Çözüldü Metinden çıkan slotlar?

• Konuyu açan Konuyu açan SinopLu57
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 109
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

SinopLu57

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Herkese Selam,

Yıllar yıllar sonra bile bu sorunun cevabı olarak tek yaptıkları konuyu kopyalayıp başka platforma veya yeni bir konu üzerinden tekrar açmak. Bu kadar boş işle uğraşacaklarına şu altyapıya azcık kafa yorsalar şimdiye yazılımcı olmuşlardı, neyse bu konu üzerinde çok gerginim kusura bakmayın bir ... bilmeyipte insanlara yardımcı oluyormuş gibi yapıp zamanımızı yiyenlere uyuz oluyorum :/

mob_proto.txt üzerinden 8001 kodlu üzüntü metninin değerlerini kopyalayıp yeni eklediğim metine ekledim, sonrasında metni keserken doğal olarak belli başlı can % lerinde içinden yaratıklar spawn oluyor.
Bu olay sadece mob_proto kopyalamasıyla yapıldığına göre tam olarak neresiyle oynamam gerekiyor.
mob protodaki değerleri inceledim spawn olacak moblara dair hiçbir iz bulamadım. Group içerisine bakayım dedim ama metinin canına göre spawn olan yaratıkları group içerisinde nasıl ayarlarım bilemediğim için hiç bakma gereği duymadım kısaca orayla alakası yoktur dedim bunu yazarken bile bakmayı düşünmüyorum neyse :D
mob proto değerlerini aşağıya yazıyorum benim göremeyip sizin gördüğünüz bir yer varsa veya aklınıza başka bir fikir geliyorsa fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin lütfen :)

mob_proto.txt:
Genişlet Daralt Kopyala
Orjinal Metin Değerleri

VNUM    NAME    RANK    TYPE    BATTLE_TYPE    LEVEL    SIZE    AI_FLAG    MOUNT_CAPACITY    RACE_FLAG    IMMUNE_FLAG    EMPIRE    FOLDER    ON_CLICK    ST    DX    HT    IQ    DAMAGE_MIN    DAMAGE_MAX    MAX_HP    REGEN_CYCLE    REGEN_PERCENT    GOLD_MIN    GOLD_MAX    EXP    DEF    ATTACK_SPEED    MOVE_SPEED    AGGRESSIVE_HP_PCT    AGGRESSIVE_SIGHT    ATTACK_RANGE    DROP_ITEM    RESURRECTION_VNUM    ENCHANT_CURSE    ENCHANT_SLOW    ENCHANT_POISON    ENCHANT_STUN    ENCHANT_CRITICAL    ENCHANT_PENETRATE    RESIST_SWORD    RESIST_TWOHAND    RESIST_DAGGER    RESIST_BELL    RESIST_FAN    RESIST_BOW    RESIST_FIRE    RESIST_ELECT    RESIST_MAGIC    RESIST_WIND    RESIST_POISON    DAM_MULTIPLY    SUMMON    DRAIN_SP    MOB_COLOR    POLYMORPH_ITEM    SKILL_LEVEL0    SKILL_VNUM0    SKILL_LEVEL1    SKILL_VNUM1    SKILL_LEVEL2    SKILL_VNUM2    SKILL_LEVEL3    SKILL_VNUM3    SKILL_LEVEL4    SKILL_VNUM4    SP_BERSERK    SP_STONESKIN    SP_GODSPEED    SP_DEATHBLOW    SP_REVIVE
8001    ºñ¸¶¼®    KING    STONE    SPECIAL    5    SMALL    NOMOVE    0    NONE    STUN,SLOW,CURSE,TERROR    0        0    0    0    6    0    0    0    14550    5    1    76    114    1    8    104    109    0    2000    175    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    100    0.0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0

Yeni Eklediğim metin değerleri

VNUM    NAME    RANK    TYPE    BATTLE_TYPE    LEVEL    SIZE    AI_FLAG    MOUNT_CAPACITY    RACE_FLAG    IMMUNE_FLAG    EMPIRE    FOLDER    ON_CLICK    ST    DX    HT    IQ    DAMAGE_MIN    DAMAGE_MAX    MAX_HP    REGEN_CYCLE    REGEN_PERCENT    GOLD_MIN    GOLD_MAX    EXP    DEF    ATTACK_SPEED    MOVE_SPEED    AGGRESSIVE_HP_PCT    AGGRESSIVE_SIGHT    ATTACK_RANGE    DROP_ITEM    RESURRECTION_VNUM    ENCHANT_CURSE    ENCHANT_SLOW    ENCHANT_POISON    ENCHANT_STUN    ENCHANT_CRITICAL    ENCHANT_PENETRATE    RESIST_SWORD    RESIST_TWOHAND    RESIST_DAGGER    RESIST_BELL    RESIST_FAN    RESIST_BOW    RESIST_FIRE    RESIST_ELECT    RESIST_MAGIC    RESIST_WIND    RESIST_POISON    DAM_MULTIPLY    SUMMON    DRAIN_SP    MOB_COLOR    POLYMORPH_ITEM    SKILL_LEVEL0    SKILL_VNUM0    SKILL_LEVEL1    SKILL_VNUM1    SKILL_LEVEL2    SKILL_VNUM2    SKILL_LEVEL3    SKILL_VNUM3    SKILL_LEVEL4    SKILL_VNUM4    SP_BERSERK    SP_STONESKIN    SP_GODSPEED    SP_DEATHBLOW    SP_REVIVE
9200    deniz_kizi_metini    KING    STONE    SPECIAL    95    SMALL    NOMOVE    0    NONE    STUN,SLOW,CURSE,TERROR    0        0    0    0    6    0    0    0    14550    5    1    76    114    1    8    104    109    0    2000    175    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    100    0.0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0

Çözüm
mob proto txtni bir excel tablosunda aç sonrasında sağa doğru kaydır burda move speed mı ne olacak onları group txt içinde bulursan içinden çıkan slotları da bulmuş olursun
Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
void CHARACTER::__StateIdle_Stone()
{
    ...
    DWORD dwVnum = number(MIN(GetMobTable().sAttackSpeed, GetMobTable().sMovingSpeed ), MAX(GetMobTable().sAttackSpeed, GetMobTable().sMovingSpeed));
    ...
        CHARACTER_MANAGER::instance().SpawnGroup(dwVnum, ...);
    ...

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
void CHARACTER::__StateIdle_Stone()
{
    ...
    DWORD dwVnum = number(MIN(GetMobTable().sAttackSpeed, GetMobTable().sMovingSpeed ), MAX(GetMobTable().sAttackSpeed, GetMobTable().sMovingSpeed));
    ...
        CHARACTER_MANAGER::instance().SpawnGroup(dwVnum, ...);
    ...
Metine vurdukça spawn olan mobları değiştirmek istiyorum sorunun özü.
src tarafıyla alakalı bilgim olmadığı için kodu atarken attığın kodun bulunduğu dosyanın konumunu belirtirsen ve attığın kodun ne işe yaradığını kısa ve öz şekilde açıklarsan memnun olurum.
Sorunumun src tarafıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum belki ben konuda biraz fazla uzattığım için sorun anlaşılmamış olabilir, sadece metinden çıkan slotları değiştirmek istiyorum.
yorumun için teşekkürler.. :)

mob proto txtni bir excel tablosunda aç sonrasında sağa doğru kaydır burda move speed mı ne olacak onları group txt içinde bulursan içinden çıkan slotları da bulmuş olursun

Çözüm
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Lütfen kimse kusura bakmasın sinirlerim bozuldu, şimdi insan diyor ki move speed, attack speed ne alaka kardeşim.
Editlediğim şey bir metin ben metinin içinden çıkan slotları değiştirmek istiyorum adam bana hareket hızıyla saldırı hızı sütunlarından bahsediyor kafayı yemek üzereydim tam uzun uzun yazıyordum erto42 sana, tam yazarken aklım bi durdu dedim ki bu normal bir slot veya boss değil. Ee uğraştığımız oyunda metin2 olduğuna göre sabit bir mobun hareket hızıyla saldırı hızı ne alaka diyerek bir baktım ki içinden çıkan mobların kodu tanımlı :ROFLMAO::ROFLMAO:

Gerçekten şu oyunu yapanı arada bi boğazlamak istiyorum bu nasıl bir kafa abiii. Metin2 de artık mantık aramayı bırakıyorum teşekkürler :ROFLMAO:

Neyse teşekkür ederim @erto42

Aslında avantajlarını düşününce mantıklı.
Her mob için saldırı hızı ve hareket hızından bahsedebiliriz ama evet, sabit olanlar için bundan bahsedemeyiz. Veritabanında mob_proto tablosuna step1, step2 vs gibi aşama aşama Metin taşından çıkan grupların id'lerini tutabilirsin ama diğer mobları düşününce çok alakasız olacak. Bu sefer başkası senin gibi tepki verecek. Örneğin yabani köpek için step1, step2 ne anlama gelebilir ki? Belki Metin taşları veya sabit moblar için ayrı bir tablo yapabilirlerdi ama bunu yaptıklarında server ve veritabanı kaynak kodlarında bi dünya ekleme/düzenleme yapılması gerekecekti. Veritabanı için modern tasarımları/çözümleri detaylı bildiğimi söyleyemem ama bence bu ufak karışıklık, sunduğu avantajlara değer.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri