Metin2 - Oyun Sunucusu için Hata Ayıklama Ortamı (Windows)

• Konuyu açan Konuyu açan CppOgrencem
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 239

CppOgrencem

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0

AÇIKLAMA

Selamlar, açıkçası geçenlerde buna benim de ihtiyacım vardı.
Ama başka işlerim ve okul olduğu için buna ayıracak vaktim yoktu.
Dün bu konuda yardım isteyen bir arkadaş gördüm, canım sıkılıyordu bi uğraşayım dedim.

Buna neden ihtiyacın olur ki?

Çünkü hataları testpit etmek için log, ChatPacket bırakmak yetmiyor ve sürekli build alıp test etmek çok vakit alıyor.
Release modda derlediğinizde hatalarla karşılaşmamanız normal, çünkü assert / breakpoint gibi noktalar tetiklenmiyor.
Ama bu, 'sorun olmadığı' anlamına gelmiyor.
Neyse ki pek fazla hata ile karşılaşmadım.

Başlamadan Önce

Öncelikle hangi projeyi debug edeceğinizi belirlemeniz gerek.
İster 1 tane (örneğin ch1) ister tüm projeleri (auth, db, ch'lerin hepsi) debug edebilirsiniz.
Ben test amaçlı şunları debug ettim: auth + db + ch1 + ch99
Size mantığını anlatarak sadece birini göstereceğim, diğerlerini isterseniz kendiniz yapılandırırsınız.
Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Dosya Eklentileri

• Screenshot_139.webp
    Screenshot_139.webp
    33,8 KB · Gösterim: 84
Son düzenleme:
Teşekkürler musait zamanımda uygulayacağım çok sağolasın

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Bir hata çözümünü eklemeyi unutmuşum, onu da ekledim. Son halini kullanabilirsiniz.

AÇIKLAMA

Dün bu konuda yardım isteyen bir arkadaş gördüm, canım sıkılıyordu bi uğraşayım dedim.

Çünkü hataları testpit etmek için log, ChatPacket bırakmak yetmiyor ve sürekli build alıp test etmek çok vakit alıyor.
Release modda derlediğinizde hatalarla karşılaşmamanız normal, çünkü assert / breakpoint gibi noktalar tetiklenmiyor.

Başlamadan Önce

İster 1 tane (örneğin ch1) ister tüm projeleri (auth, db, ch'lerin hepsi) debug edebilirsiniz.
Size mantığını anlatarak sadece birini göstereceğim, diğerlerini isterseniz kendiniz yapılandırırsınız.
Alıntılarda özel içerikler gözükmez.

Teşekkürler büyük bir dertten kurtardın beni cansın.

AÇIKLAMA

Başlamadan Önce

Alıntılarda özel içerikler gözükmez.

Yapmakta zorlanan arkadaşlar için ufak bir şey eklemek istiyorum. hani biraz daha işleri kolaylaştırmak açısından. orada yapılacak olan işlemlerin tamamını ch1 ch99 gibi kanal isimlendirmeleri vermeden doğrudan yapın ve debug olarak build alın. sonradan onu windows serveriniz içine game.exe ve game.pdb ile beraber atın sonrada sunucunuzu oyuna girip başladın. Bu arada visual studio açık kalsın ctrl + alt + p yaparak açılan pencereden debug yapmak istediğiniz processi seçin yine aynı işlem olacaktır. Debug -> Attach to Process ve ya Hata ayıkla -> işleme iliştir. hangi dilde kullanıyorsanız. Bunu yapmanın en güzel avantajı şu olacaktır bir her işlem yaptığınızda sürekli debug penceresini açık tutmak yerine ihtiyacınız olduğunda açabilirsiniz sonra kapatıp oyundaki testlerinize devam edebilirsiniz.
Ekran görüntüsü 2025-03-28 105844.webp

Ekran görüntüsü 2025-03-28 105804.webp

Ekran görüntüsü 2025-03-28 105941.webp

Geri