Shader Tabanlı Water

• Konuyu açan Konuyu açan Kaiser
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 28
  • Gösterim Gösterim 496

Kaiser

Admin
Admin
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
0
İlk deneyimim, dolayısıyla hala eksikleri ve yapılması gereken şeyleri var.
Şu an başlıca sorunu; daha önce yapmış olduğum dinamik hava durumu sistemi ile anlam veremediğim şekilde çakışması.
MapOutdoorWater.cpp içeriğinin %90ı silindi, ileride komple silinecek.
Asıl niyetim projeyi tamamen Directx9'un kanser fixed function pipeline yapısından kurtarmak..

Sonra ver elini Directx11.. (şüpheli)

Ekran görüntüsü 2025-07-04 153838.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-04 152231.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-04 154048.webp

İlk deneyimim, dolayısıyla hala eksikleri ve yapılması gereken şeyleri var.
Şu an başlıca sorunu; daha önce yapmış olduğum dinamik hava durumu sistemi ile anlam veremediğim şekilde çakışması.
MapOutdoorWater.cpp içeriğinin %90ı silindi, ileride komple silinecek.
Asıl niyetim projeyi tamamen Directx9'un kanser fixed function pipeline yapısından kurtarmak..

Sonra ver elini Directx11.. (şüpheli)

24422 eklentisini görüntüle
24419 eklentisini görüntüle
24423 eklentisini görüntüle
Çok güzel gözüküyor elinize sağlık devamını bekliyoruz gelişmelerin

dx11e de geçicez inşallah

güzel olmuş eline sağlık, amaç fixed pipeline'dan kurtulmaksa direkt directx sürümü değiştirmek yerine bgfx ya da llgl gibi hazır bir render framework'e taşınırsa geliştirme konusundada ileride daha rahat edilir

güzel olmuş eline sağlık, amaç fixed pipeline'dan kurtulmaksa direkt directx sürümü değiştirmek yerine bgfx ya da llgl gibi hazır bir render framework'e taşınırsa geliştirme konusundada ileride daha rahat edilir
Zamanında bgfx'i biraz araştırmıştım ama hiç denememiştim çünkü kullandığı shader dili benim alıştığımdan çok daha farklı. Ama tamamen aklımdan çıkmış hatırlatman cidden iyi oldu, şu an su için bunu yapamasam da diğer stateler için bgfxi deneyeceğim. Zaten projede directx9 ile beraber halihazırda aktif bir directx11 cihazı da mevcut, eğer bgfx'i doğrudan dx11 cihazı üzerinden yürütebilirsem belki directx11in özelliklerine de erişerek bgfx'i harmanlayabilirim. (sadece varsayım :D) Teşekkür ederim

Hayali bile çok güzel :D ama en azından şu an kendimde o potansiyeli görüyorum diyemem :) Teşekkürler ederim.

Biz de deriniz co-adminim
Her ne kadar mütavizi bir yorum olsada, biz sende o potansiyeli görüyoruz. Ve hayranlıkla izlemeye yeni haberlerini duymaya can atıyoruz. Başarılar dilerim.

Tek ve son güncelleme:

Kalan 1-2 eksiği de tamamlayıp temeli bitirdim.
Belki kodlarda işlevsellik açısından iyileştirmeler yapabilirim fakat ekstra bir özelleştirme yapmaya pek niyetim çok açıkası, en azından şimdilik..
Suyun kalitesini arttırmak gibi bir düşüncem var fakat şu an için böyle uslu uslu kenarda durması yeterli.
Halledilmeyi bekleyen daha önemli şeyler olduğu için suyu bu şekilde bırakmaya karar verdim.

- Renk tonları biraz dengeli hale getirildi.(İsteğe göre değiştirilebilir)
- Suyun yüzeyine kamera ve ışık kaynağına paralel olacak şekilde hafif bir parıltı eklendi.
- MapOutdoorWater.cpp tamamen projeden kaldırıldı.

Ekran görüntüsü 2025-07-11 225538.webp

Tek ve son güncelleme:

Belki kodlarda işlevsellik açısından iyileştirmeler yapabilirim fakat ekstra bir özelleştirme yapmaya pek niyetim çok açıkası, en azından şimdilik..
Suyun kalitesini arttırmak gibi bir düşüncem var fakat şu an için böyle uslu uslu kenarda durması yeterli.
Halledilmeyi bekleyen daha önemli şeyler olduğu için suyu bu şekilde bırakmaya karar verdim.

- Suyun yüzeyine kamera ve ışık kaynağına paralel olacak şekilde hafif bir parıltı eklendi.

24631 eklentisini görüntüle

Gayet güzel bir görüntü çıkmış ortaya.
Yinede bence son deme dahada ilerletebilirsin gibime geliyor, bunun üstüne biraz daha düşersen çok daha iyisini yapabilirmişsin gibi hissettim.
Sadece bir his, başarılarının devamını dilerim <3

Tek ve son güncelleme:

24631 eklentisini görüntüle

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor daha da iyi olacağına şüphesiz inanıyorum kolay gelsin. Parallax Mapping'e de bir girişsen reis gözümüz gönlümüz açılsa :D

Ek:
Bildiğiniz gibi metin2'yi tamamen shadera geçirmeye başladım. BAZI ARKADAŞLAR "shader adam" diye lakap taktılar ama canları sağolsun :D Yolun yarısından çoğu bitti sayılır, ancak su ile ilgili bir ikilemde kaldım.
@pasha37 vesilesi ile(kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum) Elveron serverındaki shaderlı suyu gördüm, hatta üşenmedim ve oyunu indirip servere girdim ve canlı olarak bakmak istedim.
Oyuna girince aşağıdaki gibi bir manzarayla karşılaştım ve kararsız kaldım.
1.webp

Açıkçası elveronun suyu daha çok hoşuma gitti. Pek çok özelleştirmeye açık bir mantığa sahip ve çok daha doğal. Bu yüzden aynısını yapmaya çalıştım ve neredeyse birebir aynısı diyebileceğim bir sonuç çıktı ortaya.
Aşağıdaki görseller kendi hazırlamış olduğum su sistemine aittir. (Ana konudaki su sisteminden tamamen farklıdır.)
Ekran görüntüsü 2025-08-11 215016.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-11 215050.webp

1111.webp

Bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Çünkü vereceğim karara göre iyileştirmeler ve ekstra özelleştirmeler uygulanacak, bunların boşa gitmesini istemiyorum.

Elveron sunucusundaki su görünümü gayet hoş geldi bana, önceki yorumumdada söylediğim gibi son diyip kenera atma çok daha iyisini yapabilirsin bence :)

Geri