler nasılsa aynı olması lazım . Ek olarak klasör içindeki dostların sahiplerini izinlerini de aynı şekilde kontrol edin diğerleri ile . Sonra MySQL servisine start verin .

Aklıma gelen sadece bu. Siz servis aktifken veritabanında yaptığınız her ne ise bozulmasına neden olmuş olabilir . Başka hiçbir dosya ile uğraşıp değişiklik yapmadıysanız sorun bundan kaynaklıdır . Onun dışında çok şey olabilir syserinden corelere kadar bakmak gerekir.

sunucunun içerisindeki share/locale dizine gittiğinizde karşınıza hangi klasör çıkıyor eğer turkey ise navicat ten common/locale kısmına girip germay yazan yeri turkey olarak değiştirip tekrar dene

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri