Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Server FilesMmoTutkunları Windows Altyapı Server Files
bilgisayarda değilim ama lib eksik sanırım bizim forumun diğer windows filesinden alabilirsin eksik libi ya da ben bilgisayara geçince tamamlarım sana kalmış. hatta tavsiyem diğer filesi kullanman o bundan daha güzel.
Hasan teşkkür ederim. ben gerken kurulumları yaptım confları güncelledim db çalıştı auth ve channel çalımıyor exe tıklıyorum direk kapanıyor ve log yazmıyor sebebini nasıl bulurum ?
Hasan teşkkür ederim. ben gerken kurulumları yaptım confları güncelledim db çalıştı auth ve channel çalımıyor exe tıklıyorum direk kapanıyor ve log yazmıyor sebebini nasıl bulurum ?
teşekkür ederim hemen cevabın için ilerde tekrar denicem şimdi @Whistle nin altyapı rehber videolarına başladım birazdaha bilgi sahibi olup deniyeceğim.
Evet proje ismi vermeden söyleyeyim. BSD ile arasında gözle farkedebileceğiniz performans farkı yoktur. Öneririm, hem geliştirme hem de canlı oyunu test etme konusunda dumplama daha başarılı. Güvenlik olarak daha yaygın firewall durumları mevcut. Daha yaygın VDS, düşük maliyet, stabil ve desteği çok daha fazla bir sağlayıcıda. 10 sağlayıcının 2 tanesinde BSD sunucu bulabiliyorsan ki 1 tanesi de koruma adı altında fahiş fiyatlı olur genelde, 10 sağlayıcının 10'unda da Windows bulabilirsin. Genel olarak Dünya'da daha yaygın bir kullanıma sahip Windows VDS.
windows üzerinde port açtım fakat sorun şurda ben bunu bir arkadaşıma bin dosyasını gönderdim normal pvp server kurarken servererin.,info.py dosyasından düzenleyip ip yazabiliyorduk şimdi gönderdiğim oyun dosyasından nasıl giriş sağlayacak 127.0.0.1 id adresime nasıl erişecek
windows üzerinde port açtım fakat sorun şurda ben bunu bir arkadaşıma bin dosyasını gönderdim normal pvp server kurarken servererin.,info.py dosyasından düzenleyip ip yazabiliyorduk şimdi gönderdiğim oyun dosyasından nasıl giriş sağlayacak 127.0.0.1 id adresime nasıl erişecek
Evet arkadaşlar bazı arkadaşlar reboot nasıl atılır diye sormuş ve ayarlamaları nasıl yapacağım derken ben de öğrendim. Sizle beraber aynı eski serverlede olduğu gibi bu serverin putty=mysql workbench bu programı indirip bağlanın. reboot için "refles" seçeneği files ile ilgili ayarları yapabilirsiniz. bu da altın bilgidir ben de arkadaşlarımı kendi pcme bağlayınca yazacağım.
Hepinize selamlar değerli arkadaşlar. Herhangi bir forumda bu şekilde windowsta kurulabilen altyapı bir server files görmedim(evet bazı windows server filesler var fakat sourcesiz ya da çok karışık). Biz neden bu konuda öncü olmuyoruz diye kendi kendime sordum ve size windowsta derlenip açılabilen bir windows server files ayarladım. Tamamen türkçe içerikli bir filestir. Packları sadeleştirip indexi clientten çektirdim. Aşağıda nasıl kurabileceğinizi öğreten bir video var. Videoyu izleyerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Takıldığınız bir yer olursa yorumlarda çekinmeden sorabilirsiniz. Şimdiden iyi kullanımlar.
Videoyu çekerken farkettim uploadladığım dosyalarda config dosyalarını editlemeyi unutmuşum bu yüzden videoda onları da editleyip gösterdim. Videodaki şifreler 1234 olarak yazılmıştır. Değiştirmek için add user kısmındaki şifreyi ve configlerdeki şifreyi düzenleyebilirsiniz.
Dosyalarda kullanılan kaynaklar Mali61'in paylaştığı kaynaklardır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Dosyaları oluştururken ki bazı kısımlara yardım eden @Kaptan Yosun 'a ayrıca teşekkür ediyorum.
Kod:
Dosyaları derlemek için Visual Studio 2022 kullanılmıştır.
Hem client hem game src için.
mysql installeri burdan indirin fakat işlemleri videodaki gibi yapın.
Videoda Kullanılan kodlar:
CREATE DATABASE log;
CREATE DATABASE common;
CREATE DATABASE player;
CREATE DATABASE hotbackup;
CREATE DATABASE account;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'mt2'@'localhost' WITH GRANT OPTION;
*00A51F3F48415C7D4E8908980D443C29C69B60C9
Yorumlardaki düzenlemeler eklenmiş ve boyutu düzenlenmiştir.
Güncelleme tarihi 12.03.2024.