Metin2 Unity Geliştirme Günlüğü – Çok Platformlu Macera

• Konuyu açan Konuyu açan Mt2Hizmet
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 15
  • Gösterim Gösterim 603

Mt2Hizmet

🌐mt2hizmet.com
Kurumsal Üye
Geliştirici
Grafiker
MT Üye
Ticaret Puanı
5

Unity üzerinden Metin2 tarzı çok platformlu bir MMORPG geliştirme sürecine başladım.
Piyasadaki benzer projeleri inceleyerek, daha esnek, optimize ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı hedefliyorum.

Geliştirme sürecinde yalnızca teorik değil, doğrudan oyun içi senaryolar üzerinden ilerlenmektedir.
Karşılaşılan hatalar, performans problemleri, exploit denemeleri ve sistem açıkları test edilerek çözümler üretilmektedir.

Günlük hayattaki işlerim ve aktif olarak yürüttüğüm sistem ve files satış konularım nedeniyle geliştirme süreci zaman zaman yavaş ilerleyebilir.​

Zırh, silah ve saç eklemelerini kolaylaştırmak amacıyla bir sistem (sprint) geliştirildi.
Bu sistem sayesinde yeni item ekleme süreçleri daha pratik ve hızlı hale getirildi.
01.webp

unitye başlayan bir kişi daha. normal kodlar herkesi baya sıktı demekki :D başarılar

Tüm karakterlere animasyonlarına ve monsterların anim clipleri tek fbx içine gömülü olarak mevcut elimde ihtiyacın olursa gönderirim.

Kolay gelsin şimdiden.

Tüm karakterlere animasyonlarına ve monsterların anim clipleri tek fbx içine gömülü olarak mevcut elimde ihtiyacın olursa gönderirim.

Kolay gelsin şimdiden.
Şuanda itemleri yada tüm mapları aktarmayı düşünmüyorum yine paylaşmak istersen DM den gönder dursun o noktaya gelince eklerim.

Mavi bayrak 1.köy için map ve zemin texture’ları aktarıldı.​

02.webp

Mavi bayrak 1.köy için map ve zemin texture’ları aktarıldı.​

30126 eklentisini görüntüle
şu map aktarımı için scriptleri yapan çocuk varya acayip bi iş yaptı gerçekten büyük amme hizmeti. sadece map değil unitye aktarım scriptlerini paylaşması. bunu başkası yapsa hazine diye saklar adam tak diye paylaştı nasıl yapılcağı ile ilgili videoda paylaştı tebrik ediyorum valla.

şu map aktarımı için scriptleri yapan çocuk varya acayip bi iş yaptı gerçekten büyük amme hizmeti. sadece map değil unitye aktarım scriptlerini paylaşması. bunu başkası yapsa hazine diye saklar adam tak diye paylaştı nasıl yapılcağı ile ilgili videoda paylaştı tebrik ediyorum valla.
Valla map dışında hiç bir scriptini kullanamadım daha pek gerek kalmıyor çoğuna

başarılar dilerim ufak bir sorum forumda yeni yazıyorum kuralları bilmiyorum discord vs. paylaşmak serbestmidir vs. ben ayrı bir motorda oyunu 99% bitirdim backend distributed olarak çalışıyor docker ile client ise efekt sistemi hariç bitik efektlerde var fakat ruh vuruşu gibi skill efektlerde küçük iç parçacıklar ve ana efektin içindeki ileri yönde giden efekt başka yöne dönmüş olarak ileri gidiyor hava kılıcı öfke gibi efektlerin hepsi sorunsuzken bedenden uzaklaşan efektler ve küçük partikülleri beceremedim eğer varsa bildiğiniz bir çözüm yardımcı olabilen varsa sevinirim discord paylaşmakta bir sakınca yoksa da bildirirseniz aktif olarak arkadaşlık istekleriniz kabul ediyorum paylaşırım

Discord paylaşımı yasak değil paylasabilirsin. Benim konu biraz ağır ilerliyor vaktim yok şu aralar daha effectlere uzun bir yol var görüntü kısmını en sona bırakıyorum.

çok teşekkür ediyorum dönüş için sorunu buldum fixledim artık karakterlerin testini yapıyorum artık mobilde oynayabileceğim tamamen kendi yapımım birşey çıktı standarda en yakın mob/item/drop protoları lazım sql'e çevireceğim şuanda birkaç filesdan bulduğum şeyler var dengesizler biraz ek olarak yardımcı olabileceğim birşey olursa yazabilirsin eğer yine serbest ise test .apk sı ve .exe si paylaşabilirim aktif test zaten yapıyoruz birkaç gündür oynanır durumda tek eksikler efektlerdi (sürgün mağarası gibi zindan içeriklerinde de eksiklerim var ama onları bilerek acele etmedim şeytan kulesi + kızıl ormana kadar content yaptım sadece)

Geri