Çözüldü MySQL 5.5 Kurulumu Yapamıyorum.

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

NeRePe

Üye
Üye
Mesaj
15
Çözümler
1
Beğeni
8
Puan
290
Ticaret Puanı
0
Merhabalar arkadaşlar direkt sorunumdan bahsedeyim FreeBSD 10.2 ve 9.3 kurdum ve MySQL 5.5 kuracağım çünkü benim Fileslar bu sürümleri kabul etmekte ama her iki FreeBSD sürümünde kuramadım illaki kodun her bir bölümünden bir yerden hata veriyor hatanın bir hatanın çözümüne baktım FreeBSD sürümünde çözenler var ama aynı sürümde bende de hata veriyor hata örnekleri ;
mysqladmin: command not found
illegal group name
illegal user name
vb. hatalar vermekte nerede yanlış yapıyorum bu işlerde yeni olduğum için pek bilgim olmuyor belki kolay çözümü vardır (ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDER İYİ GÜNLER DİLERİM.)
 
paket derken putty içerisinde ;
pkg install mysql55-client mysql55-server yaptım videodaki gibi mi oldu bilemyorum çok hızlı doldu.
 
sorununun çözümünü bilen yok mu ? 9.3 te kurdum yine de hata veriyor anlamıyorum ki aynı FreeBSD aynı kurulum Hiçbirşeyi eksik yapmıyorum 2 kere denedim hep mmotutkunları youtube sayfasındaki gibi yapıyorum yine de olmuyor.
 
resimi ekledim ama yardımcı olması için şu bilgileride vereyim freebsd kurdum ve Virtualboxtan ifconfig yazarak inet yanında yazan ip yi puttye giriyorum ve bana bir alert veriyor key ekleme falan ingilizce ona evet diyorum (hayır diyerek de denedim) sonra mysql yazıyorum resimde gibi oluyor ama bence ben çok kolay bir yerde falan hata yapıyorum ama bi türlü üstünden geçiyor olsam da yapamadım.
 

Dosya Eklentileri

  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    1,9 KB · Gösterim: 245
9.3'de olduğu gibi 11'de de aynı şekilde kurabilirsiniz.
Yalnız o video çok eski zamanda çekilmişti. Artık pkg ile daha hızlı kuruluyor.
Buraya bakabilirsiniz: Freebsd 9.3 MySQL Kurulumu
 
şuan deniyorum o konuda olan bütün kodları teker teker yazıyorum putty'e inşallah olur olmaz ise yeniden çıkan hataları buraya paylaşacağım.
 
GÜNCELLEME

sorunu çözmüş bulunmaktayım temiz kurulum yaparak ikisine de hallettim herkese yardımından dolayı çok teşekkür eder iyi günler dilerim.
 
Son durumu bildirdiğiniz için teşekkürler.
Konuyu çözüldü işaretleyip kilitliyorum. İyi çalışmalar dilerim :)
 
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst