Yardım Putty üzerinden filezilladan dosya açma sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan Leventbey
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 57
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Leventbey

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Ben 0 dan metin2 files oluşturuyorum yalnız baya acemiliğim var. Şuan takıldığım bir yer var. Ben putty üzerinden filezilladan dosya oluşturma komutu veremiyorum. Örneğin mkdir home dediğimde filezillada dosya oluşturulmuyor bende mecburen elle oluşturuyorum. Şuan bost dosyalarını atma bölümündeyim yalnız puttyden komut hatası aldığımdan bost dosyalarını çıkartamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca mmo tutkunların dc adresi var ise yoruma link olarak atar mısınız ?

mmotutkunları Discord:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

cd /home && mkdir test dene istersen sorunu tam anlamadım bu arada :)
hocam şimdi şöyle ilk etapta cd home diyorum sonra home klasöründe mesela lin klasörü açmak istediğimde mkdir lin yazdığımda filezillaya bakıyorum klasörü oluşturmuyor. puttyden baktığımda izin reddedildi diyor

Merhaba,

İzlediğin yol doğru root üzerinden login oluyorsan cd /home şeklinde yazdığında home dizininde olursun ls yaparsan home üzerindeki dizinleri teker teker görebilirsin. mkdir ./lin dediğinde ise lin klasörünün oluşması gerekiyor. Home dizininde oluşturduktan sonra Filezilla yerine ls ile dizini kontrol edebilirsin. Eğer hala yetki sorunu veriyorsa root kullanıcısı tam yetkiye sahip değildir.

Bir .tar.gz dosyasını çıkarmak istiyorsan şu şekilde davranabilirsin.

cd /home
tar zxvf dosyaismi.tar.gz

Eğer Zip çıkaracaksan

unzip dosyaismi.zip

Geri