Mobile2Fix Unity Geliştirme Günlüğü

Tebrikler ustam böyle görünce çok imreniyorum keşke bilgim olsa ve vaktim olsa bende buna benzer projeler yapsam sana kolay gelsin emeğine sağlık

Tebrikler ustam böyle görünce çok imreniyorum keşke bilgim olsa ve vaktim olsa bende buna benzer projeler yapsam sana kolay gelsin emeğine sağlık
Çok teşekkür ederim. Aslında birçok şeyi gözümüzde büyütüyoruz. Boş vakitlerimizde bile yapabileceğimiz şeyler bunlar. Televizyon karşısında boş dizileri izlemek yerine böyle güzel hobiler edinmek daha iyi.

Güncelleme;

Savaşçı Kılıç Çevirme skili için 4 adet efekt oluşturdum. Düz, M, G ve P olmak üzere her skillde ayrı efekt. Eski efektleri hem tam verimli çalışmıyor hem de modern oyun yapısına uygun değildi. Particle system ile herşeyi düzenleyip değiştirebiliyoruz.

Güncelleme;

Savaşçı için bedensel skill efektlerini hepsini tamamladım sayılır. Sadece 6. Skill kaldı onu da aklımda Thor misali yere yıldırımların düştüğü bir efekt düşünüyorum. Sonra güçlü beden efektlerine geçeceğim. 1 job bitti desek kaldı 7 tane :sneaky:

Güncelleme;

Savaşçı için bedensel skill efektlerini hepsini tamamladım sayılır. Sadece 6. Skill kaldı onu da aklımda Thor misali yere yıldırımların düştüğü bir efekt düşünüyorum. Sonra güçlü beden efektlerine geçeceğim. 1 job bitti desek kaldı 7 tane :sneaky:

Bence hocam bunlar en en son uğraşmanız gereken işler, server tarafı sistemler(şebnemlerden, artı basmaya, sandıklara, level almaya, evliliğe vs. kadar.. droplar zindanlar)

Kozmetik işler en sona kalsın

Bence hocam bunlar en en son uğraşmanız gereken işler, server tarafı sistemler(şebnemlerden, artı basmaya, sandıklara, level almaya, evliliğe vs. kadar.. droplar zindanlar)

Kozmetik işler en sona kalsın
Bazen kodlamaya ara vermek iyi geliyor o yüzden şu sıralar efektlerle ilgileniyorum. Yoksa dediğin gibi en sona bırakmak tabi ki daha iyi.

Güncelleme;

Güçlü vuruş için Efektler tamamlandı. Skill seviyesine göre yerde yarık açıyor ve bir süre kalıyor. Yere vurma esnasında patlama ve toz efekti de ekledim. Fena olmadı gibi.

Güncelleme;

Savaşçı için skilleri tamamladım. Diğer 3 karakterin efektlerini daha sonra ekleyeceğim. Şimdilik Sunucu dosyalarının kodlamasına geçiş yapacağım. Oyuna dair birçok temel şuan hazır. Artık bir sunucu kurup login ekranıyla giriş yapmaya çalışacağım. Mirror ve Fishnet ikisinden birini kullanmayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptıktan sonra karar vereceğim.

Güncelleme;

Savaşçı için skilleri tamamladım. Diğer 3 karakterin efektlerini daha sonra ekleyeceğim. Şimdilik Sunucu dosyalarının kodlamasına geçiş yapacağım. Oyuna dair birçok temel şuan hazır. Artık bir sunucu kurup login ekranıyla giriş yapmaya çalışacağım. Mirror ve Fishnet ikisinden birini kullanmayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptıktan sonra karar vereceğim.

emeğine saygım sonsuz zaten saygısızlık yapacak biri değilim ama bence efekt işini şimdilik atlayıp daha çok gameplaye dönebilirsin. şahsi olarak efektler gerçekten kötü duruyo. her şey metin2 gibiyken efektler farklı olunca acayip sırıtıyo bence ya. trmove denen o diğer unityci çocuğa ulaşıp kesinlikle efektleri nasıl aktardığını bulmak lazım. gerekirse parayla alalım ama alalım bi şekilde. onu çözersek her şeyi çözeriz. aşağıya 1 örnek videosunu bırakıyorum kanalında diğerleride var.

kanalındaki videolar gizliyse kalan skill efekt videoları

Son düzenleme:
emeğine saygım sonsuz zaten saygısızlık yapacak biri değilim ama bence efekt işini şimdilik atlayıp daha çok gameplaye dönebilirsin. şahsi olarak efektler gerçekten kötü duruyo. her şey metin2 gibiyken efektler farklı olunca acayip sırıtıyo bence ya. trmove denen o diğer unityci çocuğa ulaşıp kesinlikle efektleri nasıl aktardığını bulmak lazım. gerekirse parayla alalım ama alalım bi şekilde. onu çözersek her şeyi çözeriz. aşağıya 1 örnek videosunu bırakıyorum kanalında diğerleride var.

kanalındaki videolar gizliyse kalan skill efekt videoları
tıkla git

Video açılmıyor. efektleri ara vermek için kendim yaptım zaten. İlk defa skill efekti yapmama rağmen o kadar da kötü sayılmaz bence :D
orjinal efektlere gelecek olursak, birkaç kez aktarmayı denedim fakat efektler pek uyuşmadı saçma sapan koordinatlarda spawn oluyorlar. Bu mobil alanında pek kaynak olmadığı için herşeyi kendimiz sıfırdan yapmak ve öğrenmek zorundayız. O yüzden çok fazla emek istiyor.

Video açılmıyor. efektleri ara vermek için kendim yaptım zaten. İlk defa skill efekti yapmama rağmen o kadar da kötü sayılmaz bence :D
orjinal efektlere gelecek olursak, birkaç kez aktarmayı denedim fakat efektler pek uyuşmadı saçma sapan koordinatlarda spawn oluyorlar. Bu mobil alanında pek kaynak olmadığı için herşeyi kendimiz sıfırdan yapmak ve öğrenmek zorundayız. O yüzden çok fazla emek istiyor.
dediğim gibi yanlış anlaşılma olmasın amacım emeğine kötü demek felan değil yani ama ne bilim gözüme oturmuyo ya diğer efektler orjinaline alışmışım ya. linke gidip videolara bakabilirsin bende linki düzeltmeye çalışayım

Tiktokta güzel kitle toplamışsın şimdiden başarılar dilerim şu haliyle bile yüzlerce kişi bekliyor diye gördüm

dediğim gibi yanlış anlaşılma olmasın amacım emeğine kötü demek felan değil yani ama ne bilim gözüme oturmuyo ya diğer efektler orjinaline alışmışım ya. linke gidip videolara bakabilirsin bende linki düzeltmeye çalışayım
Valla biraz zevk meselesi dediğim. Çok beğenen de var eski efektleri isteyen de. @trmove kendisine mesaj attım dönüş yaparsa belki yardımcı olur. Yoksa eski efektler el ile tek tek yapılacak iş değil.
Tiktokta güzel kitle toplamışsın şimdiden başarılar dilerim şu haliyle bile yüzlerce kişi bekliyor diye gördüm
Teşekkür ederim. Kanalı açalı daha iki hafta falan oldu sanırım. Globalde artık keşfete düşüyor, bildirimler hiç susmuyor valla.

Efektler konusuna gelecek olursak, aslında aklımda lol kostüm sisteminde efektlerinde değiştiğine benzer bir mantık vardı. Oyuncular Marketten efekt paketi alacak ve o karakterin efekt sistemi değişecek. Bunu metin2'nin orjinal dosyalarında yapmak çok çok zor iken, unity de bu mantığı oturtmak çok daha kolay. Çok çok sevileceğini de düşünüyorum açıkçası. İsteyen oyuncu orjinal efektleri kullanabilecek veya marketten efekt paketini satın alıp, yeni efetkleri kullanacak.

Güncelleme;

Sunucu taraflı kodlamalara başladım. Mobları mobprotodan oluşturduğum yeni moblistten verileri çekip, motlisti de mob vnumuna göre tanımladım. Mobspawn da tanımladım. Moblar haritaya spawn oluyor. yakındaki playere saldırıya geçiyor. Animasyonlar da kısmen yerine oturdu gibi. Basit bir damage text ekledim. Yarın başka mobları da eklemeyi deneyeceğim.

1772831060806.webp

Güncelleme;

Login ekranı ve karakter seçme ekranı için birer şablon oluşturdum. Mysql tablosundan koordinat map_index koduna göre ilgili haritayı yüklüyor. Regen için yeni cs dosyaları oluşturdum. Test edebildiğim haritalarda sorunsuz çalışıyor görünüyor. Sırada loading ekranı var. İlerleyen günlerde onu da ekleyeceğim. Tabi login ve karakter seçme ekranının güzelce elden geçmesi gerekiyor. Tasarım olarak ihtiyacım olan tasarımdan çok uzak.
Haritayı sadece basit düzeyde tutuyorum şuan. Çünkü sıfırdan daha iyi atmosfere sahip harita yapma düşüncem var. O yüzden kurtlar köpekler hepsi aynı yerde spawn olmuş durumda :D

Güncelleme;

Önceki güncellemede mobların spawn olma mantığında hatalar vardı biraz uğraş sonucu şimdi daha iyi çalışıyor. Birçak gündür Fishnet ve Mirror kütüphaneleriyle çalışmak istedim fakat ikisi de istediğim gibi olmadı. Bende metin2 mantığını baştan uyarlayıp kendi server sistemimi oluşturdum.
şimdilik diğer karakterlerde haritaya sorunsuz şekilde spawn olabiliyor. Mob yapay zekası hala istediğim seviyede değiller. Zamanla iyileşecektir. Oyunun fps konusunda biraz daha iyi çalışabilmesi adına view_range ekledim. Belirli uzaklıktaki moblar spawn olmuyor. Belirli range içindeki moblar spawn oluyor. Geri kalanı zaten biraz görsel iyileştirme.

Haritaları da birebir aktarmak istiyorum fakat win11 kullandığım için gr2 converter çalışmıyor. Sanal cihaza win10 kurulumu yapsam da maalesef çalışmadı. O yüzden hala test haritalarda ilerleme kaydediyorum.

Güncelleme;

Önceki güncellemede mobların spawn olma mantığında hatalar vardı biraz uğraş sonucu şimdi daha iyi çalışıyor. Birçak gündür Fishnet ve Mirror kütüphaneleriyle çalışmak istedim fakat ikisi de istediğim gibi olmadı. Bende Metin2 mantığını baştan uyarlayıp kendi server sistemimi oluşturdum.
Şimdilik diğer karakterlerde haritaya sorunsuz şekilde spawn olabiliyor. Mob yapay zekası hala istediğim seviyede değiller. Zamanla iyileşecektir. Oyunun fps konusunda biraz daha iyi çalışabilmesi adına view_range ekledim. Belirli uzaklıktaki moblar spawn olmuyor. Belirli range içindeki moblar spawn oluyor. Geri kalanı zaten biraz görsel iyileştirme.

Haritalarıda birebir aktarmak istiyorum fakat win11 kullandığım için gr2 converter çalışmıyor. Sanal cihaza win10 kurulumu yapsamda maalesef çalışmadı. O yüzden hala test haritalarda ilerleme kaydediyorum.

obje klasörünü toplu şekilde fbx yapıp atabilirim texturelerini halledersen eğer

Güncelleme;

Karakter modelini online projeye dahil ettim. Silah ve zırh modelleri sorunsuz yükleniyor. Animasyonları da bağladım.
Hasar sistemi için kılıç eğer düşmana değerse hasar veriyor. Yön hareketiyle düşmanın takibi bu aşamada önem kazanıyor.(Revize edilebilir.)
Ekipman ve envanter pencerelerini de ekledim oyuna. Şimdilik varsayılan modeli yüklüyor ve kısa süre bekliyor daha sonra envanter ve ekipman itemlerini veritabanından çekiyor. Player ve mob statlarını da veri olarak çekiyoruz. İlerleyen günlerde hp ve sp barı da yapacağım.

1773780485056.webp

Güncelleme;

Karakterlerimiz haritaya başarılı şekilde spawn oluyor artık. Karakter modelleri ve itemlerin yüklenmesi artık spawn olduğu gibi gerçekleşiyor.
Karakterlerin saldırı ve hareketleri haritaya anlık olarak bildiriliyor.
Uitooltip eklendi artık itemlerin efsunlarını ve diğer detayları görüntülenebiliyor.

1773948931190.webp

Geri