Sizce metin2tr’de neden hile bitmiyor?

yakamozgelistirici

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Metin2TR’de hile bitmesini istemiyorlar, benim naçizane fikrim var olan piyasadan hem maddi olarak hem de oyuncu olarak kazanç sağlanıyor. Bir PC’de 50 client açılabiliyor. Bu da online kalabalık gösteriyor. Ayrıca bu işin arka planında yönetim ekibinin parmağının olduğunu düşünmüyor değilim.
  • Oyun altyapısı çok eski.
  • Client tarafı aşırı açık.
  • Bellek düzenleme (memory edit) çok kolay.
  • DLL inject ile client manipüle edilebiliyor.
  • Packet edit çok basit yapılabiliyor.
  • Oyun logic’inin bir kısmı server yerine client’ta.
  • Private server piyasası hilecileri besliyor.
  • Anti-cheat’ler kolay bypass ediliyor.
  • Kernel level koruma yok.
  • Hileciler driver seviyesinde çalışıyor.
  • Yeni anti-cheat → hızlı bypass döngüsü var.
  • Eski Metin2 geliştiricileri hile yazıyor.
  • Kod sızıntıları yıllardır internette.
  • Her server farklı anti-cheat kullandığı için çözüm yok.
  • File check zayıf, client manipülasyonu kolay.
  • Eski client ile bile servera packet yollanabiliyor.
  • Açıklar kapansa bile yenisi hemen bulunuyor.
  • Hile pazarında ciddi para dönüyor.
  • Yabancı hile grupları sürekli güncelleme yapıyor.
  • Metin2 motoru modern güvenlik standartlarına uygun

Bu oyun Pay2win'e dönüşmüş insanları sömüren ve devamlılığı bırakmayan bir oyun.
Gameforgeye para tatlı geliyor. Oyun yapısına gelecek olursak günümüz pvp server'ler çogu şeyi engelliyor ama TR piyasasının hileciler parasını yiyor tabikide :(

Yani ne ayranım dökülmesin nede G*tm s*k*lmesin derdindeler.

Belli dönem aralıklarıyla daima bu konuya değinen bir konu görüyorum. Hepsinin de cevapları aynı maalesef. Zaman geçiyor ama sebepler değişmiyor.

Geçmişte oynadığım bi mobil oyunu tekrardan oynarken fark ettiğim bir şey vardı. Bot hesaplar sürekli ürün satıyordu. Hatta tıpkı m2’de olduğu gibi o oyunun para birimini satıyorlar. Uzun süre bu hesapların yasaklanmadığını düşününce şirket tarafından göz yumulduğunu düşündüm. Çünkü ne zaman kritik bir etkinlik olsa ortadan kayboluyorlar.

Hileleri %100 engellemek istememelerinin sebepleri olabilir. Oyuncu hileli bile oynasa oyunun ekonomisine katkısı çok oluyor

Geçmişte oynadığım bi mobil oyunu tekrardan oynarken fark ettiğim bir şey vardı. Bot hesaplar sürekli ürün satıyordu. Hatta tıpkı m2’de olduğu gibi o oyunun para birimini satıyorlar. Uzun süre bu hesapların yasaklanmadığını düşününce şirket tarafından göz yumulduğunu düşündüm. Çünkü ne zaman kritik bir etkinlik olsa ortadan kayboluyorlar.

Hileleri %100 engellemek istememelerinin sebepleri olabilir. Oyuncu hileli bile oynasa oyunun ekonomisine katkısı çok oluyor
kesinlikle öyle katılıyorum. Yoksa koca şirket o kadar yazılımcıları var isteseler çok sağlam korumalar geliştirip entegre edebilirler

Pvp serverler hileleri nasıl engelliyor ? Kişisel verileri ihlal ederek senin arka planda açtığın uygulamalar , discord ismin, bilgisayarda aldığın nefese kadar görüyorlar detaylı memory taraması yapıyorlar büyük şirketler bu tarz kvkk ihlaline giremez hele gf gibi Avrupa kökenli bir şirket hiç giremez

O yüzden komplo teorilerini bir kenara bırakıp bunu anlamak lazım. Pvp için anticheat hizmeti sağlayanların bir çoğu tamamen senin pc ne hakimiyet kurarak ilerliyor tabiki bir rat kadar değil ama client açıkken diğer exelerin gözüktüğüne ben şahidim

Pvp serverler hileleri nasıl engelliyor ? Kişisel verileri ihlal ederek senin arka planda açtığın uygulamalar , discord ismin, bilgisayarda aldığın nefese kadar görüyorlar detaylı memory taraması yapıyorlar büyük şirketler bu tarz kvkk ihlaline giremez hele gf gibi Avrupa kökenli bir şirket hiç giremez

O yüzden komplo teorilerini bir kenara bırakıp bunu anlamak lazım. Pvp için anticheat hizmeti sağlayanların bir çoğu tamamen senin pc ne hakimiyet kurarak ilerliyor tabiki bir rat kadar değil ama client açıkken diğer exelerin gözüktüğüne ben şahidim
Çok güzel bir bakış açısı lakin bunlara gerek kalmadan da koruma yapılabilir

Çok güzel bir bakış açısı lakin bunlara gerek kalmadan da koruma yapılabilir
Ben yapılabileceğini pek sanmıyorum daha önce uriel, runik, cshield kullandım kodlar hep bunlara yönelikti

Ama şu 1000x gibi hilelerin çalışması kesinlikle salaklık bunlar serverside taraflı limitlerle çözülebiliyor o konuda haklısınız iş bilmezlik var

O sırada dünyanın hemen hemen tüm bölgesine hizmet veren ritonun, kernelde çalışıp ekran görüntüsü bile alan vanguard acsi.

Hileleri %100 engellemek imkansız bunu kastedmediğinizi düşünüyorumda zaten ancak her firmanın politikaları farklı olur tabi. Örneğin Riot games daha çok önem verirken Gameforge için bu durum 5. 6. planda. Pvp serverlarda yapılan hile engellemeleride hiç bir zaman %100 değildir. Önemli olan burada yapımcı firmanın ne kadar bu konuya karşı duyarlı olduğu. Yani dünyanın en iyi korumasınıda yapsanız bir şekilde delinecektir. O sebeple bu tamamen firmanın umursamazlığı. Eğer zaten umursalardı önce kendi clientlerini modern teknolojilerle veya altyapılarını modern sistemlerle güncellerdi. Bunu bile yapmadan her 3 ayda bir milyonlar cebe indiren bir sistemniiz olsaydı siz umursar mıydınız hile engellemeyi?

Geri