Çözüldü Property sorunu ( Unpacks )

• Konuyu açan Konuyu açan SinopLu57
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 82
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

SinopLu57

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Herkese selamlar,

Bu sorun iyice kafamı şişirmeye başladı...

Sorunum Mirage İsland haritasının propertye kayıtlı olan objelerini world editör ve oyun üzerinde görememem.
Öncelikle şunları belirteyim, FyreMage32 adlı arkadaşın sunucusunda premium üyeliğim var.
Bir çok unpack içeriğini inceledim, mirage_island haritasının numaralı klosörlerinin içindeki txt 'lerde obje konumları belirtilmemiş.
Harita sökme işlemini ilk kez yapmıyorum gerek forumlardan, gerek bu işe harcadığım zamandan ötürü bir sürü bilgi sahibi oldum, aynı zamanda unpack içerisinden birşey sökerken kendi packime koymadan önce modellerin dosya yolunu kendi packime göre düzenleyip eklemeleri yapıyorum. ( biraz hastalık var diyebiliriz :D )

Bu sorunu yaşadığımdan beri bir çok kişiye danışmışımdır, bir çok şey denemişimdir, fyremage32 adlı arkadaşla konuşup anydesk aracılığı ile bilgisayarıma sokup kontrol ettirmişimdir.

FyreMage32 adlı arkadaşın bana inatla devam ettirdiği ilk önerisi d diskini komple silip, world editörü baştan kurup, ilgili haritayı baştan atıp tekrar denememdi.
Bu bilgiyi çürütecek aklımı kemiren tek birşey var bunuda unpack ile uğraşan kişier burada vardır diye buraya konu açmak istedim :D

Ek Bilgi; objelerin " .gr2 , .dds " uzantılı dosyalarında hiçbir problem yok kontrol edildi tek sorun, dediğim gibi objelerin olması gereken konumlarında olmamaları.

Tahminim ve büyük olasılıkla sorun "areadata.txt - areaproperty.txt" dosyalarından kaynaklanıyor çünkü içerisi bomboş hiçbir objenin yeri konumu belirtilmemiş..
Lakin objelerin olması gereken yerlerde gölgeler var

İlgili dosya için resimler;
1754940251209.webp
1754940275392.webp

İlgili Harita için resimler;

1754941037280.webp
1754941058509.webp

Haritadaki objelerin gözükmesi için property klosörünü attığım yerler;
1-) Disk D: property/mirage_island/ ".prb , .prd , .prt , .pre" ilgili dosyalar burada.
2-) Disk D: property/plechi_env/mirage_island/ ".prb , .prd , .prt , .pre" ilgili dosyalar burada.
3-) Disk D: ymir work/property/mirage_island/ ".prb , .prd , .prt , .pre" ilgili dosyalar burada.
4-) Disk D: ymir work/property/plechi_env/mirage_island/ ".prb , .prd , .prt , .pre" ilgili dosyalar burada.

Tüm bu dosya yollarını denedim lakin ilgili dosyaların olmasına rağmen objeleri gösteremiyorum .gr2 lerin hiçbirinde sorun yok tekrar belirteyim.
Şimdi gelelim aklımı kurcalayan fikirlere,
Ben bu ilgili dosyaların property içerisine atılacağından şüpheliyim söktüğüm unpack içerisinde property dosyası yok, yani direk ana dizinde çıktı.
"areadata.txt"
"areaproperty.txt"
Bu dosyaların içeriğinin boş olmasının sebebi, ilgili prb, prd vb dosyalarının property içerisinde olduğundan kaynaklanabilirmi?
Bu 2 .txt dosyaları sadece property içerisindeki prb dosyalarını ve diğerlerini yazıyor olabilirmi?
Peki bu düşündüklerim doğru ise sizce ne yapabilirim bu dosyaları gözüktürmek için varmı güzelce beni aydınlatabilecek bana ışık tutabilecek :D

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun çözüldü, hala bilmediğim şeyler varmış :D
Sorun list dosyasından kaynaklanmıyor evet hala ne işe yaradığını bulamadım. Orjinal altyapı martysama kullanıyorum ve bizde reserve dosyası var lakin incelediğim bir kaç unpackde list şeklinde o dosyayı gördüm ve içeriği bizimkine göre daha anlaşılır. bizim dosyada sadece numaralar varken onların dosyasında objelerin yerlerini gösteren dosya yolları var.
Tabi bunun için src tarafında bir düzenleme yapılmış olabilir o kadar bilgiye sahip değilim ama öğrenmek isterdim açıkçası.
Bu çorbada benimde tuzum dokunsun diyen olursa özelden ne işe yaradığını söyleyebilir :D
Onun haricinde unpack üzerinden mapı söktüğüm için bir kaç çakışma olduğunu düşünüyorum çözümü net olarak anlamasamda çözüldüğü...
Az önce unpack içerisindeki property dosyasını incelerken "list" adında bir dosya buldum içinde objelerin konumunu belirten bir dizi yazı çıktı.
Uzun zamandır uğraştığım şu sorunla alakalı bence büyük bir bilgi oldu gibi yinede kendi packimde "list" olmadığı için bunun hakkındada bilgisi olanlar söylerse ve objelerin gözükmemesinin burasıyla alakalı olup olmadığını belirtirse memnun kalırım, şimdi yatıcam yarın sabah 8 de iş var ama burayı bulmam beni çok mutlu etti bugün. :D
Çözüme bir adım daha yaklaştığımı düşünüyorum şimdi huzurlu bir uyku çekmemin zamanı geldi iyi geceler <3
1754945419275.webp

Az önce unpack içerisindeki property dosyasını incelerken "list" adında bir dosya buldum içinde objelerin konumunu belirten bir dizi yazı çıktı.
Uzun zamandır uğraştığım şu sorunla alakalı bence büyük bir bilgi oldu gibi yinede kendi packimde "list" olmadığı için bunun hakkındada bilgisi olanlar söylerse ve objelerin gözükmemesinin burasıyla alakalı olup olmadığını belirtirse memnun kalırım, şimdi yatıcam yarın sabah 8 de iş var ama burayı bulmam beni çok mutlu etti bugün. :D
Çözüme bir adım daha yaklaştığımı düşünüyorum şimdi huzurlu bir uyku çekmemin zamanı geldi iyi geceler <3
25196 eklentisini görüntüle
propert packinizde dizindeki prbler vs mevcut mu, hocam bana düz haritayı yollayabilir misiniz birkaç yere bakacağım başka zone effect tree vs yollamayın sadece harita

propert packinizde dizindeki prbler vs mevcut mu, hocam bana düz haritayı yollayabilir misiniz birkaç yere bakacağım başka zone effect tree vs yollamayın sadece harita

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Az önce .txt dosyalarına objeyi eklediğimde yazılıyormu diye kontrol ettim yazılıyor.
Aklım list - reserve üzerinde kaldı bendeki property içinde "reserve" dosyası mevcut, unpack içerisindeki property içinde ise "list" mevcut aradaki farkı bulursam ne işe yaradıklarını öğrenirsem sorun çözülür gibime geliyor.

Sorun çözüldü, hala bilmediğim şeyler varmış :D
Sorun list dosyasından kaynaklanmıyor evet hala ne işe yaradığını bulamadım. Orjinal altyapı martysama kullanıyorum ve bizde reserve dosyası var lakin incelediğim bir kaç unpackde list şeklinde o dosyayı gördüm ve içeriği bizimkine göre daha anlaşılır. bizim dosyada sadece numaralar varken onların dosyasında objelerin yerlerini gösteren dosya yolları var.
Tabi bunun için src tarafında bir düzenleme yapılmış olabilir o kadar bilgiye sahip değilim ama öğrenmek isterdim açıkçası.
Bu çorbada benimde tuzum dokunsun diyen olursa özelden ne işe yaradığını söyleyebilir :D
Onun haricinde unpack üzerinden mapı söktüğüm için bir kaç çakışma olduğunu düşünüyorum çözümü net olarak anlamasamda çözüldüğü için konu kapanabilir.
Herkese iyi forumlar..
1755018432767.webp

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri