Nexora control — Metin2 web yönetim paneli — geliştirici günlüğü

• Konuyu açan Konuyu açan HouseWorks
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 0
  • Gösterim Gösterim 81

HouseWorks

Ronnie
Üye
Ticaret Puanı
0
Selam arkadaşlar,

Bir süredir Metin2 sunucularındaki ayarları ve içerikleri tek bir web panelinden yönetebilmek için bir proje geliştiriyorum. Amacım başlangıç ayarları, item ve drop düzenlemeleri, harita spawnları ve ilerleyen aşamalarda zindan gibi sistemleri aynı modüler altyapıda toplamak.

Bu konuyuda gelişmeleri paylaşmak, yapılan işleri göstermek ve sizlerden öneri almak için açıyorum.

Şu ana kadar neler yapıldı?

• Başlangıç yönetimi: başlangıç seviyesi, yang, konum ve karaktere göre başlangıç itemleri için merkezi yapı oluşturuldu. İtem tanımlarında adet, geliştirme seviyesi, taş soket ve efsun alanları bulunuyor.
  • Merkezi ayar altyapısı: game source tarafında MySQL'den ayarları okuyup önbellekte tutan yapı ve mevcut değerleri koruyan varsayılan ayar desteği eklendi.
  • Yenileme altyapısı: desteklenen ayarları sunucuyu yeniden başlatmadan yenilemek için source tarafında çalışmalar yapıldı.
  • Drop ve sandık düzenleyicisi: mevcut içerikleri panelden görüntüleme, eşya adı ve koduyla arama, düzenleme ve çalışma dosyasını dışa aktarma özellikleri eklendi.
  • Harita yönetimi: harita listesi, spawn sayıları, mob ve grup araması, tür filtreleme, mevcut satırları düzenleme, spawn çoğaltma ve sıfırdan yeni spawn ekleme hazırlandı.
  • İçerik kataloğu: eşya isimleri ve ikonları, mob bilgileri, grup ve grup koleksiyonu içerikleri düzenleme ekranlarına bağlandı.

Son güncelleme: harita ve spawn yönetimi

Harita tarafında yalnızca dosyayı gösteren bir ekran yerine, kullanılabilir bir düzenleyici oluşturmaya odaklandım.

Artık bir haritanın spawn dosyasını yükleyip kayıtları arayabiliyor, koordinatlarını ve yenilenme sürelerini düzenleyebiliyor, mevcut kaydı çoğaltabiliyor veya yeni bir mob/grup kaydı ekleyebiliyoruz. Ayrıca dosya kontrolüyle bazı koordinat ve katalog sorunlarını görmek mümkün.

Dosya işlemlerinde yedekleme ve revizyon kontrolü var. Başka bir işlem dosyayı değiştirmişse eski ekran üzerinden kayıt yapılması engelleniyor.

Projenin mevcut durumu

Panel ve çalışma dosyası işlemleri yerel ortamda geliştiriliyor ve test ediliyor.

Panelde dosya kaydetmek, değişikliğin canlı oyuna uygulandığı anlamına gelmiyor. FreeBSD üzerinde tam derleme, gerçek sunucu bağlantısı ve oyun içi davranış testleri tamamlandıkça sonuçlarını ayrıca paylaşacağım.

Sırada neler var?
    Drop ve item yönetimini genişletmek, harita düzenleyicisini daha kullanışlı hâle getirmek ve zindan yönetimini aynı altyapıya bağlamak istiyorum. Sonradan eklenen sistemlerin de ayrı ayrı panel yazmayı gerektirmeden bu yapıya bağlanabilmesi uzun vadeli hedeflerden biri.
    Gelişmeleri ekran görüntüleri ve kısa sürüm notlarıyla bu konu altında paylaşacağım. Sizce bir Metin2 yönetim panelinde en çok ihtiyaç duyulan özellik hangisi? Önerilerinizi bekliyorum.
    Çalışmalarımda bana destek olan @drgusion kardeşime de teşekkürlerimi sunuyorum.

Ekran görüntüsü 2026-10-03 122706.webp
Ekran görüntüsü 2026-10-03 132251.webp

Son düzenleme:
Geri