Metin2 Files geliştirme süreci(Arslan2)

• Konuyu açan Konuyu açan kadirarslan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 27
  • Gösterim Gösterim 763
Bu konuda katılıyorum gerçekten anlamadığım bir konuda bana hatasız gelen bir sistem hatalarla dolu olabilir ve gerçekten oyunumu çok ciddi bir zarar verebilir. Dediklerini ciddiye alıyorum asla olmaz da demiyorum elimden gelenin en iyisiyle açık bırakmamak için uğraşacağım. Tavsiye için gerçekten teşekkürler.
Rica ederim ne demek , herhangi bir sorunda burada konu aç herkes yardımcı olur. Yapay zekanın bir araç olduğunu unutma ve direksiyon senin elinde.

Katılmıyorum hocam dediğini metin2 de hiç olmayan sistemleri vb. şeyleri yapay zeka ile 3-4 ayda eklemeyi başardım tabi ki öğrenmek mantığını kavramak çok zordu hiç bir şey bilmeden terminali açıp bir şeyler öğrenmek bile çok zordu fakat ben gerçekten isteyen birinin neler başarabileceğini kanıtlamak için başladım bu yola, 7-8 aydır aktif olarak hem test serverıma düzenli olarak bir şeyler ekliyorum. Sıfırdan kodlama bilerek yapmak dediğini gibi gerçekten seneler alır fakat yapay zekayı katalizör olarak kullanarak bu süreci daha verimli ve kısa geçirebilirsiniz.

Açıkcası şunu da belirtmek isterim günce 6-7 saat akşamlar yapay zekayla öğrendim bu süreç çok sinir bozucu ve hatalarla hatta bilgisayarımı kıracak raddeye geldim fakat başardım. Şuan reklam bütçem olmadığından onun için uğraşmaktayım, yakında çok yenilikçi ve bu kan emici sisteme bir panzehir niteliğinde insanların sürekli olarak para yatırmalarını gerektirmeyen P2E sistemine dayanan çok güzel bir server getiriyorum. Umarım bu yolculuğum ve yaptıklarım herkese ilham olur, saygılar ve sevgilerimle

İlk olarak günde 7 saat uğraşmak hobi olarak ilgilenmediğiniz anlamına gelir.
İkinci olarak yapay zeka ile ekledim demeniz yanlış anlamayın fakat vibe coding anlamına gelir ve güvenilmez bir altyapı oluşturabilir. İlerleyen süreçlerde bir sorun yaşadığınızda oyuncular sorun yaşarken siz yapay zekayla derin bir sohbete girersiniz.

Son olarak sizin yaptığınız bir geliştirme değil modlamak. İkisi arasında çok büyük farklar var. Metin2 sadece birkaç sistem ekleyebilince başarmış olduğunuz bir oyun değil ( sizi kötülemek adına söylemiyorum ). Günün sonunda eğer eliniz kolunuz yapay zekaya bağlıysa eğer o iş malesef çok güzel sonuçlar veremeyecek.

Tam zamanlı bir işte çalışıp , hiç kodlama bilmeden bu işe girişmek kolay değildir. Yapay zekaya : bana şu sistemi C++ ta kodlar mısın lütfen. diyip kod eklemekle , server açmak gülünç olur. Yanlış anlamayın bende yapay zekadan yardım alıyorum ve işime çok yarıyor fakat copy - paste yapabilecek kadar güzel kod üretmiyor.

Şu ana kadar açılan hiç bir pvp sorunsuz açılış yapamadı. Bakın bu serverların developerları işe yeni başlamış insanlarda değillerdi fakat yinede gerçek oyuncu girdiğinde elinizdeki dosyalar kendini belli eder. Localde çalışır ama live'da elinize bulaşır. Sorun burada bug oluşması veya çalışmaması değil, asıl sorun o sorunlarla ne kadar hızlı başa edebileceğiniz. Sizin şu anki düşüncenize bakarak dediğim gibi oyuncular mağdur olurken siz Chatgpt ile sohbet edeceksiniz.

Yapak zekayı öğrenirken kullanmak bir nimet, bundan yıllar önce böyle bir imkan yoktu fakat şuan var. Sadece öğrenmek için kullanın.

Şu an sadece forumda dolanıyorum fakat oyunu unity ile tekrar yapmaya başlayacağım vakit bulduğum zamanda. FishNET ile birlikte. Server ve Client tarafı haliyle sadece C# kullanacağım. Bunu yapma isteklerimden bir tanesi Cross platform desteği ve mmo alanında tecrübe edinebilmek. Ölü ve antik kodlarla vakit kaybektense bu yolda yeni şeyler öğrenmeyi daha mantıklı buluyorum.

İkinci olarak yapay zeka ile ekledim demeniz yanlış anlamayın fakat vibe coding anlamına gelir ve güvenilmez bir altyapı oluşturabilir. İlerleyen süreçlerde bir sorun yaşadığınızda oyuncular sorun yaşarken siz yapay zekayla derin bir sohbete girersiniz.

Son olarak sizin yaptığınız bir geliştirme değil modlamak. İkisi arasında çok büyük farklar var. Metin2 sadece birkaç sistem ekleyebilince başarmış olduğunuz bir oyun değil ( sizi kötülemek adına söylemiyorum ). Günün sonunda eğer eliniz kolunuz yapay zekaya bağlıysa eğer o iş malesef çok güzel sonuçlar veremeyecek.

Tam zamanlı bir işte çalışıp , hiç kodlama bilmeden bu işe girişmek kolay değildir. Yapay zekaya : bana şu sistemi C++ ta kodlar mısın lütfen. diyip kod eklemekle , server açmak gülünç olur. Yanlış anlamayın bende yapay zekadan yardım alıyorum ve işime çok yarıyor fakat copy - paste yapabilecek kadar güzel kod üretmiyor.

Şu ana kadar açılan hiç bir pvp sorunsuz açılış yapamadı. Bakın bu serverların developerları işe yeni başlamış insanlarda değillerdi fakat yinede gerçek oyuncu girdiğinde elinizdeki dosyalar kendini belli eder. Localde çalışır ama live'da elinize bulaşır. Sorun burada bug oluşması veya çalışmaması değil, asıl sorun o sorunlarla ne kadar hızlı başa edebileceğiniz. Sizin şu anki düşüncenize bakarak dediğim gibi oyuncular mağdur olurken siz Chatgpt ile sohbet edeceksiniz.

Yapak zekayı öğrenirken kullanmak bir nimet, bundan yıllar önce böyle bir imkan yoktu fakat şuan var. Sadece öğrenmek için kullanın.
Çok güzel bir yorum kesinlikle katılıyorum. Tabi ki hobi olarak değil hayalim olduğu için açmak istiyorum dediğiniz gibi 2-3 sistem ekleyince de geliştirici olunmuyor ben sadece oyuna kattığım vizyonu öne sürüyorum.

Evet yapay zekayla oyunu yeniden tasarlamıyorum, çok bilindik türk bir siteden files satın aldım iyi bir para hem de istediklerimi ekledi ben de kendi sistemlerimi ekledim ve oyuna farklı bir tarz getirdim diyim fakat dediğiniz gibi nasıl sorunlarla karşılaşırım bunlarla live'da nasıl başa çıkarım hiç ama hiç bir fikrim yok.

Serverımı 2 güne açmayı düşünmüyorum önümde aylar var ve bu süreçte gerçekten sorun yaşamamak için elimden geleni yapacağım. Çok stresli olacak beni gerçekten yoracak bunun da farkındayım bu süreçte başıma gelebilecekleri hafifa almak aptallık olur.

Ne gibi hatayla nasıl başa çıkarım bilmiyorum dediğiniz gibi sektördekiler de yeni yetme çocuklar değil benim gibi kodlamadan anlamayan birinin onları küçümser gibi anlaşılması hiç hoş olmaz, asla böyle bir tutumum yok sadece benim burada belirtmek istediğim - gerçekten yapmak isteyen bir yolunu bulur ve yapar, en azından yapmak için çaba gösterir- buydu. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Başka ne gibi sorunlar yaşayabileceğimi ne gibi hatalarla karşılaşabileceğimi de söylerseniz en azından kabaca bir fikir sahibi olurum, bana çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz, teşekkürler kalın sağlıcakla.

Kesinlikle söylediklerine katılıyorum

pohpohlamak gibi bir derdim yok ve bu yorumu yapanla hiç iletişimim dahi olmadı ama çok yerinde ve kibirsiz ve ön yargısız ve tarafsız şekilde yorum yapmış.

Şu ana kadar açılan hiç bir pvp sorunsuz açılış yapamadı. Bakın bu serverların developerları işe yeni başlamış insanlarda değillerdi fakat yinede gerçek oyuncu girdiğinde elinizdeki dosyalar kendini belli eder. Localde çalışır ama live'da elinize bulaşır.
Buna çok çok katılıyorum dün açılışını gerçekleştirdiği ve boş vakitlerimde destek sunduğum denenmiş oyun yapısıyla açılacak olan bir oyun sahibinin '' kaç kez oyun açtım ilk defa başıma geliyor. Söylemi çok yerinde olacaktır.'' O yüzden her yorumda karşı tarafın yaptığı yorumu önyargılı veya kibirli şekilde cevap yazmamak daha olgun bir davranış..

12.webp
11.webp

6733.webp

Son düzenleme:
Kesinlikle söylediklerine katılıyorum

pohpohlamak gibi bir derdim yok ve bu yorumu yapanla hiç iletişimim dahi olmadı ama çok yerinde ve kibirsiz ve ön yargısız ve tarafsız şekilde yorum yapmış.

Buna çok çok katılıyorum boş vakitlerimde dün açılışını gerçekleştirdiği ve boş vakitlerimde destek sunduğum denenmiş oyun yapısıyla açılacak olan bir oyun sahibinin '' kaç kez oyun açtım ilk defa başıma geliyor. Söylemi çok yerinde olacaktır.'' O yüzden her yorumda karşı tarafın yaptığı yorumu önyargılı veya kibirli şekilde cevap yazmamak daha olgun bir davranış..

27315 eklentisini görüntüle27314 eklentisini görüntüle
27317 eklentisini görüntüle
Gerçekten bu yorumlardan öğrenmem gereken çok şey var ve benim gözümü de açtınız doğrusunu söylemem gerekirse. Ben gerçekten bu işlerin o kadar kolay olduğunu söylemiyorum hala öğrenme ve gelişme aşamasındayım.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim gerçekten ne kadar dikkat etmem gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldum, çok dikkat edeceğim. Özellikle bu sektörde dikkat etmem gereken bir şeyler varsa lütfen bilgilendirin. Saygılarımla

Yapay zekaya mı yazdırdın hocam bu yazıyı '—' bunu sadece yapay zeka yapabiliyor da ondan sordum

ön yargı çok var bunu anlayabiliyorum ben bazen sesli olarak Almanca müşterilerle konuşuyorum ve onları en az 1 saat dinliyorum ve bazen almanca klavyeye geçiyorum :) Yazını çok dikkatli okumadım. Açıklama ihtiyacı duymak istemezdim fakat mac bilgisayar kullanırsan ve bazı araçlar kullanırsan sadece yapay ın yapamadığı birşey olduğunu , android emülatör gibi araçlarda da buna benzer klavye modellerinin bulunduğunu söyleyeyim o zaman :D

Edit : Google lens de aratın benzeri varsa bir selfie yapayım :D veya yok lens aracı tam öyle çalışmıyor sen bi önden foto at da diyebilirsin.

1.webp

Son düzenleme:
ön yargı çok var bunu anlayabiliyorum ben bazen sesli olarak Almanca müşterilerle konuşuyorum ve onları en az 1 saat dinliyorum ve bazen almanca klavyeye geçiyorum :) Yazını çok dikkatli okumadım. Açıklama ihtiyacı duymak istemezdim fakat mac bilgisayar kullanırsan ve bazı araçlar kullanırsan sadece yapay ın yapamadığı birşey olduğunu , android emülatör gibi araçlarda da buna benzer klavye modellerinin bulunduğunu söyleyeyim o zaman :D

Edit : Google lens de aratın benzeri varsa bir selfie yapayım :D veya yok lens aracı tam öyle çalışmıyor sen bi önden foto at da diyebilirsin.

27342 eklentisini görüntüle
Yok tamam inandım hocam sadece sordum

Geri