Yardım Okey event sistem kurarken bildirimi yapılmamış tanımlayıcı hatası

• Konuyu açan Konuyu açan mehmet07
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 13
  • Gösterim Gösterim 154
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

mehmet07

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Böyle bi derleme esnasında error veriyor
şidi bu sistemi kurarken itemutil.h ye bu hatada verdiği fonksiyonlara değer verdiriyor ama bende öyle bi dosya yok mainline alt yapı kullanıyorum bunu nasıl çözebilirim yardımı olabilecek var mı

Dosya Eklentileri

• Ekran görüntüsü 2025-12-22 111608.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-22 111608.webp
    31,1 KB · Gösterim: 30
Son düzenleme:
PythonItemModule.cpp 960-970 arası satırları atarmısınız

Ustacım o tarafları geçtim de py kısmındayım şuan pack'taki böyle syser veriyor oyuna girilmiyor
Ama şimdi işe gidiyorum gece gelicem işten
@BOZOK

Dosya Eklentileri

• IMG-20251222-WA0016.webp
    IMG-20251222-WA0016.webp
    112,4 KB · Gösterim: 22
  • IMG-20251222-WA0014.webp
    IMG-20251222-WA0014.webp
    104,8 KB · Gösterim: 22
Tmm gece gelince bana normalde ulasırsın kardesim hal edelim

serverCommandParser.py 26.cı satıra bak sen uiScriptLocale atmışsın.
Orayı da çözdüm rehber eksik anlat İş o yüzden hata veriyordu falan
Şimdi bu eventi aktif etmem gerekiyor ama bu sistemde integration diye bişey var ben orasını kurmadım çünkü o EVENT yazan sarı bi logo oluyor ya Minimap ın yanına ona tıklayıp aktif ediyon eventi falan ben onu istemiyorum o yüzden o kısmını kurmadım be n eventin flsgını Questten aktif edip okey kart event sembolü öyle gelmesini istiyorum Minimap ın yanına
Bu eventin rehberin içinde gelen Questte aktif etmek için bir flag yoktu bende kendim manuel ekledim ve aktif edince karakter atıp oyuna geri girmeye çalışınca loading barı sonsuz dolmaya çalışıyor yani hata aldım farklı susser verdi
Bu eventi ben Questten flsgını 1 yaparak aktif etmek istiyorum o şekilde çalışsın istiyorum

Orayı da çözdüm rehber eksik anlat İş o yüzden hata veriyordu falan
Şimdi bu eventi aktif etmem gerekiyor ama bu sistemde integration diye bişey var ben orasını kurmadım çünkü o EVENT yazan sarı bi logo oluyor ya Minimap ın yanına ona tıklayıp aktif ediyon eventi falan ben onu istemiyorum o yüzden o kısmını kurmadım be n eventin flsgını Questten aktif edip okey kart event sembolü öyle gelmesini istiyorum Minimap ın yanına
Bu eventin rehberin içinde gelen Questte aktif etmek için bir flag yoktu bende kendim manuel ekledim ve aktif edince karakter atıp oyuna geri girmeye çalışınca loading barı sonsuz dolmaya çalışıyor yani hata aldım farklı susser verdi
Bu eventi ben Questten flsgını 1 yaparak aktif etmek istiyorum o şekilde çalışsın istiyorum
QuestManager.cpp de SetEventFlag (şuan telefondayım SetEventFlag db ye gönderimi de sağlayabilir tam hatırlamıyorum ama muhakkak db den döndüğünde bir fonksiyonu çalıştırması gerek) içinde tüm açık clientlere for döngüsü ile bir command gönder ve bu ikonu Show etsin. Tabii bir parametre alsın bu da db den gelen değeri döndürsün 1-0 gibi. Sonra Python’da ayarlamasını yap. İkonu Show et yada hide et. Sonra bu ikona tıklayınca guinin Show etmesini sağla. Yeni oyuncularda oyuna girdiğinde aynı cpp dosyasında login olanı var onun içine de ekle. Yanlış hatırlamıyorsam onun içinde serverCommandParsere de eklem e yapman lazım. Yapmazsan özelden yardımcı olurum.

Örnek her iki tarafa da ekle (gelen event name göre)

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_COMMAND, “okey_card %d”, iValue);

ServerCommand içine ekle game.py de bunu sonra

def OkeyCardIcon(self, enable):
if self.interface:
self.interface.OkeyCardIcon(enable)

if self.wndOkeyCardIcon:
if enable:
self.wndOkeyCardIcon.Show()
else:
self.wndOkeyCardIcon.Hide()

Tabii önce bu wndOkeyCardIcon’u tanımlaman ve ne işe yaradığını bir yerlere söylemen lazım. 🤭🤭 Şuan telefondayım bu söylediklerimden daha fazlası da gerek.

Son düzenleme:
QuestManager.cpp de SetEventFlag (şuan telefondayım SetEventFlag db ye gönderimi de sağlayabilir tam hatırlamıyorum ama muhakkak db den döndüğünde bir fonksiyonu çalıştırması gerek) içinde tüm açık clientlere for döngüsü ile bir command gönder ve bu ikonu Show etsin. Tabii bir parametre alsın bu da db den gelen değeri döndürsün 1-0 gibi. Sonra Python’da ayarlamasını yap. İkonu Show et yada hide et. Sonra bu ikona tıklayınca guinin Show etmesini sağla. Yeni oyuncularda oyuna girdiğinde aynı cpp dosyasında login olanı var onun içine de ekle. Yanlış hatırlamıyorsam onun içinde serverCommandParsere de eklem e yapman lazım. Yapmazsan özelden yardımcı olurum.

Örnek her iki tarafa da ekle (gelen event name göre)

ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_COMMAND, “okey_card %d”, iValue);

ServerCommand içine ekle game.py de bunu sonra

if self.interface:
self.interface.OkeyCardIcon(enable)

if self.wndOkeyCardIcon:
if enable:
self.wndOkeyCardIcon.Show()
else:
self.wndOkeyCardIcon.Hide()

Tabii önce bu wndOkeyCardIcon’u tanımlaman ve ne işe yaradığını bir yerlere söylemen lazım. 🤭🤭 Şuan telefondayım bu söylediklerimden daha fazlası da gerek.
Oo ustaa asıl iş şimdi başlamış o zaman desene bende sistemi kurdum bitti diye seviniyordum (3gün süründüm kurarken bide xd)
Allah razı olsun @okan4141 müsait bi zamanında dm den bu konu hakkında görüşmem gerekicek Belliki :)
Öbür mmo formunda bir tane paylaşmış okey kart event sistem bu söylediklerin onda var ben ilk onu kurduydum amma okey masasında sinde çıkan menüleri hoşuma gitmedi ve eski görüntüsü vardı eventin guisini de o yüzden bende minigame Rumi owsap olan okey kart sistemini kurmaya karar verdim onu geri kaldırdım

Geri