Mt2oldEU Geliştirme Günlügü

• Konuyu açan Konuyu açan CortexLoad
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 132

CortexLoad

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba iyi forumlar arkadaşlar,

Yaklaşık 4-5 aydır global bir sunucu açmak için kendi filesimi geliştirmeye başladım ve halen devam ediyorum. Forumdaki diğer hesabımı artık kullanmıyorum, bundan sonra bu kullanıcı adı üzerinden devam edicem. Web sitesi olsun proje adı olsun bu isim üzerinden ilerlediğim için böyle daha uygun geldi.

Neyse fazla uzatmadan konuya geleyim :)

Metin2 tarafında uzun zamandır kendi çapımda sistemler geliştiriyorum. Önceki projelerimde de genelde filesimi kendim geliştirirdim. Piyasada görüp hoşuma giden bir sistem varsa hazır şekilde eklemek yerine çoğu zaman oturup kendi filesime göre tekrar kodlamasını yapıp oyuna ekliyorum. Bazen de direkt kendi oyunuma özel aklımdaki bir sistemi sıfırdan yapıyorum.

Şuanda oyuna eklediğim baya sistem var, bazıları klasik bildiğimiz sistemler bazıları ise kendi yaptığım şeyler. Hepsini tek konuya doldurmak istemedim, bundan sonra fırsat buldukça her gün veya sırayla paylaşmaya çalışıcam.

Hem geliştirme sürecini paylaşmış olurum hemde proje ilerledikçe ortaya neler çıktığını beraber görürüz.

İyi seyirler, iyi forumlar :)

Sistemde yanlışlıkla sattığımız itemleri 24 saat boyunca geri alabiliyoruz. Geri alma fiyatını da ayarlayabiliyoruz, ben şimdilik satılan fiyatın %20 fazlası olacak şekilde yaptım.
Çöp kutusu dolduğu zaman en eski satılan eşya otomatik olarak siliniyor ve yerine yeni sattığımız eşya ekleniyor
Sistemi kodladım, bitirdim ve karşılaştığım hataları da çözdüm. Sonradan forumda dolaşırken yabancı bir arkadaşın da buna benzer bir sistem paylaştığını gördüm :)

Bir oyunu farklı dillere çevirmek işin en kolay kısmı aslında. Asıl mesele farklı ülkelerden gelen oyuncuları aynı grupta, loncada veya oyunun içinde beraber oynatabilmek ve birbirlerini anlamalarını sağlamak :)

Bunun için oyuna anlık çeviri sistemi ekledim. Oyuncu oyun seçeneklerinden bu özelliği açtığı zaman sistem aktif oluyor ve farklı dillerde yazılan mesajlar anlık olarak çevriliyor.

İlerleyen zamanlarda bunu VIP oyunculara özel yapabilirim çünkü sistem API üzerinden çalışıyor ve haliyle belli bir maliyeti var

Şuan için sistem aktif ve çalışıyor, global sunucu tarafında da bence en gerekli özelliklerden birisi bu olacak.

Son düzenleme:
yüzde 20 az bir oran hocam 10 katı gibi bir meblağ ve zaman sınırının daha kısıtlı olması lazım

çeviri sistemi patlar, geçenlerde de benzer bir şey görmüştüm nerede hatırlamıyorum her mesaj için serverdan api çağırıp response beklemek, sonra onu kullanıcıya götürmek sürdürülebilir olmaz, logic'i client'a taşımanızı öneririm başarılar

çeviri sistemi patlar, geçenlerde de benzer bir şey görmüştüm nerede hatırlamıyorum her mesaj için serverdan api çağırıp response beklemek, sonra onu kullanıcıya götürmek sürdürülebilir olmaz, logic'i client'a taşımanızı öneririm başarılar
Yorum için teşekkürler hocam. Dediğiniz mantıkta olsa haklısınız zaten, her mesajda game server API’ye gidip cevap beklese bir yerden sonra patlar. 😄
Bizde sistem biraz farklı çalışıyor. Game tarafı direkt API’ye abanıp response beklemiyor, arada ayrı çalışan bir translation bridge var. Yani API yavaşladı diye game core beklemiyor veya chat akışı kitlenmiyor.
Client tarafını da düşündüm ama bu sefer API key’i client içine koymak gerekiyor, o da çok sağlıklı gelmedi. Bir şekilde çıkarılır, kurcalanır, gereksiz istek attırılır vs.Şu an zaten asıl uğraştığım kısım gereksiz API çağrılarını azaltmak. Cache, tekrar eden çeviriler, kuyruk sistemi vs. biraz daha oturunca yüksek oyuncuda da ayrıca test edeceğim.
Yine de yorum için teşekkür ederim, bu tarz eleştiriler iyi oluyor gözden kaçan bir şey varsa fark ediyoruz. 😄

Geri