Sizce Warez nedir?

YunusEmreOfficial

sudo rm -r /
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
3
Herkese merhaba arkadaşlar,
Genel olarak baktığımızda birçok kişi warez herhangi birşey kullanmaktan şikayetçi. Bunun sebebi kullanılan dosyaların bozukluğu olabilir ya da warez kelimesinin kötü olarak anılıyor olması olabilir. Ama warez denen şey aslında yasadışı şekilde dağıtılan yazılımlar demektir. Yani lisansı çalınan yada bi şekilde ele geçirilen ve dağıtıma açılan tüm herşeye warez denebilir. Peki soruyorum size sizce de warez kötü birşeymi ?
Dediğim gibi forumlarda çoğu kez karşılaşıyorum. Genelde metin2 üzerine paylaşılan çoğu sistem warez olduğu için kötü görülüyor. Dahası sanki sorunluymuş gibi kullanılamiycak gibi bir algı yaratılıyor. Şahsen o yüzden dolayı çoğu kez düşünmüşümdür. Paylaştığım sistem ya da dosyalar kendi ellerimle warez ediyorum tabiri caizse, elbette tüm kodları oturup ben yazmadım ama bir sorun olduğunda da sahipleniyorum ve gerekli desteği sağlıyorum şimdi bu dosyalar kötümü oluyor. Sonuçta warez :D
Açıkcası tartışmak amaçlı açtım bu konuyu, bir süredir işin içerisinden çıkamıyorum. fikir görüş ve tartışmalarınız için lütfen konuyu kirletin. :D :D

Warez: Sahibinin izin verdiği standartlar dışına çıkıp yetkisiz şekilde dosyayı dağıtmak

Crack: lisanslı bi programı lisanssız hale getirmek

Warezin hepsine sorunlu dosya demek yanlış bi yaklaşım. Paylaşan kişinin niyetine bağlı bi durum

Warezin hepsine sorunlu dosya demek yanlış bi yaklaşım. Paylaşan kişinin niyetine bağlı bi durum
Tam olarak bu konuyu açma sebebimde bu. Sanki warez diyince kötü bir algı var. Bozukmuş gibi, sorunluymuş gibi... o yüzden bu konuyu tartışmak istedim.

Geçmişte ortak proje geliştirip tarafların anlaşamaması sonucu, intikam amaçlı warez eden kişiler oluyordu. Forumlar bu konularla dolu. Warezleyenlerin ufak bi bölümü dosyaları bozarak, açık ekleyerek paylaşıyor. Yine bunla ilgili paylaşım sahiplerinin itiraflarının olduğu yorumlara forumlarda denk gelebilirsiniz

Geçmişte ortak proje geliştirip tarafların anlaşamaması sonucu, intikam amaçlı warez eden kişiler oluyordu. Forumlar bu konularla dolu. Warezleyenlerin ufak bi bölümü dosyaları bozarak, açık ekleyerek paylaşıyor. Yine bunla ilgili paylaşım sahiplerinin itiraflarının olduğu yorumlara forumlarda denk gelebilirsiniz
Genelde bu tarz konular altında tartışmalar veya konuda açıklamalar oluyor. Genelde onlara hiç bulaşmıyorum sistemler varsa indirip söküp kodları temizliyorum. Ama bu forum diğer forumlara göre paylaşılan konular dosyalar daha hatasız ve kullanılıyor oluyor. Mesela turuncu forum files ve sistem çöplüğüyle dolu, her paylaşılan sistem yada dosyaya temkinli yaklaşıyorum. Burada paylaşılınca direk indirip kodlara bakıyorum inceliyorum. Genel olarak wareze bakış açım forumlardaki gibi değil. her konuyu yada dosyayı incelerim belki ufakda olsa bişey katar diye ve birçok da warez sistem kullandım hiçde sorun görmedim.

Farklı forumları kıyaslarken sitelerin ne kadar süre boyunca açık olduğuna, aktiflik düzeyine ve geçmişten bugüne olan kuralları göz önünde bulundurmak lazım. Aktiflik arttıkça bizde de aynı sorunlar artarak devam edecek. Komple engelleyemeyiz ama üyelerimizin katkılarıyla sorunlu olan paylaşımları tespit edebiliriz. Forum sitelerine üyeler kayıt olur ve kendi içeriklerini üretir. İçeriği paylaşan kişi tüm sorumluluğu kabul etmiş sayılır. Site yönetimi sadece kural ihlalini engellemek amacıyla müdahale edebilir

Açık kaynak olarak paylaşılan içeriklerin tüm kodlarını görebileceğiniz için sorun olmaktan çıkıyor. Asıl tehlike kapalı kaynak olanlar

Farklı forumları kıyaslarken sitelerin ne kadar süre boyunca açık olduğuna, aktiflik düzeyine ve geçmişten bugüne olan kuralları göz önünde bulundurmak lazım. Aktiflik arttıkça bizde de aynı sorunlar artarak devam edecek. Komple engelleyemeyiz ama üyelerimizin katkılarıyla sorunlu olan paylaşımları tespit edebiliriz. Forum sitelerine üyeler kayıt olur ve kendi içeriklerini üretir. İçeriği paylaşan kişi tüm sorumluluğu kabul etmiş sayılır. Site yönetimi sadece kural ihlalini engellemek amacıyla müdahale edebilir

Açık kaynak olarak paylaşılan içeriklerin tüm kodlarını görebileceğiniz için sorun olmaktan çıkıyor. Asıl tehlike kapalı kaynak olanlar
Kesinlikle katılıyorum. Ancak bu forumda yeni açılmış bir forum değil aslında. Ama bu zamana kadar hiç böyle bir sorun yaşamadım ya da güvensizlik duymadım. Ama geçenlerde bi öneri konusu açılmıştı sanırım öyle birşey olsa bu ölü konu sorununu 1 nebzede olsun çözebilir diye düşünüyorum. Farklı bir alan açılıp linki ölen konuları oraya taşımak sonrasında konu açanlar oradan da bakarak kendilerine içerik çıkartabilirler. Bu sayede bu zamana kadar ölmüş tüm konular açıkcası biz kullanıcılar için bir içerik olur.

Geleceği öngörmek zor. Mevcut kuralların ne kadar yeterli olacağını kestirmekte güç. Zaman içerisinde eksik olan noktaları acı veya tatlı yolla öğrenip düzeltmeye çalışıyoruz. Buraya bir sürü örnek sıralayabilirim :P Ancak konunun ana temasından çıkmamak için yorumumu bu şekilde bırakıyorum

Sahibinin izni dışında müşteriler tarafından sızdırılan kodlar denilebilir. Metin2 kendisi warez olduğundan çok sahiplenmemek gerek bence. Zira kendi sistemlerini geliştiren çok fazla developer yok piyasada. Warez sistem a kullanma kafasıda zaten çok saçma. Bug free olduğu sürece tekerleği baştan icat etmeye her zaman gerek yok.

Kim sıfırdan oturup metin2 yi kendi kodlamış ki ? Bir elin parmağını geçmez . O açıdan bakacak olursak şuan herkes warez files kullanıyor :D Sonuçta yıllar önce sızdırılan dosyalar üzerinden geliştirip de bugünlere gelindi fazla takma kafana böyle şeyleri yunus :D

ya bulduğunu kullan yapacak bir şey yok bu işin arkaplanını çok düşünen metin2 yapmasın zaten zaten her warezlenen şey çok sorunsuz değil düzeltmeden kullanılan bi warez var mı?

bu arada yorumum da yanlış anlaşılmasın birilerinin emeğinin bile isteye warez edilmesine karşıyım ama öyle ya da böyle warez olduysa bunu da kullanın demek istediğim o

Geleceği öngörmek zor. Mevcut kuralların ne kadar yeterli olacağını kestirmekte güç. Zaman içerisinde eksik olan noktaları acı veya tatlı yolla öğrenip düzeltmeye çalışıyoruz. Buraya bir sürü örnek sıralayabilirim :P Ancak konunun ana temasından çıkmamak için yorumumu bu şekilde bırakıyorum
O zaman daha fazla uzatmiyim. :D
Sahibinin izni dışında müşteriler tarafından sızdırılan kodlar denilebilir. Metin2 kendisi warez olduğundan çok sahiplenmemek gerek bence. Zira kendi sistemlerini geliştiren çok fazla developer yok piyasada. Warez sistem a kullanma kafasıda zaten çok saçma. Bug free olduğu sürece tekerleği baştan icat etmeye her zaman gerek yok.
Aslına bakarsan doğru diyosun amerikayı baştan keşfetmeye gerek yok. :D Zaten kullanıyorumda gerek olduğunda neden baştan yazma derdine giriyimki zaten sistemi ve mantığı ayarlanmıştır kodları sevdiysem kullan geç yapıyorum.
Kim sıfırdan oturup metin2 yi kendi kodlamış ki ? Bir elin parmağını geçmez . O açıdan bakacak olursak şuan herkes warez files kullanıyor :D Sonuçta yıllar önce sızdırılan dosyalar üzerinden geliştirip de bugünlere gelindi fazla takma kafana böyle şeyleri yunus :D
Zaten herkes warez files kullanıyor. Metin2nin kökü warez :D inşallah geliştiricez bizde :D
ya bulduğunu kullan yapacak bir şey yok bu işin arkaplanını çok düşünen metin2 yapmasın zaten zaten her warezlenen şey çok sorunsuz değil düzeltmeden kullanılan bi warez var mı?
zaten ne kadar sorunsuz olsada sonuçta bu metin2 illaki sorun bug hata vs çıkıyor amacım o değildi zaten kardo hem wareze karşı değilim
bu arada yorumum da yanlış anlaşılmasın birilerinin emeğinin bile isteye warez edilmesine karşıyım ama öyle ya da böyle warez olduysa bunu da kullanın demek istediğim o
ben yanlış anladım :D :D :D hemen linç konvoyunu takıyorum peşine :D

Metin2 sektöründe pvp sunuculara ait herşey bana göre warez zaten, harfi harfine orjinali haricindeki herşey çalıntı çünkü :D , sonradan üzerine yapan arkadaşlarda sahibinin izni olmadan bi dosya üzerinden oynayıp yapıp önümüze sunuyor saygım sonsuz güzel işler çıkıyor lakin konu warez olunca ortalık bu sektör için karışır

Sayın değerli hocamız,
Ben de kendi fikrimi paylaşmak istedim. Benim bildiğim kadarıyla “warez”, kopya demektir. Yani bir dosyanın yapısı aynıysa, ister sorunlu ister sorunsuz olsun, sonuçta kopyadır.
Fakat dosyaların içinde bu kadar yer alan, satır satır kod yazan, düzenleyen, geliştiren birinin; sadece “warez dosya kullanıyor” diye yaftalanmasını doğru bulmuyorum. Gündemde ne kadar warez dosya paylaşımı olursa olsun, 2024’te yapılan bir çalışma doğrudan 2025’i bağlamaz.
Benim elimde warez tabanlı bir dosya olabilir; ama ben onu geliştiriyor, farklı boyutlara, farklı projelere taşıyorum. O noktadan sonra bu, “Ali’nin / Veli’nin warez dosyası” olmaktan çıkar. Nasıl ki 2024 yılını bir anda 2025 yapamıyorsan, bu konuyu da aynı mantıkla değerlendirmek bence gereksiz. Bu benim kişisel düşüncem; başkaları neyi tartışır, nasıl bakar, beni ilgilendirmez.
Benim bakış açım şu: Ne kadar warez kaynaklı olursa olsun, bir dosya kontrol edilip üzerinde ciddi emekle geliştirilmişse, o dosya o emeği verene aittir. Aksi takdirde birisi sabaha kadar “Bu dosya benim” desin, umursamam; çünkü herkes kendi projesini bilir ve emeğini başkasına yedirtmek istemez.
Senin yaptığın projeyi de ben “benimdir” diye millete dağıtamam, yazdığın kodları sahiplenemem. Zaten bu karakterde olan çok kişi var renkli forumlarda. Bu yüzden ben yaptığım işi biliyorsam, sabaha kadar dosyanın rengi, adı değişse de benim için fark etmez.

Son düzenleme:
Sayın değerli hocamız,
Ben de kendi fikrimi paylaşmak istedim. Benim bildiğim kadarıyla “warez”, kopya demektir. Yani bir dosyanın yapısı aynıysa, ister sorunlu ister sorunsuz olsun, sonuçta kopyadır.
Fakat dosyaların içinde bu kadar yer alan, satır satır kod yazan, düzenleyen, geliştiren birinin; sadece “warez dosya kullanıyor” diye yaftalanmasını doğru bulmuyorum. Gündemde ne kadar warez dosya paylaşımı olursa olsun, 2024’te yapılan bir çalışma doğrudan 2025’i bağlamaz.
Benim elimde warez tabanlı bir dosya olabilir; ama ben onu geliştiriyor, farklı boyutlara, farklı projelere taşıyorum. O noktadan sonra bu, “Ali’nin / Veli’nin warez dosyası” olmaktan çıkar. Nasıl ki 2024 yılını bir anda 2025 yapamıyorsan, bu konuyu da aynı mantıkla değerlendirmek bence gereksiz. Bu benim kişisel düşüncem; başkaları neyi tartışır, nasıl bakar, beni ilgilendirmez.
Benim bakış açım şu: Ne kadar warez kaynaklı olursa olsun, bir dosya kontrol edilip üzerinde ciddi emekle geliştirilmişse, o dosya o emeği verene aittir. Aksi takdirde birisi sabaha kadar “Bu dosya benim” desin, umursamam; çünkü herkes kendi projesini bilir ve emeğini başkasına yedirtmek istemez.
Senin yaptığın projeyi de ben “benimdir” diye millete dağıtamam, yazdığın kodları sahiplenemem. Zaten bu karakterde olan çok kişi var renkli forumlarda. Bu yüzden ben yaptığım işi biliyorsam, sabaha kadar dosyanın rengi, adı değişse de benim için fark etmez.
Geçenlerde biri birşey demişti. Parasını ödedim. Sonuçta benim. Sanırım haklı, sizin dediğiniz gibi revizeler, güncellemeler, optimizeler felan yapıyorum. Sistem benim olmasada artık benim oluyor. Bundan sonra böyle, her güncellediğim düzenlediğim sorunsuz çalışan olarak düşündüğüm her sistem benim. 😂😂😂😂

Geçenlerde biri birşey demişti. Parasını ödedim. Sonuçta benim. Sanırım haklı, sizin dediğiniz gibi revizeler, güncellemeler, optimizeler felan yapıyorum. Sistem benim olmasada artık benim oluyor. Bundan sonra böyle, her güncellediğim düzenlediğim sorunsuz çalışan olarak düşündüğüm her sistem benim. 😂😂😂😂
yanı hocam durum dedıgım gıbı 1-105 projesı ile 65-250 projesı bırbırıne yakın degıl yanında bıle gecmıyor o kadar salak ınsan farkı artık hayatlarında gormedıgı projelerı belkı ılk defa goruyordur adam neymıs efendım paylasım yapıldıgı zaman alının fılesı uzerınde gelıstırıdı acıklaması yazınca adam dıyordu aha benım fılesımde 65-250 projesı yapılmıs fıles benımdır :) yanı 1-105 projenı bılıyorsun bende 65-250 projemı bılıyorum ılk gun halını atarsam ve suankı halını atarsam zaten bunu ınkar edecek kadar aptallık duygusuna yatıyorsa bos bır ınsandır demektır sabaha kadar desın benımdır umursamam sonucta herkez yazdıgı kodu herkez gelıstırdıgı projeyı bılır bugun senın olan projenın ustune ben oturamam oturma hakımda yok bu proje yunus hocamızdı suleymanın oldu dıyemem cunku sonucta benım projem farklı yunus hocamızın projesı farklı bu nedenle dedıklerınıze cok katılıyorum sızlerıde cok sevıyorum sayıyorum saygı sevgılerımle kendı fıkırlerım burdan ıbaret herkez kendıne yakısanı yapar

Geri