Yardım Profil Görüntüleme Sistemi Sorunu

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

murphy

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar çok öncesinden oyuna profil ekleme sistemi yapmıştım şu kaynaktan yapmıştım [C++/Python] Profil Görüntüleme Sistemi karşıdak oyuncuya profil isteği atınca örnek veriyorum ahmet profilinizi görüntülemek istiyor şeklinde istek geliyordu isteği kabul edince karşıdaki kişi profili görebiliyordu. geçenlerde oyuna şu kaynaktan RAİDCALL SİSTEMİ rütbe sistemi ekledim sorunsuz ekledim çalışıyor ama bu sefer profil sisteminde sorun yarattı şimdi karşıdaki kişi istek atınca None profilinizi görüntülemek istiyor. bir anda noneye döndü ayrıca karşıdaki kişi kabul etse bile profil penceresi artık istek atan oyuncuda açılmıyor , lütfen bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

istek gonderdiginiz zaman atan sysr benimle paylasırmısınız

hocam biraz ilerleme yaptım sorun hakkında bunu root dizindeki game.py profil eklerken bunu eklemiştim

game.py eklenen bölüm bu kısımda chr.GetNameByVID(vid) ile istek atan karakter ismini alıyor ama bunu alamazsa o kısma none yazıyor ve isteği kabul etse bile karşıdaki kişide incelemesi için profil penceresi açılmıyor chr.GetNameByVID(vid) alamamasının sebebi raidcall sistemini eklerken client userinterface dizinindeki PythonNetworkStreamPhaseGameActor.cpp dosyasına ekleme yapmam galiba yüksek ihtimal bundan dolayı oldugu düşünüyorum. ekleme yaptığım kısımların hepsi #ifdef ENABLE_PLAYTIME_ICON şeklinde definition ile başlıyor. dosyayı da aşağıda paylaşıyorum.

def PermissionViewEquip(self, vid):
permissionQuestionDialog = uiCommon.QuestionDialog()
permissionQuestionDialog.SetText(chr.GetNameByVID(vid) +" "+localeInfo.PERMISSION_VIEW_EQUIP_PERMISSION)
permissionQuestionDialog.SetAcceptEvent(lambda arg = True: self.ViewEquipRequest(arg, vid))
permissionQuestionDialog.SetCancelEvent(lambda arg = False: self.ViewEquipRequest(arg, vid))
permissionQuestionDialog.Open()
self.permissionQuestionDialog = permissionQuestionDialog
def ViewEquipRequest(self, arg, vid):
if not self.permissionQuestionDialog:
return
if arg:
net.SendPermissionViewEquip(vid, player.ACCEPT)
else:
net.SendPermissionViewEquip(vid, player.DECLINE)
self.permissionQuestionDialog.Close()
self.permissionQuestionDialog = None
def ShowPopUpDialogViewEquip(self, vid):
self.PopupMessage(chr.GetNameByVID(vid) +" "+ localeInfo.PERMISSION_VIEW_EQUIP_DECLINE)

Dosya Eklentileri

1221 20:20:27181 :: CInstanceBase::AttachTextTail - VID [78037] ALREADY EXIST syser sadece bu oyundan atma felan yok sadece none profilini görüntülemek istiyor diyor. kabul etsem bile karşıdaki istek atan oyuncuya profil penceresi açmıyor sadece istek atabiliyorsun.

1221 20:20:27181 :: CInstanceBase::AttachTextTail - VID [78037] ALREADY EXIST syser sadece bu oyundan atma felan yok sadece none profilini görüntülemek istiyor diyor. kabul etsem bile karşıdaki istek atan oyuncuya profil penceresi açmıyor sadece istek atabiliyorsun.
1766342617078.webp

Muhtemelen aynı fonksiyonu kullanıyolar. Profil görüntülemenin çekmesi gereken fonksiyonu, raidcallın definesi altına aldıysan göremiyordur. Hata da vermiyordur. Bağlanıp bakmam gerekiyor. Ama benim paylaşmadığım konularda destek vermiyorum üzgünüm. Sebebi şu, zaten son paylaştığım gm logoları yüzünden bir çok arkadaşa yardım etmek zorunda kalıyorum. Ayrıca projelerim var. Yanlış anlamanı istemem sistemleri paylaşan kişilere yazabilirsin.
Beni etiketlediğin için yorum yapma gereği duydum. Kolaylıklar dilerim.

Muhtemelen aynı fonksiyonu kullanıyolar. Profil görüntülemenin çekmesi gereken fonksiyonu, raidcallın definesi altına aldıysan göremiyordur. Hata da vermiyordur. Bağlanıp bakmam gerekiyor. Ama benim paylaşmadığım konularda destek vermiyorum üzgünüm. Sebebi şu, zaten son paylaştığım gm logoları yüzünden bir çok arkadaşa yardım etmek zorunda kalıyorum. Ayrıca projelerim var. Yanlış anlamanı istemem sistemleri paylaşan kişilere yazabilirsin.
Beni etiketlediğin için yorum yapma gereği duydum. Kolaylıklar dilerim.
hocam en azından hangi dosyalardan kaynaklı oluşmuş olabilir onu söyleseniz kaç saatir uğraşıyorum aklımı yitiricem ekleme yaptığım tüm dosyaları paylaşıyorum arama yaparak aşağıdaki defineyi hangi dosyalarda nerelere eklemişim hızlıca bakıp sorunun nerden kaynaklandığını bulabilme şansınız var mı ?
#ifdef ENABLE_PLAYTIME_ICON

Dosya Eklentileri

hocam en azından hangi dosyalardan kaynaklı oluşmuş olabilir onu söyleseniz kaç saatir uğraşıyorum aklımı yitiricem ekleme yaptığım tüm dosyaları paylaşıyorum arama yaparak aşağıdaki defineyi hangi dosyalarda nerelere eklemişim hızlıca bakıp sorunun nerden kaynaklandığını bulabilme şansınız var mı ?
#ifdef ENABLE_PLAYTIME_ICON
Genelde bu tarz olaylarda ilk bakacağım yer, kodları eklerken değiştir dediği kısımlar.
ENABLE_PLAYTIME_ICON sistemine baktım eklediğin yerlere genel olarak doğru görünüyor. Değiştir dediği ksıımda yok. Profil görüntüle sistemini doğru eklediğine eminmisin?

Genelde bu tarz olaylarda ilk bakacağım yer, kodları eklerken değiştir dediği kısımlar.
ENABLE_PLAYTIME_ICON sistemine baktım eklediğin yerlere genel olarak doğru görünüyor. Değiştir dediği ksıımda yok. Profil görüntüle sistemini doğru eklediğine eminmisin?
hocam profil görüntüleme sorunsuz ekledim zaten iki sistemin client ve server tarafında ortak dosyası çok az, bu raidcall sistemi full defineli ekledim ekledikten sonra sorunsuz çalışan profil görüntüleme bozuldu.

yapay zekalardan destek aldım onlardan da pek verim alamadım sorunun doğru struct sıralaması ve recv fonksiyonlarından kaynakladığını söylüyor. ama çözemedim daha

Geri