Soru Sizce nasıl olmalı?

• Konuyu açan Konuyu açan Raviel
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 106
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

Raviel

Gold Üye
Gold Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar herkese,
Geliştirmiş olduğum sunucumda aklıma takılan ve bir türlü çözümünü üretmeye çalışırken oyuncuyu nasıl kısıtlamadan ve sıkmadan bu durumu değiştirebilirim diye düşündüğüm bir konu var.

Günümüz Metin2 piyasasında en önemli olduğunu düşündüğüm konulardan biri bu.

1- Otomatik Av Konusu

İlk olarak Otomatik Av artık günümüzde ki Metin2 Sunucularının olmazsa olmazı bana göre. Hem oyunun yıllardır var olan bir oyun olmasından hemde oynayan kitlenin artık yaş ortalamasından dolayı çoğunun vaktinin kısıtlı olmasından kaynaklanarak zorunlu olduğunu düşünüyorum. Ancak bu sistemin dezavantajlarından biride oyunun ömrünü kısaltıyor olması. Benim sunucumda hem Metin oto av Hemde Slot Oto av bulunuyor. Slot konusunda pek rahatsızlığım olmasada Metin kesmek bu oyunun artık anadamarlarından biri olduğu için bunun üzerine düşündüm. Ben bu konu için 2 farklı mekanik ürettim.

Ticareti Olan Süre (Yakıt) Sistemi​

1. Oyuncuya günlük 4 saat ücretsiz Otomatik Av hakkı tanınır.
  2. Oyuncu Metinlerden yada Bosslardan elde ettiği "Zaman Kapsülü Parçası" ile "Zaman Kapsülü(1/2/3/4 Saat)" üretir.
  3. Ürettiği bu zaman kapsülü itemiyle kendi otomatik avına süre yükler. Maksimum toplam yükleyebileceği süre ek olarak 8 saattir. (Total ücretsizle beraber 12 saat olacak.)
  4. Bu süre eğer tamamen yüklendiyse 00:00'dan önce bir daha süre yüklemesi yapamaz.
  5. Süre yüklendikten sonra tamamen tüketilene kadar bir daha süre yüklemesi yapılamaz.
Diğer bir sistem ise:

Drop verimi azalması​

Burada herhangi bir item düşmeden direkt olarak otomatik av kullanıldıkça drop oranı düşecek.

1. 0-2 Saat arasında drop oranı %100
  2. 2-4 Saat arasında drop oranı %75
  3. 4-6 Saat arasında drop oranı %50
  4. 6-8 Saat arasında drop oranı %25
  5. 8 Saat ve üzerinde Drop oranı %0 - Yalnızca EXP kasabilecek.
Bu düşündüğüm sistemler hem oyunun ömrünü uzatacağını düşündüğüm hemde oyuncuyu sıkmadan Otomatik Av'ında sunucuda aktif şekilde kullanabileceği sistemler olarak görüyorum.

Sizce sistemler nasıl? Siz olsaydınız tam olarak nasıl bir sistem yapardınız? Sizce nasıl olmalı?

Oyunun ömrünü global servrr açmayacaksanız düşünmeniz sizin zararınıza hocam.

Güzel bir reklamla +1k açılış yaptınız diyelim pc bazlı 2-3 client sınırı da olsun. Ortalama 1700 kişiye çıkar oyuncu.

Bu 1700 hesabın da en iyi ihtimalle 400'ü başlangıç paketi satın alır( kötü de 170-180i).

170 hesaba 1000 liradan satsanız 170k iyi günde de 400k lık başlangıç satarsınız, 1-105 iyi reklamlı bir serverın maliyeti yaklaşık 1 milyon tl ve para kazanabileceğiniz aralık 10 günlük bir süreç. Dahası ilk gece kazandığınız gibi kazanılmıyor bir daha.

O yüzden otomatik avı da paraya dönüştürmeniz gerekiyor, günlük 6 saat ücretsiz 150 lira gibi bir meblağ ile de satışa koymanız lazım. Gerçekten 1 paket sigara parası diyip damlaya damlaya göl yapıyor.

Oyuncudan sadakat bekleyemezsiniz her hafta tonlarca server açılıyor kitle sürekli dağılıyor sizin yapmanız gereken ep çeken adamı olabildiğince motive ve mutluluk hormonunu beyninde salgılatmanız lazım.
Heleki 2 3 tane balina dediğimiz kitle girerse onlara 50 bin 100 bin harcatacak sistemler olması gerekiyor oyununuzda.

Benim gördüğüm bu adamlar için şan ve şöhret çok önemli. Karakterin üzerinde kimsede olmayan semboller, tag veren sistemler, prestij kostüm setleri vb. Şeylerle ilgiyi maksimize edip fırsatı yakala, çark çevirme gibi olaylarla adama o para harcayıp zevk alacağı şartları sağlamalısınız.

Emin olun azgın azınlık eski tip 1-99cular dışında kimse oto ava karşı değil, bilakis offline farm olsa ona bile sıcaklar. Adam eve geldiğinde gelişim yapıp silahını çevirip, dönemediği zindanı dönmek vs sini atabilmek istiyor. Kimse şu an 5 6 saatinş farma yatıramaz.

Oyunun ömrünü global servrr açmayacaksanız düşünmeniz sizin zararınıza hocam.

Güzel bir reklamla +1k açılış yaptınız diyelim pc bazlı 2-3 client sınırı da olsun. Ortalama 1700 kişiye çıkar oyuncu.

Bu 1700 hesabın da en iyi ihtimalle 400'ü başlangıç paketi satın alır( kötü de 170-180i).

170 hesaba 1000 liradan satsanız 170k iyi günde de 400k lık başlangıç satarsınız, 1-105 iyi reklamlı bir serverın maliyeti yaklaşık 1 milyon tl ve para kazanabileceğiniz aralık 10 günlük bir süreç. Dahası ilk gece kazandığınız gibi kazanılmıyor bir daha.

O yüzden otomatik avı da paraya dönüştürmeniz gerekiyor, günlük 6 saat ücretsiz 150 lira gibi bir meblağ ile de satışa koymanız lazım. Gerçekten 1 paket sigara parası diyip damlaya damlaya göl yapıyor.

Oyuncudan sadakat bekleyemezsiniz her hafta tonlarca server açılıyor kitle sürekli dağılıyor sizin yapmanız gereken ep çeken adamı olabildiğince motive ve mutluluk hormonunu beyninde salgılatmanız lazım.
Heleki 2 3 tane balina dediğimiz kitle girerse onlara 50 bin 100 bin harcatacak sistemler olması gerekiyor oyununuzda.

Benim gördüğüm bu adamlar için şan ve şöhret çok önemli. Karakterin üzerinde kimsede olmayan semboller, tag veren sistemler, prestij kostüm setleri vb. Şeylerle ilgiyi maksimize edip fırsatı yakala, çark çevirme gibi olaylarla adama o para harcayıp zevk alacağı şartları sağlamalısınız.

Emin olun azgın azınlık eski tip 1-99cular dışında kimse oto ava karşı değil, bilakis offline farm olsa ona bile sıcaklar. Adam eve geldiğinde gelişim yapıp silahını çevirip, dönemediği zindanı dönmek vs sini atabilmek istiyor. Kimse şu an 5 6 saatinş farma yatıramaz.
Bu dediğiniz durum çoğu server için geçerli haklısınız ancak her şeyi para odaklı ilerletmek bana göre doğru gelmiyor. Bilmiyorum Metin2 belki bunun için doğru bir sektör değildir. Oto av gibi bir sistemi parayla yapmak şu an oyuncuları soğutacaktır. Tabi ki isminiz yoksa ilk sezondan oyununuzda kalacak oyuncu sayısı ilk haftadan sonra inanılmaz azalıyor. Ancak bu zamanla kırılabilecek bir şey olduğunu düşünüyorum. Sunucuyu nasıl yönettiğinize QOL(Quality of Life) kısmını ne kadar başarılı yaptığınıza bağlı olarak değişebileceğine inanıyorum. Benim amacım oyuncuyu olabildiğince memnun hisettirerek oyunun normal akışını bozmadan onlara ek sistemler tasarlayıp emeğin değerli olduğu bir sunucu açabilmek. Örneğin oyuna para yatırmayan oyuncu için harcadığı saatlerle zamanı olmayan oyuncuyu olabildiğince dengeleyebilmek istiyorum. Eğer maksat para kazanmaksa Nesneye A taşı B mührü koyup para harcayan oyuncuyu uçuracak şeyler koyabilirsiniz ama ben oyun yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum yatırım değil. Tabi ki para kazanmayacağım anlamına gelmiyor tabi ki kazanacağım ancak bu dengeyi iyi yakalayabilinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu arada değerli yorumunuz için teşekkür ederim vakit ayırıp yazmanız bile önemli. :) Gerçekten bunları biraz tartışmak istiyorum. Örneğin daha sağlıklı bir ticaret döngüsü nasıl kurulabilir oyunda ki enflasyon nasıl önlenebilir gibi sorularımda var.

@Raviel hocam şu an nesnede direkt eşya satılınca kitle rahatsız oluyor şu anki metada +9 betaları vs satılan yer oldu mu hızlıca quit atıyorlar onun yerine şu an gelişimi limitleyen eşyalar satılıyor, örneğin derece kilit kırıcı/yohara level kilit kırıcı/ kuşak limit kırıcı/ metin yüzüğü kilit açıcı vb. eşyaların aktif satışından ve bundle olarak satışından para kazanıyor sunucular.

İtem olarak ise atıyorum 9 adet güç yüzüğünün +0'ı satılıyor ve bu yüzükler +9'a kimi sunucuda +21'e basılıyor. Bunları da bir kere +0 olarak çekip yükseltmeye yönelik oluyor yapılar.

Enflasyon gerçekten çok önemli ve bunun için alacağınız önlemler de bir miktar borsa manipülasyonundan geçiyor.

Pazarda ucuzlayan eşyaları sizin satın alıp hala o eşyaların ticareti döndüğü hissini vererek drobu atıyorum yüzde 30 ise 15e çekerek dengelemeler yapmanız gerekiyor. Değersiz çöp eşyalarını da craftlamak için yukarıdaki kilit kırıcılar vasıtası ile değerlendirebilirsiniz.

Bunun dışında yapılacak diğer önlem ise yangı eritebilmek artı basarken ve zindan giriş biletleri craftlattırırken güzelce yang istetmek mantıklı oluyor. Bunun dışında ışınlanmalarda vs'de yapınıza uygun yang isteği yapıp oyundan para çekebilirsiniz.

Diğer bir manipülasyon da oyunda ihtiyaç olan pazarda bulunmayan eşyaları ederinden az bir miktar fazla yanga pazara sürmek. Bu da oyundan yang çekmenin diğer yolu böylelikle 1T yi 5 lira seviyelerinde tutabilirsiniz.

Geri