- Ticaret Puanı
- 0
Bazı sunucularda resmi sitedeki EP oranı 1-3 iken, oyun sahiplerinin IBAN üzerinden yapılan ödemelerde 1-6 gibi daha yüksek oranlar verdiği iddia edilmektedir.
Bu durum, oyuncular için
Bazı lonca liderleri, üyelerinden topladıkları meblağları oyun sahipleriyle yaptığı gizli anlaşmalar üzerinden haksız kazanca dönüştürmektedir.
• Üyelerden 100.000 TL toplanır
• Bu tutar oyun sahibine gönderilir ve karşılığında 600.000 EP alınır
• Lonca lideri, oyun sahibiyle %30 anlaşmışsa yalnızca 70.000 TL gönderir ve yine 600.000 EP alır
• Kalan 30.000 TL’yi kendi cebine aktarır
Bu yöntem, oyuncuların güvenini kötüye kullanan ciddi bir suistimaldir.
Bazı lonca liderleri, oyun sahipleriyle anlaşarak “lonca girişi için EP desteği” adı altında toplu EP alır.
Bu EP’ler üyeler yerine yüksek fiyatlarla satılarak kişisel kazanca dönüştürülmektedir.
• Lonca içi güveni zedeler
• Sunucu sahiplerinin maddi kayıp yaşamasına sebep olur
• Oyun ortamının sağlıklı işleyişini engeller
*Bu konunun amacı, oyuncuların bilinçlenmesi ve bu tür durumlara karşı dikkatli olmaları için farkındalık oluşturmaktır.*
Günümüzde piyasadaki en büyük sunucu sahiplerinin bile yüzdelik sistemi üzerinden benzer uygulamalara başvurduğu bilinmektedir.
Peki, X Sunucu da bu yöntemi kullanıyor mu?
Evet, kullanmaktadır.
Güncel bilgilere göre bazı loncaların giriş ücretleri şu şekildedir:
X Loncası: 25.000 TL
Y Loncası: 50.000 TL
Z Loncası: 100.000 TL
(Not: Belirtilen rakamlar gerçektir.)
Ben Pars ekibi lideri SiyamReis. Yaklaşık 1 yıldır sektörde aktif değildim ve geri döndüğümde bu uygulamaları yeni öğrendim.
Kafkas2 - Farm2 sahibi Tolga Nevizade isimli kişi tarafından yüzdelik sistem üzerinden mağdur edildim.
(%’lik olarak gelen tutarlardan tüm üyelerimin haberi vardı; bu miktar ekip içi keyfi ihtiyaçlarımız için kullanılıyordu.)
Sezar2 sahibi Hazar Sekvebuzlu ile yaptığımız anlaşmanın yerine getirilmemesi nedeniyle sunucudan ayrıldım.
Diğer lonca liderleri “Pars neden çıktı?” diye sorduğunda, arkamdan “yang satıyorlar, bu yüzden banladım” şeklinde gerçek dışı ifadeler ortaya atıldı.
Solomt2 - Albamt2 sahibi Furkan Yüksel ile giriş EP’i kapsamında yaptığımız anlaşma; 100.000 MP – 50.000 EP şeklindeydi. Sunucunun açılışı için elimden gelen tüm desteği ve hype’ı sağlamama rağmen, nesne market açılışı sonrasında tarafıma yalnızca 100.000 MP teslim edildi; 50.000 EP’nin verilmeyeceği söylendi.
Ayrıca, daha sonra konuştuğum X loncasına ve diğer loncalara destek verilmeyeceği söylenmişti. Ancak önceki sezonda yüzdelik destek sağlayan Furkan’ın, bu sezon bunu yapmadığı belirtilse de, X loncasından aldığım bilgiye göre onlara yüzdelik destek sağlandığı ifade edilmiştir.
HadesMT2 [TM]Ahmet isimli kişi, giriş desteği olarak 10.000 TL vaat etmişti. Sunucusu için hype çalışmalarına başladıktan sonra, sunucunun açılış günü bu vaadini geri çekti. Kendisine “Ahmet, bizim destek ücreti ne oldu?” diye sorulduğunda ise konuyu geçiştirip net bir yanıt vermemektedir.
Bu tür davranışlar sektöre zarar vermekte ve emek veren oyuncuları zor durumda bırakmaktadır.