Yardım Python gorev penceresi gecme

• Konuyu açan Konuyu açan jantue
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 90
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

jantue

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Python dilinde scripti gelistiriyorum.
Otomatik gorevlere tiklatmayi yaptim
Fakat soyle bir sorunum var.
Npcler ile yapilan görevlerdeki diyaloglari
event.selectanswer kullanarak
(0, 0) 0.1. Gibi gibi ayarlamalar ile tiklattirip geçebiliyorum.
Fakat N tusuna basip alinan gorevlerde ekte biraktigim gorseldeki gibi bir adet buton cikiyor OK yaziyor. Ayni komutu kullanarak burdaki butona bastiramiyorum.
Butona hook attigimda yine gorselde goreceksiniz buton kodu 1, 254 olarak cikiyor o sekildede ayarladigimda yine tiklattiramiyorum.
Yardimci olurmusunuz bu butona nasil tiklatabilirim.

Dosya Eklentileri

• image.webp
    image.webp
    4,7 KB · Gösterim: 34
  • image.webp
    image.webp
    31,4 KB · Gösterim: 32
Tr de enter tuşu ile geçilmiyor mu bunlar

Questlerde şöyle bir durum var, eğer "OK", "Kapat" vb. butonlar quest içeriğinde manual olarak tanımlanmamışsa sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur. Ve bu butonun enum değeri gördüğüm kadarıyla 1.

Fakat bu butonun işlevi SelectAnswer ile bağlantılı değil. Çünkü bu senaryoda yukarıda bahsettiğim gibi elle oluşturulan bir buton aracılığıyla answer(cevap) verilmiyor, sistem tarafından oluşturulan ve tek görevi pencereyi kapatmak olan butona tıklanıyor.
Dolayısıyla gösterdiğin "OK" butonunu SelectAnswer için değil, lambda x=self:x.CloseSelf() için görevlendirmeyi deneyebilirsin.

Tam olarak nasıl bir şey yaptığın konusunda fikrim yok, gerçi questler konusunda da çok iyi sayılmam fakat bu söylediğim istisnayı dahil etmen gerek gibi görünüyor.

Questlerde şöyle bir durum var, eğer "OK", "Kapat" vb. butonlar quest içeriğinde manual olarak tanımlanmamışsa sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur. Ve bu butonun enum değeri gördüğüm kadarıyla 1.

Fakat bu butonun işlevi SelectAnswer ile bağlantılı değil. Çünkü bu senaryoda yukarıda bahsettiğim gibi elle oluşturulan bir buton aracılığıyla answer(cevap) verilmiyor, sistem tarafından oluşturulan ve tek görevi pencereyi kapatmak olan butona tıklanıyor.
Dolayısıyla gösterdiğin "OK" butonunu SelectAnswer için değil, lambda x=self:x.CloseSelf() için görevlendirmeyi deneyebilirsin.

Tam olarak nasıl bir şey yaptığın konusunda fikrim yok, gerçi questler konusunda da çok iyi sayılmam fakat bu söylediğim istisnayı dahil etmen gerek gibi görünüyor.
Degerli yanitiniz icin teşekkür ederim.
event.SelectAnswer(0,0)
Event modulunun bir func u oldugu icin dediginiz gibi tiklama yapmıyor.
Musait olduğumda sizin verdiginiz kodu deneyeceğim, olmazsa soyle bir fikir var aklimda.
Hata ayiklama modu gibi birsey yapip oyunda ok butonuna bastigimda hangi modulden cekiliyor kod onu tespit etmeye calisicam. Yine olmazsa quest modulunu hooklayip icindeki funclara bir goz atacağım.
Simdilik aklima gelenler bu kadar.
Gelismeleri buradan bildireceğim.
Yapacagim seyi burada duyurmak istemiyorum. Dm atarsaniz anlatabilirim.

Geri