Oldschool Tarzında Hasbihal

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 33
  • Gösterim Gösterim 2K
Kızılda metin joun keserdik.birak kostüm pet yoktu ki.yardımcı şaman bile yoktu.metin kesmek eğlenceliydi.arardık.Kraliyet dönüştürmek için Kaç çelik yaktığımızı hesap ederdik.zehir vs de işe yaramazdı.muharebe düşürüp dönüştürmek artı basmak eğlenceliydi.taşlar +5 yukarısını görmezdik.+5 taşlar basarken bile eğlenceliydi.metinlerden +3 düşerdi.o dönemki serverler bile iyiydi.Sportmt2 bilen bilir.vslik ayrı orta ayrı zor ayrı oynanır 2009 clintlerde serverlerde.

Velhasıl günümüze gelelim.Gençler malum yenilik istiyor.Slotların metinlerin hp si görmek hoşuna gidiyor.Simya kostüm.kanat kuşak bunlarla stabil bir oyun degil gelişmiş yardımlı oyun tarzı istiyor.bence gelişen birşeyin önü kesilmez.ne yapmak istediğinize bağlı.kolay ve orta serverleri seviyorlar.malum zor serverlerde olanlar eskiler.babalar.Selamlar.Allah'a emanet olun.Hayırlı Bayramlar.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Bence oldschool bir sunucuda aşırı gereksiz sistemlerden kaçınılmalı sadeliği çok bozmamalıyız ve OfflineShop kesinlikle olması gereken bir sistem bu yıllarda aşırı zora gelecek bir oyuncu kitlesi yok zor olsun ama aşırı zor olmayacak bir tatlılıkta ayarlamak daha mantıklı gibi

Konuyu hortlatıyorum ve 3 yıl sonrasına taşıyorum belki başka konular ve konuşmalar da yazılmıştır, olmuştur ama ben buradan yapılmış yorumlar üzerine birkaç fikir beyan etmek istiyorum.

Öncelikle oldschool 2008-2012 olarak kategorize ediyorum ben, daha eski yıllar çok fazla apha ve beta süreçleri geçirmiş sürekli bi şeyler değişmiş vs. ayrıca oyun Türkiyede bu yıllarda geldi ve patlamasını yaşadı. Neden öldü veyahut en azından Metin2TR öldü? Çünkü 2013 yılında Ymirin elinden çıktı. Bu oldschool, PVP'ler değil TR mantığında olması gerek, çünkü her PVP kendine göre bi sistem veya yol izledi. Şimdi zemini buraya oturttuk varsayıyorum ve devam ediyorum.

Günümüzdeki TR ve PVP'ler ile eski oyun arsaında eğlence bakımından ne fark var bunları karşılaştırayım kendimce:
- Artık oyun boss dönmek veya metine tıklamaktan ibaret. Ne kadar çok grind o kadar çok köfte.
- Pay2Win fakat tamamıyla neredeyse Pay2Win'e bel bağlamış, çünkü eğlenmek için güçlü olman şart.
- Eski oyunda boş boş gezinirken bile oyunda eğlenirdin (küçük olmanın getirdiği bilinmezlik ve nostaljik hisler dışında), peki neden?
Oyundaki kişi sayısı çok fazlaydı, sürekli sosyalleşebileceğin kendi aranda vs atabileceğin veya kasılabileceğin kişiler olurdu ve oyun yavaştı.
Yavaş olmasının getirisi insanlar birbiriyle daha fazla temas halinde olmasını sağlıyordu. Yanından viiiiiiiyuwww diye geçen manulu veya ultrasonik haşmetli ata sahip vs kişiler yoktu.
- Oyunda kostüm yoktu, yalnızca belirli temasal etkinliklere göre forma vs. gibi kostümler vardı ve bunlar efsun veya bonus vermiyorlardı yalnızca görünüme katkı sağlıyordu. Bu da günümüzdeki 1 kostümden 3 bonus aldığın için giymek zorunda olmayı ve TR'de kostümü gizleyemediğinden her zaman kostümle gezmek zorunda olmaya sebep oluyor. Şu an çok güzel zırhlar var belki ama bi mavi çelik veya +9 ruhsuz bıçak hissi veriyor mu? VERMİYOR. Çünkü belirli bi zorlukla, emekle, çabayla alınmış gücü sergileyemiyorsun. Sergileyememek de oyunun sana vaat ettiği amaç hissini yitirmesine sebep oluyor. Amaç yoksa eğlence yok.
- Günümüzde oldschool yapıldığında birebir 2008-2012'yi alıp koyabilme şansımız olsa bile insanlar buna dolup taşmayacaktır.
Çünkü oyun hissiyatı çok yavaş, dönemine göre animasyonlar ve görsel kalite fena olmasa da artık ne oyunlar çıkıyor.. Oyun dinamikleri güncellenmeli ve daha hareketli olmalı. Sistemler değil bakın yanlış anlamayın, oynanış diyorum. Metin2'nin sahip olduğu game design kendini kopyalayarak en az 10 katı kadar (belki) sürdürebilir.

Şimdi şu anlık farklarından bahsettim aklıma geldikçe eklerim belki.

Ben yapsam nasıl yapardım;
- Kostümler olmayacak veya bonus vermeyecek.
- Nesne marketten efsun vs gibi öne geçirecek eşyalar alınamayacak yalnızca oyun kendini döndürebilsin diye pay2skip şeyler satılacak veya hiç satılmayacak.
- Oyun paralı satılacak. Hilecileri engeller ve oyundan para kazanmak için girenleri değil oyun oynamak amacıyla eğlenmek için girenleri çekmesi hedeflenecek.
- 1-99'dan sonraki sistemlerin çoğu kaldırılacak veyahut adapte edilecek.
- Simya ya kalkacak ya da oyundaki karakter yeteneklerine ekstra bonuslar sağlayacak şekilde farklı bir yol izlenecek. Örneği kılıç çevirme kullandığımızda skill'e bağlı olan simyaya göre farklı efektlerle alan saldırısı veya etki hasarı değişecek artacak vs..
- Oyuna başladığında karaktere hiçbir eşya verilmeyecek, sadece +0 kılıç. Satıcılarda +lı itemler satılmayacak.
- Pazar sistemi eski haline döndürülecek, offline pazar olabilir ama oyun içi Yang ile süreli olarak NPC üzerinden kiralanacak.
- Bir krallıkta oyuncular birikmesin diye her krallığa ayrı nitelikler verilecek; Şu an var olan %75 nesne düşürme şansı gibi değil daha detaylı ve major farklar.
- Lonca savaşları belirli haritalarda değil, var olan büyük çöl, sohan dağı gibi haritalarda yapılacak.
- Krallık savaş sistemi olacak. Lonca savaşının büyük hali gibi düşünebilirsiniz.
- Hareket halinde at üzerinden saldırı yapılabilecek.
- At yine 25 seviyeye ulaşınca seyisten görev ile alınacak ve bonuslu binekler olmayacak. Yalnızca süreli kaplan vs gibi şeyler belki olabilir.
- At zırhlama eskisi gibi değer gören bir sistem olması için; En son seviyeye getirdikten sonra bir yetenek ağacı üzerinden at becerileri etkili şekilde eklenecek ve aynı şekilde at statü sistemi (karakter statü gibi) eklenecek.
- Yalnızca mob kesme üzerine değil Kıtalararası Ticaret ve Balıkçılık gibi PvE sistemler eklenerek oynanış çeşitlendirilecek.
- Mavi Ejderha gibi Boss'lar 6-7 kişiyle değil 100'lerce kişiyle kesilebilecek şekilde ayarlanacak ve düşen droplar aşırı nadir olacak. Dönüşüm gibi zırhları yapması zor ve + basması zor yapılarak normal üstü bir algı seviyesine getirilecek.
- Oyuna gemi ve kayık gibi deniz araçları eklenecek ve diğer haritalarla bu şekilde seyahat edilebilecek.
- Işınlanma yüzüğü kaldırılacak ve ışınlanma ya olmayacak ya da çok pahalı bir şekilde olacak, oyuncuyu yürümeye zorlayacak.
- Haritada ve şehirler içinde gezinen NPC'ler eklenecek.
- Haritalar birleştirilerek tek bir map yapılacak.
- Oyuna başlarken karakter özelleştirme ekranı eklenecek, kendimize göre karakterler yapabileceğiz.
- Gece gündüz döngüsü ve değişen hava durumu eklenecek.
- Çevre sesleri ve NPC sesleri eklenecek, yaşayan bir dünya haline getirilecek.
- Oyuncuların kendi aralarında Roleplay yapmasını sağlayacak yeni animasyonlar eklenecek.
- Bina içlerine girme eklenecek.
- Şaman ve ninja gibi karakterler tek başına oynayan oyuncular için de rahatça oyunda tutunabilir hale getirilecek. (Şamanın Saldırı Değeri veren yeteneğinin çok yüksek derecede arttırılması gibi. Sadece örnek.)

Aklıma gelenler bunlar, belki daha sonra aklıma geldikçe güncellerim.

Burada 2008-2012 oldschool Metin2'yi yeniden oynamak değil günümüze uyarlamak üstünde durdum.
Zaten o files'ı bulup sunucu açtığınız zaman direkt getirmiş oluyorsunuz ancak günümüzde oynanılabilirliği hesaba kattığımızda benim düşüncem bu şekilde.
Siz de ne düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim :)

Konuyu hortlatıyorum ve 3 yıl sonrasına taşıyorum belki başka konular ve konuşmalar da yazılmıştır, olmuştur ama ben buradan yapılmış yorumlar üzerine birkaç fikir beyan etmek istiyorum.

Öncelikle oldschool 2008-2012 olarak kategorize ediyorum ben, daha eski yıllar çok fazla apha ve beta süreçleri geçirmiş sürekli bi şeyler değişmiş vs. ayrıca oyun Türkiyede bu yıllarda geldi ve patlamasını yaşadı. Neden öldü veyahut en azından Metin2TR öldü? Çünkü 2013 yılında Ymirin elinden çıktı. Bu oldschool, PVP'ler değil TR mantığında olması gerek, çünkü her PVP kendine göre bi sistem veya yol izledi. Şimdi zemini buraya oturttuk varsayıyorum ve devam ediyorum.

Günümüzdeki TR ve PVP'ler ile eski oyun arsaında eğlence bakımından ne fark var bunları karşılaştırayım kendimce:
- Artık oyun boss dönmek veya metine tıklamaktan ibaret. Ne kadar çok grind o kadar çok köfte.
- Pay2Win fakat tamamıyla neredeyse Pay2Win'e bel bağlamış, çünkü eğlenmek için güçlü olman şart.
- Eski oyunda boş boş gezinirken bile oyunda eğlenirdin (küçük olmanın getirdiği bilinmezlik ve nostaljik hisler dışında), peki neden?
Oyundaki kişi sayısı çok fazlaydı, sürekli sosyalleşebileceğin kendi aranda vs atabileceğin veya kasılabileceğin kişiler olurdu ve oyun yavaştı.
Yavaş olmasının getirisi insanlar birbiriyle daha fazla temas halinde olmasını sağlıyordu. Yanından viiiiiiiyuwww diye geçen manulu veya ultrasonik haşmetli ata sahip vs kişiler yoktu.
- Oyunda kostüm yoktu, yalnızca belirli temasal etkinliklere göre forma vs. gibi kostümler vardı ve bunlar efsun veya bonus vermiyorlardı yalnızca görünüme katkı sağlıyordu. Bu da günümüzdeki 1 kostümden 3 bonus aldığın için giymek zorunda olmayı ve TR'de kostümü gizleyemediğinden her zaman kostümle gezmek zorunda olmaya sebep oluyor. Şu an çok güzel zırhlar var belki ama bi mavi çelik veya +9 ruhsuz bıçak hissi veriyor mu? VERMİYOR. Çünkü belirli bi zorlukla, emekle, çabayla alınmış gücü sergileyemiyorsun. Sergileyememek de oyunun sana vaat ettiği amaç hissini yitirmesine sebep oluyor. Amaç yoksa eğlence yok.
- Günümüzde oldschool yapıldığında birebir 2008-2012'yi alıp koyabilme şansımız olsa bile insanlar buna dolup taşmayacaktır.
Çünkü oyun hissiyatı çok yavaş, dönemine göre animasyonlar ve görsel kalite fena olmasa da artık ne oyunlar çıkıyor.. Oyun dinamikleri güncellenmeli ve daha hareketli olmalı. Sistemler değil bakın yanlış anlamayın, oynanış diyorum. Metin2'nin sahip olduğu game design kendini kopyalayarak en az 10 katı kadar (belki) sürdürebilir.

Şimdi şu anlık farklarından bahsettim aklıma geldikçe eklerim belki.

Ben yapsam nasıl yapardım;
- Kostümler olmayacak veya bonus vermeyecek.
- Nesne marketten efsun vs gibi öne geçirecek eşyalar alınamayacak yalnızca oyun kendini döndürebilsin diye pay2skip şeyler satılacak veya hiç satılmayacak.
- Oyun paralı satılacak. Hilecileri engeller ve oyundan para kazanmak için girenleri değil oyun oynamak amacıyla eğlenmek için girenleri çekmesi hedeflenecek.
- 1-99'dan sonraki sistemlerin çoğu kaldırılacak veyahut adapte edilecek.
- Simya ya kalkacak ya da oyundaki karakter yeteneklerine ekstra bonuslar sağlayacak şekilde farklı bir yol izlenecek. Örneği kılıç çevirme kullandığımızda skill'e bağlı olan simyaya göre farklı efektlerle alan saldırısı veya etki hasarı değişecek artacak vs..
- Oyuna başladığında karaktere hiçbir eşya verilmeyecek, sadece +0 kılıç. Satıcılarda +lı itemler satılmayacak.
- Pazar sistemi eski haline döndürülecek, offline pazar olabilir ama oyun içi Yang ile süreli olarak NPC üzerinden kiralanacak.
- Bir krallıkta oyuncular birikmesin diye her krallığa ayrı nitelikler verilecek; Şu an var olan %75 nesne düşürme şansı gibi değil daha detaylı ve major farklar.
- Lonca savaşları belirli haritalarda değil, var olan büyük çöl, sohan dağı gibi haritalarda yapılacak.
- Krallık savaş sistemi olacak. Lonca savaşının büyük hali gibi düşünebilirsiniz.
- Hareket halinde at üzerinden saldırı yapılabilecek.
- At yine 25 seviyeye ulaşınca seyisten görev ile alınacak ve bonuslu binekler olmayacak. Yalnızca süreli kaplan vs gibi şeyler belki olabilir.
- At zırhlama eskisi gibi değer gören bir sistem olması için; En son seviyeye getirdikten sonra bir yetenek ağacı üzerinden at becerileri etkili şekilde eklenecek ve aynı şekilde at statü sistemi (karakter statü gibi) eklenecek.
- Yalnızca mob kesme üzerine değil Kıtalararası Ticaret ve Balıkçılık gibi PvE sistemler eklenerek oynanış çeşitlendirilecek.
- Mavi Ejderha gibi Boss'lar 6-7 kişiyle değil 100'lerce kişiyle kesilebilecek şekilde ayarlanacak ve düşen droplar aşırı nadir olacak. Dönüşüm gibi zırhları yapması zor ve + basması zor yapılarak normal üstü bir algı seviyesine getirilecek.
- Oyuna gemi ve kayık gibi deniz araçları eklenecek ve diğer haritalarla bu şekilde seyahat edilebilecek.
- Işınlanma yüzüğü kaldırılacak ve ışınlanma ya olmayacak ya da çok pahalı bir şekilde olacak, oyuncuyu yürümeye zorlayacak.
- Oyuna başlarken karakter özelleştirme ekranı eklenecek, kendimize göre karakterler yapabileceğiz.
- Gece gündüz döngüsü ve değişen hava durumu eklenecek.
- Çevre sesleri ve NPC sesleri eklenecek, yaşayan bir dünya haline getirilecek.
- Oyuncuların kendi aralarında Roleplay yapmasını sağlayacak yeni animasyonlar eklenecek.
- Bina içlerine girme eklenecek.
- Şaman ve ninja gibi karakterler tek başına oynayan oyuncular için de rahatça oyunda tutunabilir hale getirilecek. (Şamanın Saldırı Değeri veren yeteneğinin çok yüksek derecede arttırılması gibi. Sadece örnek.)

Aklıma gelenler bunlar, belki daha sonra aklıma geldikçe güncellerim.

Burada 2008-2012 oldschool Metin2'yi yeniden oynamak değil günümüze uyarlamak üstünde durdum.
Zaten o files'ı bulup sunucu açtığınız zaman direkt getirmiş oluyorsunuz ancak günümüzde oynanılabilirliği hesaba kattığımızda benim düşüncem bu şekilde.
Siz de ne düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim :)
Dediklerinizin yüzde 90ı hazırda olan şeyler kayık muhabbeti dışında fakat şöyle bir katkı yapmak isiyorum artık oyuncu sayısı 1-99u düşünecek olursak kişi bazlı 3 4k oynayanı geçmiyor malesef.

Çok büyük reklamlar yapıp 1.5k online bile göremeyenler oldu, eskisi gibi ufak reklamlarla oyuncu dolmuyor artık serverlar.

Yayıncın olacak, itemcin, loncalara yedirdiğin para derken masraflar deli artmış oldu. Peki nereden para kazanacaksın efsun bile satılmayacak markette?

Yatar o iş, nostaljik hayallerle yürümüyor malesef. Oyuncu işten geliyor 2 3 saatlik kafa dağıtacağı zaman var TR bile oto av eklemişken kimsenin sürgünde 3 saat elle farmlamasını bekleyemeyiz.

Nostaljik hayallerle olmadığını söyledim aslında tam anlatamadım sanırım, bu var olan oyunu alıp vermek değil günümüze adapte etmek.
Haklısın 3 saat kimse sürgünde eliyle farm atmak istemez ama bunu şu anki oynanış ve oyun çerçevesinde düşünürsek doğru olur. Oynanışı çeşitlendirip oyunu günümüzde keyifle oynanacak hale getirirsek oyuncu 2-3 saat geçirdiği zamandan keyif alacak ve asıl amacı yalnızca farm atıp gelişim göstermek değil farm atarken oyundan da zevk almak olacak. Oyundan çıktığında aklında kalacak olan şey tekrar oynama isteği olmalı ve bi sonraki oyuna girişini iple çekmeli.

Zaten bunu şu anki Metin2 altyapısı üzerinden yapmak da kolay değil mantıklı da değil, yeni oyun motoruna geçilip sıfırdan başlanırsa çok daha hızlı ve etkili bi yere varırız.

Oyuna gemi ve kayık gibi deniz araçları eklenecek ve diğer haritalarla bu şekilde seyahat edilebilecek.
Her 2sini de denedim.
Karekteri tasarlamak için önce bir karekterin olması gerekiyor. Ama kostümler ve saç gibi giysiler itemler tamamen kemik yapısıyla bir yapılıyor. Yani bir item gördüğün zaman o item aslında o karekterin aynı zamanda vücudu, ayrı bir vücut olduğunu görmedim. Oyunun temel yapısını komple değiştirmek gerek.
Bu haritalarda da geçerli, konumu ya da mesajlarımı gördünüz mü bilmiyorum. Harita birleştirmeyi ve mmonun rpg yapısını da canlandırmayı planlamıştım. Ama bir çok yerde değişiklik yapmam gerektirdiği için uzun süreler uğraşmam gerek üzerinde, keşke dediğiniz gibi kolay olsa da yeni şeyler görebilsek.
Öncelik olarak ya oyun motorunun değişmesi lazım, ya da hali hazırda bulunan oyun motorunun işlevselliğini artırmak gerek.

Aslında bu dediğim şey üzerinde çalışıyorum bi yandan ama şu an çok yeni olduğu için bir şeyler paylaşmak istemiyorum, dediğiniz sıkıntılarda haklısınız bunu yaşayarak da görüyorum zaten :)

Unreal Engine 5 üzerinde bir proje ile ilerliyorum ve şu anki durumda 1. ve 2. köyler, çöl, vadi haritalarını kesintisiz şekilde birleştirmeyi başardım ve diğer haritalar da deniz yoluyla gidilecek şekilde eklenebilir. Ayrıca her haritaya deniz yoluyla da erişim var.

Kendim 3D modelleme konusunda tecrübeliyim ve oyunun çoğu modelini yeniden yapmayı planlıyorum. Karakter modelleri konusunda çok daha iyi birisiyle anlaşmayı ya da kendim üzerinde baya bi uğraş harcayarak yapmayı düşünüyorum. Animasyonları birebir kullanmak gibi bir planım var ve hatta şu an çalışan saldırı ölme - öldürme sistemi de var, mob kesme konusunda bi sıkıntı yok baktığınız zaman. Hatta günümüz oyunlarında kullanılan IK rig sistemini entegre etmeyi de başardım ve özellikle at üzerinde çok iyi durduğunu söyleyebilirim :)

Ancak bu benim için bir demo gözüyle baktığım bir proje; online sistemler konusunda pek bilgili değilim. Tek kişilik bir şey yapıp sizlere sunmayı planlıyorum ve aldığım tepkiye göre bir yol izlemeyi düşünüyorum.

Nacizane Hepinizin Fikirleri konu Hakkında Çok Güzel. Bende kendi fikrimi eklemek isterim. Bana göre 1-99 Oldscool Server yapısı denince aklımda canlanan örümcek zindanı 2. kata şaman ile çıkıp ep harcamak geliyor. Bu sebepten bana görede 2009 hali bence çok tatmin edici bir yapı olur ofshop konusunda bence de olması gerekli çünki günümüz şartlarına bakılınca oyuna girdiğin her vakit piyasaya hakim olabilmek gerekiyor. Bunların yanında Misk görevi çok güzeldi + birde atları zırhlarken arkadaş yardımı tatlı dağıtma olayları vs bence mükemmeldi yani o tarzda zorlayıcı ve ekip işi isteyen görevler oyunu baya bi güzelleştiriyormuş.

Teşekkürler yorumun için.
Aynen katılıyorum, oyunun son zamanları ve özellikle PVP'ler tek başına farm at ve metine tıkla şeklinde ilerliyor maalesef..
Birisi 3 kişi metin2 oynuyoruz diye; olm siz manyak mısınız birlikte metin2 mi oynanır diye gülmüştü :D

Bu arada görmek isteyen olursa özel olarak fotoğraf paylaşmak isterim devam eden projeden, ilgilenirseniz bi şekilde ulaşın bana, site üzerinde discord vs paylaşmak yasak mı bilmiyorum o yüzden bir şey diyemiycem şimdilik :)

(Ayrıca daha önce böyle bir şey üzerinde çalışmış olan birisi çıkarsa bana rig'ler konusunda yardımcı olursa çok sevinirim. Şu an bütün rig'ler farklı farklı farklı farklı şekilde.. Daha uyumlu bir sistem kurabilirsem daha sağlıklı olur, bu kısım ilgilenen için tabi.)

Teşekkürler yorumun için.
Aynen katılıyorum, oyunun son zamanları ve özellikle PVP'ler tek başına farm at ve metine tıkla şeklinde ilerliyor maalesef..
Birisi 3 kişi metin2 oynuyoruz diye; olm siz manyak mısınız birlikte metin2 mi oynanır diye gülmüştü :D

Bu arada görmek isteyen olursa özel olarak fotoğraf paylaşmak isterim devam eden projeden, ilgilenirseniz bi şekilde ulaşın bana, site üzerinde discord vs paylaşmak yasak mı bilmiyorum o yüzden bir şey diyemiycem şimdilik :)

(Ayrıca daha önce böyle bir şey üzerinde çalışmış olan birisi çıkarsa bana rig'ler konusunda yardımcı olursa çok sevinirim. Şu an bütün rig'ler farklı farklı farklı farklı şekilde.. Daha uyumlu bir sistem kurabilirsem daha sağlıklı olur, bu kısım ilgilenen için tabi.)
yorum atabilirsin resimleri merak ettim bende 1-2 hafta önceye kadar unrealde deniyodum ama zor geldiği için unityde öğrenip sonra unreale geçirmeye karar verdim

resim_2025-08-03_000559477.webp

resim_2025-08-02_232128477.webp
resim_2025-08-02_232405828.webp
resim_2025-08-02_232727154.webp
resim_2025-08-02_232810368.webp
resim_2025-08-02_233052343.webp
resim_2025-08-02_233358221.webp
resim_2025-08-02_233559067.webp

resim_2025-08-02_233913141.webp

Fotoğraflar üzerinden yorumlarınızı bekliyorum o halde :D

Son düzenleme:
köyleri manuel mi oluşturdun ya heightmapları becerememiştim ben olmuyordu
Landscape yapalı baya zaman geçti üzerinden ama hatırladığım şu ki; Photoshop'a harita dosyalarını atıp PNG olarak çıkartıp (bi detay vardı çıkartırken, tam hatırlamıyorum sanırım belirli kanallara sahip olması gerekiyordu) Unreal Engine Landscape editöründen import etmiştim daha sonrasında bazı birleşim yerlerinde sert kesikler vardı elimle yumuşatarak müdahale etmiştim.

Landscape yapalı baya zaman geçti üzerinden ama hatırladığım şu ki; Photoshop'a harita dosyalarını atıp PNG olarak çıkartıp (bi detay vardı çıkartırken, tam hatırlamıyorum sanırım belirli kanallara sahip olması gerekiyordu) Unreal Engine Landscape editöründen import etmiştim daha sonrasında bazı birleşim yerlerinde sert kesikler vardı elimle yumuşatarak müdahale etmiştim.
unreal zaten genel olarak zor olduğu için dediğim gibi şimdilik unitye geçtim ilerleyen zamanda ne olur bakacağız

Geri