Çözüldü mob hasar sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan Gulash
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 189
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Gulash

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
yeni moblar ekledim görüntüsü vs. normal agresif olarak ayarladım yanına gidip durunca bana saldırıyor ona saldırınca hasar işliyor ancak uzaktayken pelerin basarsam görsel olarak yanıma geliyo ama aslında yanımda değil hasar vurmaya calısınca log olarak distance uyarısı alıom uzaktaki moba vuruyo gibi eski moblarda bu sorun yok yeni eklediğimde yaşadım fikri olan varsa yazabilir mi uyanınca okucam

Çözüm
server tarafında loglarda şunu buldum
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
SYSERR: Mar 19 04:19:58 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/plechi_underwater_shark/run.msa'

run.msa'da accumulation verisi yokmuş başka bir mobdan alıp ekleyince sorun çözüldü.
belki yaşayan olursa bu sekilde cözebilirsiniz.
ilgili syseri bırakır mısınız kontrol edelim

ilgili syseri bırakır mısınız kontrol edelim
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
Mar 19 01:25:39 :: Packet Analyze [Header 225][bufferLeft 8]
Mar 19 01:25:39 :: CInputMain::Analyze() ==> Header [225]
Mar 19 01:25:39 :: [TEST_SERVER] Attack : TestAccount type 0, MobBattleType 0
Mar 19 01:25:39 :: battle_melee_attack : [TestAccount] attack to [M0]
Mar 19 01:25:39 :: VICTIM_FAR: TestAccount distance: 4043 max: 600
Mar 19 01:25:39 :: Click Quest : MatchingQuest

battle.cpp ve char_battle.cpp ekler misin bir kontrol edeyim . Uzaklık hesaplamasında bir sorun var gibi duruyor

battle.cpp ve char_battle.cpp ekler misin bir kontrol edeyim . Uzaklık hesaplamasında bir sorun var gibi duruyor
İyi bir fikir ancak mob eklemesi ile ilgili sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü diğer moblarda böyle bir problem yok. Sunucu tarafında mob yanımda değil, /purge kullandığımda yanımda gözüken mob silinmiyor ancak /purge all yazınca daha geniş bir yarıçapta kullandığı için siliniyorlar. Mobların animasyonlarını kontrol ettim bir sorun göremedim, özellikle cesaret pelerini kullanınca mob buglanıyor. Cesaret pelerininin çalışma mantığını nerede bulabilirim?

char_item.cpp de bu blok cesaret pelerini .

C++:
Genişlet Daralt Kopyala
                            case UNIQUE_ITEM_CAPE_OF_COURAGE:
                            case 70057:
                            case REWARD_BOX_UNIQUE_ITEM_CAPE_OF_COURAGE:
                                AggregateMonster();
                                item->SetCount(item->GetCount()-1);
                                break;

server tarafında loglarda şunu buldum
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
SYSERR: Mar 19 04:19:58 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/plechi_underwater_shark/run.msa'

run.msa'da accumulation verisi yokmuş başka bir mobdan alıp ekleyince sorun çözüldü.
belki yaşayan olursa bu sekilde cözebilirsiniz.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri