Yardım more fps hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan brave
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 142
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

brave

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Ameria src'sinde ki ENABLE_MORE_FPS hakkında düşünceleriniz nelerdir? Sanırım 360 fps'e kadar yükseltme yapıyor. 120 ile sınırlayarak kullanmak mantıklı mı?

Bu sistemden ziyade StepTimer’a geçiş yapmak gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 1 ay önce StepTimer’a geçtim ve ekran kartlı bilgisayarlarda farklı FPS, düşük donanımlı laptoplarda farklı FPS üretmesine rağmen oyun akıcılığı bozulmuyor. Çok daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.

Bu sistemden ziyade StepTimer’a geçiş yapmak gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 1 ay önce StepTimer’a geçtim ve ekran kartlı bilgisayarlarda farklı FPS, düşük donanımlı laptoplarda farklı FPS üretmesine rağmen oyun akıcılığı bozulmuyor. Çok daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.

Açıkcası bu işlemin sadece client taraflı yapılması sunucu ile iletişimde sorun yaratır ve kaymalar oluşur diye düşündüğüm için bu konuyu açmıştım. Daha önce fps artış işlemi yapanlar sunucu taraflı işlem yapıp yapmadığını veya gerekli olup olmadığını belirtirse sevinirim. Bahsettiğiniz steptimer nedir tam olarak?

Açıkcası bu işlemin sadece client taraflı yapılması sunucu ile iletişimde sorun yaratır ve kaymalar oluşur diye düşündüğüm için bu konuyu açmıştım. Daha önce fps artış işlemi yapanlar sunucu taraflı işlem yapıp yapmadığını veya gerekli olup olmadığını belirtirse sevinirim. Bahsettiğiniz steptimer nedir tam olarak?
Metin2’nin eski zamanlama sisteminde:
  • FPS yükseldikçe oyun hızlanır
  • FPS düştükçe oyun yavaşlar veya takılır
  • Her bilgisayarda farklı hız deneyimi oluşur
  • Zaman hesaplaması direkt olarak frame hızına bağlıdır
StepTimer ise tam tersine, bir bilgisayar 200 FPS alırken diğeri 30 FPS alsa bile oyun hızını tamamen sabit tutar.
Oyundaki hareketler, saldırılar, efektler — kısacası tüm animasyon akışları — her cihazda aynı hızda çalışır.
En kısa ve net açıklama budur.
Ayrıca StepTimer tamamen client taraflıdır, bu yüzden paketlerde kayma, hız bozulması veya sunucu tarafında bir uyumsuzluk oluşmaz.

Karşılaştıracak olursak tabikide bu şekilde

Ekran Resmi 2025-12-06 13.39.18.webp

Geri