Yardım Server files düzenleme egitimi

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

xmustafakurt

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba öncelikle herkese iyi forumlar

Metin2 files geliştirmek düzenlemek kurulum gibi egitim almak istiyorum buna benzer önerebileceginiz udmy kursu veya yardımcı olacak arkadaslar varmıdır

Dosyaları /var/cache/pkg bölümüne yükledim. Fakat Putty üzerinden pkg add ./ yaparak yüklediğimde failed hatası alıyorum hepsinde. Yüklemeden devam edebiliyoruz yani doğru mudur ?
Eski FreeBSD sürümlerinde pkg desteği kalktığı için paketleri manuel kuruyorsun o şekilde ya da portslar ile yeniden derletmen gerekecek. Detaylı bilgi için şu konuya bakabilirsiniz.
Freebsd 9.3 Offline Mysql56 Kurulumu Nasıl Yapılır?

Ayrıca güncel sürümlerde pkg install ile kurabilirsin ya da hazır kurulmuş olan FreeBSD'leri kullanabilirsin. Şu konuda ilgili rehberdeki dosyaların bulunduğu hazır kurulmuş haline erişebilirsiniz;

İstediğin kadar öğren, istediğin kadar tecrübe kazan, fark etmez. Aylarını, yıllarını harcasan da bir şey değişmez. İlerlersin. Belli bir seviyeye gelirsin. Para kazanabilecek seviyeye gelirsin, evet. Ama Metin2 için gerekli olan C++ ve Python dillerini en azından orta ya da orta-alt seviyede bilmiyorsan, tıkanacaksın. Aksini söyleyenlere inanmanı da tavsiye etmem. Bu işi yazılım bilerek yapanları asla forumlarda aktif göremezsin; çünkü muhteşem şeyler yapmakla meşguller.

Dipnot: Ben de yazılım bilmiyorum. 😅

Whistle öncelikle yardımın ve ilgin için teşekkür ederim, ayrıca Arkhe dostum öğrenmenin zamanı ve yeri yok. Bir yerlere gelebilmek için her zaman bir yerden başlamak gerekiyor ve ben bunu isteyerek yapıyorum. Belki yıllar alacak ama zamanla gelişeceğime inanıyorum. Buradaki arkadaşlara çok soru sorduğum içinde şimdiden özür diliyorum eğer başınızı ağrıttıysam :) Belki bir gün bizde muhteşem şeyler yapar ve burada bunu paylaşırız iyi forumlar :)

Tavsiye veya nasihat olarak algılamayın lütfen ama bir eğitim serisi almadan önce Whistle'nin ücretsiz olarak yayınladığı herşeyi baştan sona uygulayarak bitirmeye çalışırsan çok verimli olacaktır, bir yerden başlamak istiyorsanız bu seri bitmeli belki daha sonra kendi kararınızı kendiniz verirsiniz, bende yıllar önce bu seriyle başladım sonra yönümü web'e çevirdim. Yazılıma yeteneğiniz olabilir belki işin içindeki bütün dillere hakim olabilirsiniz, belki de kafa kaldırmaz bıkar vazgeçersiniz, belki de benim gibi tek bir alan üzerine yoğunlaşırsınız ama ne olursa olsun kendi potansiyelinizi er ya da geç öğrenmiş olursunuz.
Saygılarımla @webadamicesi

Web ayrı heyecan verici ya herşeyi kendin yapıyorsun senin ürünün olmuş oluyor, metin2 de ne yaparsan yap biliyorsun ki başkasının kodları üzerine devam ediyorsun huzur vermiyor ama web öyle değil 😅

Geri