Çözüldü root.index root.data

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

ProjectDevelopment

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba, eski bir files’ın kurulumunu yaparken serverinfo.py dosyasını düzenlemem gerekiyor. Ancak root.index ve root.data dosyalarını açamadığım için serverinfo.py dosyasına erişemiyorum.

epack32 ile açmaya çalıştığımda dosyalar bozuk görünüyor. Büyük ihtimalle key’ler şifreli olduğu için eski key’leri bulmam gerekiyor.

epack32’deki key’ler yanlış olduğu için bu hatayı alıyorum. Doğru key’leri bulmak için eterpack.cpp içinden aldığımız key’leri XTEA key generator ile eski haline çevirmem gerekiyor. Ancak XTEA key generator’a tıkladığım anda program kapanıyor.

Bunu benim için yapıp gönderebilecek biri var mı?

static DWORD s_adwEterPackKey[] =
{
533489241,
64592187,
413438084,
181131063,
};

static DWORD s_adwEterPackSecurityKey[] =
{
183730646,
760506105,
952721118,
990624796,
};

Çözüm
Merhaba, yaşanan sorunun xtea key “üretimi”nden ziyade key'lerin yanlış formatta kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Paylaşılan eterpack key'leri aslında zaten raw dword değerlerdir ve ekstra bir “xtea key generator” ile dönüştürülmeleri genelde gerekmez. Epack32 gibi araçlar çoğu zaman bu değerleri farklı format (hex / byte order / endian) beklediği için “bozuk dosya” hatası verebilir.

Kontrol edilmesi gerekenler:

• Key’lerin decimal yerine hex / little-endian formatta girilmesi gerekebilir.
  • epack32’in doğru pack version ile uyumlu olup olmadığı.
  • root.index / root.data dosyalarının farklı bir EterPack sürümüne ait olması.
  • Tool’un key parsing sırasında byte order hatası yapması.
Ayrıca xtea key...
Merhaba, yaşanan sorunun xtea key “üretimi”nden ziyade key'lerin yanlış formatta kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Paylaşılan eterpack key'leri aslında zaten raw dword değerlerdir ve ekstra bir “xtea key generator” ile dönüştürülmeleri genelde gerekmez. Epack32 gibi araçlar çoğu zaman bu değerleri farklı format (hex / byte order / endian) beklediği için “bozuk dosya” hatası verebilir.

Kontrol edilmesi gerekenler:

• Key’lerin decimal yerine hex / little-endian formatta girilmesi gerekebilir.
  • epack32’in doğru pack version ile uyumlu olup olmadığı.
  • root.index / root.data dosyalarının farklı bir EterPack sürümüne ait olması.
  • Tool’un key parsing sırasında byte order hatası yapması.
Ayrıca xtea key Generator'ın açılıp kapanma problemi genelde:

• eksik Visual C++ runtime.
  • 32/64-bit uyumsuzluğu.
  • veya eski/uyumsuz bir build olmasından kaynaklanır.
Özetle sorun büyük ihtimalle key'lerin kendisinden değil, kullanılan tool'un format/uyumluluk problemiyle ilgili.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri