single player metin2 günlüğü?

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 61
  • Gösterim Gösterim 1K

hasanmacit

Süper Üye
Süper Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Emekli Üye
Editör
Ticaret Puanı
7
metin2deki temel kontroller eklendi(herkesin yapabileceği basic şeyler):
-kamera zoom in-out
-sağ tık basılı tutup kamera çevirme
-w a s d yürüyüş
-sol tık ile tıkladığın yere gitme
-sol tık basılıysa bırakana kadar sol tıkı takip etme

gelirmi spiderman ultimate gibi metin2 ultimate

modeller eklendi (saç-zırh)
animasyonlar eklendi (wait-run-combo1'den 4'e kadar)
animasyon mantığı oturtuldu.
savaşçı için bütün iskeletler birleştirilerek tek ana bir iskelet yapıldı. (hem saçlar hem zırhlar tek iskelette mesh ile tık diye değiştiriyorum)

combo animasyonlarını tam oturtamadım. sanırım 3 seçeneğim var.
1- spaceye bastığımda tüm combo animasyonlarını tek seferde yapacak
2- spaceye bastığım her seferinde combo count sayarak diğer animasyona geçecek fakat basar basmaz animasyon geçecek
3- videoda gözüktüğü gibi spaceye bastığım her seferinde yine combo count sayarak diğer animasyona geçecek fakat bu sefer animasyonun tamamlanmasını bekleyecek

düşünceleriniz nelerdir nasıl olmalı?​

Bence hikaye modu olacaksa God of war tarzı bir kamera açısıyla olmalı. ona göre de saldırı animasyonlarında düzenleme yapılmalı.

hiç oynamadım ama bir bakayım
Şuraya bırakıyorum. Bildiğimiz klasik third person açının biraz daha sağ üste açılı hali

1771613534862.webp

test amaçlı e tuşu ile silah değiştirme ekledim. buna göre animasyon değiştirmelerini de sağladım. varsayılan olarak silahsız fakat e tuşu ile kılıç veya çift el silah tutabiliyor. ona göre de kullandığı animasyonlar değişiyor. muhtemelen bir dahakine silahları ekleyeceğim. silahsız kötü durmaya başladı çünkü. ayrıca pala sallarken ekrana da hafif bir sarsma efekti getirmeyi düşünüyorum. yavaş yavaş oturtacağız. bir de etraf çok boş durduğu için birkaç obje ekledim :D bir de @maxbro 'nun istediği o god of war bakış açısını koydum. beğenirseniz ya da beğenmezseniz söyleyin mutlaka.

test amaçlı e tuşu ile silah değiştirme ekledim. buna göre animasyon değiştirmelerini de sağladım. varsayılan olarak silahsız fakat e tuşu ile kılıç veya çift el silah tutabiliyor. ona göre de kullandığı animasyonlar değişiyor. muhtemelen bir dahakine silahları ekleyeceğim. silahsız kötü durmaya başladı çünkü. ayrıca pala sallarken ekrana da hafif bir sarsma efekti getirmeyi düşünüyorum. yavaş yavaş oturtacağız. bir de etraf çok boş durduğu için birkaç obje ekledim :D bir de @maxbro 'nun istediği o god of war bakış açısını koydum. beğenirseniz ya da beğenmezseniz söyleyin mutlaka.

Hocam kamera açısı sabit kalıyor normalde. Kamera hareketi mouse ile de sabit oluyor. Pubg'deki gibi yani. Farklı bir deneyim olabilir. Böyle biraz garip olmuş. Ama bence Umut vaat ediyor.

Hocam kamera açısı sabit kalıyor normalde. Kamera hareketi mouse ile de sabit oluyor. Pubg'deki gibi yani. Farklı bir deneyim olabilir. Böyle biraz garip olmuş. Ama bence Umut vaat ediyor.
ben god of war açısına pek ısınamadım ne yalan söyliyim ama geri değiştirmeye de üşendim böyle kaldı xd

hasanım iyiki bu yola girmişsin umarım bu yoldan şaşmazsında kendini geliştirirsin. Metin2 nin sourceleriyle uğraşmak bir şey kazandırmıyorda oyun motorunu öğrenirsen bayağı faydası olur. Darısı @Kaiser 'e.

Atsa royale mobile2 ye atar adamlar fuarlara katılıyor milyon dolarlık şirket oldular 😂
sonuç olarak atma hakları bulunuyor göze alınacak bir risk değil benimkisi para kazanmaya yönelik değil. baktın proje bitince gameforgeye yollarım onlar çıkarırlar xd

hasanım iyiki bu yola girmişsin umarım bu yoldan şaşmazsında kendini geliştirirsin. Metin2 nin sourceleriyle uğraşmak bir şey kazandırmıyorda oyun motorunu öğrenirsen bayağı faydası olur. Darısı @Kaiser 'e.
Şahsen UE bilgim olsaydı asla Metin2 için uğraşmazdım, farklı bir oyun (belki de mobil) üzerine çalışırdım. Çünkü ue ile Metin2 yapmanın sonunda hiçbir getirisi olmaz büyük ihtimalle, ve tüm emek çöp olur. Yine hobi amaçlı belki yapılabilir ama tek bir kişinin altından kalabileceği bir yük değil bence bu. Haritalar, sayısız objeler, modeller, modellerin animasyonları, questler, ui, diğer animasyonlar, efektler, şunlar bunlar falan çok fazla iş yükü var.

Geri