Metin2 Files geliştirme süreci(Arslan2)

• Konuyu açan Konuyu açan kadirarslan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 27
  • Gösterim Gösterim 723

kadirarslan

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
HAKKIMDA

Herkese selam. Benim gibi bu işe merak salmış ve kendine yol çizmek isteyen arkadaşlarım bu yazıyı lütfen dikkatli okuyun. 28 yaşındayım. Full time bir işte çalışıyorum. Gelirim ortalamanın biraz üstünde. Bunları açık açık yazmamın sebebini yazımın devamında anlayacaksınız. Düzenli olarak 12 yıldır metin2 oynuyorum ve artık kendi sunucumu geliştirip piyasada yerimi almak istedim.

BAŞLANGIÇ

Binlerce referans gösterilen ve kapatılmayacağına dair 50 yerden teyit alınan sunucuların çoğu malesef 3. ayını göremeden fişleri çekiyorlar. Kendimce bunun olmasının temel nedenlerinden biri önceden metin2'de sunucu sahipleri para kazanmaya odaklıydı ve sunucuya para girişi olduğu sürece sunucu ayakta kalıyordu ve oyuncularda oynamaya devam ediyordu. Oyuncular oyunu tamamen zevk ve eğlence amaçlı oynuyordu. Ortalama bir sunucu 6 ay kadar online olabiliyordu. Günümüzde ise sunucu sahiplerinin yanında oyuncularda para kazanma amaçlı oynadığı için oyunun ticaretinin yavaşladığı yerde oyuncular hemen başka sunucuya geçiyor. Bu konuda oynayan insanlara hak veriyorum. Metin2 uzun zamandır yeni oyuncu alan bir oyun olmadığından dolayı ve oynayan kitlenin de yaş ortalaması +25 üstü olmasından dolayı herkes cebine katkı koymaya çalışıyor. Ben ve benim gibi zevk için oynayan bir kitle hala daha mevcut. Bu oyunculara oyunun temel MMORPG ortamını yaratmak ve uzun serüvenli bir oyun olması için yaklaşık 2 aydır kendi sunucuma oyunla ilgili tüm tecrübelerimi bir şekilde aktarmaya çalışıyorum. Oyunumla ilgili detayları yakında buradan ve instagramdan paylaşım yaparak sizleri bilgilendireceğim. Ama bu yazıdaki asıl deyinmek istediğim konu oyunumun içeriği değil bir metin2 sunucusu açmadan önce sizlere neler yaşayabileceğinizi ve nelere dikkat etmeniz konusundadır.

SÜREÇ

Öncelikle benim gibi başlangıçta tecrübe sahibi değilseniz işiniz malesef çok zor. İşin içine girdikçe yardıma ihtiyacınız olan yerler oluyor ve yardım alabilmek için araştırmalara başlıyorsunuz. Bazen yeri geliyor pes etmek bile istediğiniz anlar olabiliyor. Piyasada kendini DEV(Developer) yazılımcı olarak tanıtan ama aslında sizlerinde 2 3 ayda öğrenebileceği bilgilere sahip kötü niyetli insanlarla dolu. Bunlar sizden para koparmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu aşamada çok dikkatli olmanız lazım. Ne söyleseniz yaparız ederiz gibi cevaplar veriyorlar. Peki profesyonel ve güvenilir kişileri nasıl bulabilirsiniz? Forumlarda uzun bir süre geçirdikten sonra artık kimin ne seviyede olduğunu anlamaya başlıyorsunuz. Hatta bazı kişiler o kadar profesyonel ki kendilerine site bile açmış durumdalar. Fakat burada dikkat etmeniz gereken hususlardan biride site açıp sizi dolandırmaya çalışanlarda var. Forumlardaki paylaşımlarını araştırmayı ihmal etmeyin. İlk başladığım zamanlarda inanılmaz dolandırıcılara denk geldim ve çok şükür hiç işlem yaptırmadım. İşi bilmeyen adam oyununuzun dosyalarını öyle bir hale getirir ki harcadığınız tüm emek ve zaman çöpe gider.

SONUÇ

Ben kendi filesimi @Metin2University isimli kullanıcıdan aldım ve bana gösterdiği ilgi alakadan çok memnum kaldım. Files'ını satın aldıktan sonra size bunun yanında belirli bir süre boyunca destek sağlıyor ve temel bilgilerin neredeyse hepsini çok kısa sürede öğrenmiş oluyorsunuz. Şimdi gelelim profesyonel anlamda yazılımcılara nasıl ulaştım ve kimlerden destek aldım. @Kaiser, @lmaohw gibi forumda isim yapmış arkadaşlar neredeyse her mesajıma içtenlikle cevap verdiler. Bu arkadaşlardan çok değerli bilgiler öğrendim. Kendilerine bu yazımda tekrardan teşekkür ediyorum. Profesyonel yazılımcılarla iletişim kurduktan sonra aslında bir metin2 oyunu geliştirmenin bedelinin çok pahalı olduğunu öğrendim. Çünkü işi profesyonel anlamda yapan kişiler gerçekten ciddi paralar istiyorlar. Başta gelir seviyemi belirtmemdeki sebep buydu. Profesyonel kişiler nokta bile koysalar sizden yüksek miktarda paralar istiyorlar. Bu konuda onlarda kendilerince haklılar. Metin2 oyununun dosyalarının çalışma prensibini öğrenmeye başladığınızda aslında çok karmaşık bir yapısı olduğunu göreceksiniz. Bu profesyonel yazılımcı arkadaşlar çok ciddi zaman harcadıklarından dolayı yüksek fiyat isteme konusunda sonuna kadar haklılar. Eğer geliriniz yüksek değilse nacizane fikrim bu işe girmeden önce pahalı bir sektöre girdiğinizin farkında olun. Eğer bir anda değil zamanla yaptırarak oyunumu geliştiririm diyorsanız o zaman pek bir sıkıntı olmuyor. Ama bir anda aklınızdaki her şeyi yaptırmak isterseniz bunun bedeli ağır olacaktır. Tekrardan bu süreçte bana yardımcı olan ve muhabbetimin olduğu @Metin2University @Kaiser @lmaohw @welberw9696 sizlere teşekkür ediyorum. Yazımı burada noktalıyorum. Soru sormak için bana dm atabilirsiniz. Kendi geliştirdiğim oyun hakkındaki detayları da zaman içerisinde buradan paylaşacağım. Saygılar....

Son düzenleme:
Zaman ayırıp yaşadığım süreci paylaşmak istedim. Bu şekilde alaycı yaklaşman ayıp
Bu kadar alıngan olma ya , kırdıysam özür dilerim. Alay etme gibi niyetim yoktu.

Sadece paragraf düzeninin olmayışı gözümü yordu ve konuya giriş yaptığımda direkt kapatmama sebebiyet verdi , bence paragraf düzenini düzenlemelisin ki okunaklı olsun ve herkes rahatca yorum yapabilsin.

Başarılar diliyorum bu arada umarım hayallerin gerçek olur.

Bu kadar alıngan olma ya , kırdıysam özür dilerim. Alay etme gibi niyetim yoktu.

Sadece paragraf düzeninin olmayışı gözümü yordu ve konuya giriş yaptığımda direkt kapatmama sebebiyet verdi , bence paragraf düzenini düzenlemelisin ki okunaklı olsun ve herkes rahatca yorum yapabilsin.

Başarılar diliyorum bu arada umarım hayallerin gerçek olur.
Teşekkür ederim. Biraz daha düzgün hale getirdim

metin2'de sunucu sahipleri para kazanmaya odaklıydı ve sunucuya para girişi olduğu sürece sunucu ayakta kalıyordu
Bence geliri düşünmek çok doğal, çünkü sunucunun barındırma, güvenlik, geliştirme ve ekip giderleri vs vs. var. Bence burada asıl sorun şu; bir çok sunucu sahibinin sektör serbest piyasa olduğu için ve bu durumu ciddiye almadığı ve sunucu sahiplerinin ve geliştiricilerin kelimenin tam anlamıyla işin b*kunu çıkarmış olması. ( Ben sunucu sahiplerinin haftalık ücret ödedikleri algı ekibi kurduklarına ve tüm sosyal medya platformlarında algı ekibinin oyunu oynamamasına rağmen reklam yaptığını gördüm). O yüzden işin çok çok zor. Rekabet edemezsin ciddi bütçelerin yoksa yapamıyorsun. Allah yardımcın olsun.

Ortalama bir sunucu 6 ay kadar online olabiliyordu.
Bu neredeyse günümüzdeki tüm mmorpgler de bu şekilde ilerliyor, ( Çünkü artık günümüzde bir oyun açmak iz bırakmak düşüncesiyle değil tamamen girişimci gözüyle bakılıyor.) Ömürlük bir sunucu düşünemezsin. Buradaki ima etmek istediğin şeyi anlayabiliyorum fakat bu çok doğal.

Ölene kadar m2 düşünemezsin. Yani sende bir süre sonra artık sezon sezon farklı isimlerle sunucu açma işine girişeceksin ve gözün az para gördüğünde umarım '' geliştiricilerine '' kankaaaaa domain 500 tl imiş alıp alıp açalım sürekli ne de olsa dosyalarımız hazır'' gibi düşünceye girmezsin.
Günümüzde ise sunucu sahiplerinin yanında oyuncularda para kazanma amaçlı oynadığı için oyunun ticaretinin yavaşladığı yerde oyuncular hemen başka sunucuya geçiyor.
Bu sorunun kaynağı, bazı sunucu sahipleri ve iş bilmez, sadece “copy-paste” yapan geliştiricilerdir. Ücretsiz paylaşılan sistemler üzerinde sadece iki satır kod değiştirip kendilerini büyük satıcılar gibi pazarlamaya çalışıyorlar; bu da sektörde güvenin ve kalite standardının düşmesine yol açıyor. Böyle kişileri sektörde barındırmamak gerekiyor. Forum yönetimleri de bu durumu ‘ekmek kapısı’ haline getiren geliştiricilere izin vermemeli; bunun için baştan sona düşünülmüş, sıkı kurallar ve yaptırımlar uygulamalı.
Ben ve benim gibi zevk için oynayan bir kitle hala daha mevcut.
Bu kitle aslında sandığınız kadar büyük değil. M2 tamamen niş bir kitle.

Geçmiş tecrübelerime, Metin2 kültürüne hâkim olmama ve aktif sunucularda bizzat bulunmuş biri olarak rahatça söyleyebilirim ki topluluk, çoğu kişinin zannettiği gibi değil. Örneğin ben winrar üzerinden giriş yapmaya çalışan insanlar görüp launcher geliştirmeye karar verdim. Örneğin hile kullanmadığını söyleyip gel ekran vereyim Kuran'a el basayım diyen 35 yaşında adam gördüm. Bunun temel kökeni m2 oyununun geçmişinin çok kötü olması ve ''ayça22'' gibi hikayelerle çevrili olması.

Piyasada kendini DEV(Developer) yazılımcı olarak tanıtan ama aslında sizlerinde 2 3 ayda öğrenebileceği bilgilere sahip kötü niyetli insanlarla dolu. Bunlar sizden para koparmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu aşamada çok dikkatli olmanız lazım.
Bence buradaki asıl sorun, bu durumların var olması değil; örneğin etiketlerde belirttiğiniz kişinin isimli sitesinde, birçok arkadaşıma ait sistemlere yalnızca 2–3 satırlık ufak değişiklikler yapıp bunu “çiğköfte parasına” satması gibi örnekler zaten sıkça görülüyor. ( Soğuk para mantığı veya çiğköfteye ihtiyacı var)

Bu yüzden bu sürece adım attığınızda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta şu: Size yardımcı olan ya da iyi niyetle yaklaşan birini hemen “her şeyi bilen”, otorite olarak görüp gözünüzde büyütmeyin. Bu durum yalnızca Metin2 sektöründe değil, tüm sektörlerde geçerlidir.
Ve unutmayın—vejetaryen olmanız, boğanın size saldırmayacağı anlamına gelmez.

İyi niyet, profesyonelliğin veya güvenilirliğin garantisi değildir.
Kısaca ; herşey zamanla belli olur , bir gün iyi olursun ertesi gün ise bambaşka olur, insanoğlu böyledir , şartlar ve koşullar değişirse o da değişir.

Hatta bazı kişiler o kadar profesyonel ki kendilerine site bile açmış durumdalar.
Site açmak profesyonel olduğunu göstermiyor. Bir alan adı bir hosting 500 TL, örneğin ben mt2.work sitesine girdiğimde rezillik görüyorum. başka iş bilen müşteriler girdiğinde ise %100 eminim ki ; kanka ben bi başka dolandırıcılara bakıp döneceğim diyordur..

Çünkü işi profesyonel anlamda yapan kişiler gerçekten ciddi paralar istiyorlar. Başta gelir seviyemi belirtmemdeki sebep buydu. Profesyonel kişiler nokta bile koysalar sizden yüksek miktarda paralar istiyorlar
Bu sektörde çoğu kişiyi tamamen tanımadığın ve sektörün dinamiklerini tam anlamıyla bilmediğin anlamına geliyor bir geliştirici tutmadan sadece mmotutkunlarında konu açarak dahi günlük 2 saat bilgisayar başında oturarak kendi oyununu sorunsuz oluşturabilirsin. ( Eğer fevkalede birşey istemiyorsan , satın aldığın files konusunu gördüm. M2'de bunlar çok klasik şeyler)

Eğer geliriniz yüksek değilse nacizane fikrim bu işe girmeden önce pahalı bir sektöre girdiğinizin farkında olun.
Buraya kısmen katılıyorum , bence tamamen belirlediğiniz ve hayal ettiğiniz hedeflerle alakalı. gelir ile değil. Örneğin 100k reklamla 670 tekil online yakalamış bir canlı sunucuya destek vermiştim.

Benim yorumlarım bunlardı , ek olarak yıllardır m2 kültürü ve mmo kültürünün içinde bulunmuş ve bir çok oyun stüdyosuyla çalışmış birisi olarak söyleyebileceğim şey şu olur ;

- Ne olursa olsun sözleşmeli ve resmi iş yap. 3 ay sonra neler olacağı koşulların nasıl şekilleneceğini bilemezsin o yüzden her iki tarafda kendisini garantiye almalı.

- Sektördeki olumsuzluklardan dolayı , başka kişilerin sana iyi davranması onların seni kandırmayacağı dolandırmayacağı anlamına gelmez o yüzden her zaman ama her zaman işveren olduğunu , geliştiricinin ise işci olduğunu unutma. Bunu da geliştiriciye hatırlat.

- Eğer çok çok üst düzey şeyler istiyorsan , geliştiriciyle yüz yüze görüş. Tek bir geliştirici ile ilerleyemezsin.

- Sorun sadece geliştiricilerde değil , müşterilerde de var bazıları dolandırılmaya alışmış veya geliştirici tarafından gebe bırakılmış

- Bazı müşteriler ise gerçekten gıt beyinli anlatamıyorsun örneğin ben canlı sunucu içerisinde bir müşterinin quest okuttuğuna şahit oldum. Geliştiriciyi beklemeden forumlarda gördüğü her şeyi putty üzerinde denediğini gördüm. Ama artık yavaş yavaş bazı şeyler anlaşılıyor senin açtığın konu olsun veya sektörde kulaktan kulağa yayılan duyumlar olsun bunlar bilgilendirici rol oynuyor.

Hocam açıkcası yaklaşık 7-8 aydır kendi metin2 serverım için aynı şeyleri yapıyorum. Öncelikle hocam bence bir insan kendi potansiyeli ördüğü duvarların dışında kalandır geri kalan gerçek potansiyel içtedir. Ayrı fikirleri düşünceleri ve hisleri hissettiğimden diyorum ben de bu metin2 pvp sektörünün suyunun sıkıldığını gerçekten seven insanların bıktırıldığını görüyorum. Metin2 TR bir yandan berbat bir yandan kanımızı emen metin2 pvp sahiplerini görüyorum. En sonunda ben de internetten bulduğum bir filesle kendi sistemlerimi yapay zeka ile geliştirmeye başladım gerçekten çok zor eğer bilmiyorsanız ama gerçekten istiyorsanız bir şekilde anlayıp yapıyorsunuz. Ben yaklaşık bundan 7-8 ay önce bu yolculuğa başladım belki daha öncesinde sonrasın 2. işe girip files paramı biriktirip kendi filesimi satın aldım ve kendi sistemlerimi entegre ediyorum. Zerre kadar kodlamanın hatta metin2'nin nasıl çalıştığını bile anlatamayacak birisinden şuan kendi serverı için en ince ayrıntıya kadar sistemler geliştiren birisine döndüm. İnsanlara kesinlikle bir şey bilmeden bu sektöre para kazanacağım diye girmesi tamamen saçmalık sakın yapmayın, vizyonsuz gibi sakın böyle girmeyin. Buna ek olarak arkadaşlar eğer sadece para için giriyorsanız ve paranız yoksa ayrıca bir şeyden de anlamıyorsanız başarı da sakın beklemeyin. Ben aylardır kendi başıma bir şeyler öğreniyorum filesi aldığım adam bile belki şuan benim tahmin ettiğimden ve yapabileceğimden daha az şey biliyor çünkü aldığım files buglarla dolu, gerçekten hayal kırıklığına uğradım ama benim bu hayalim ben kendi pvp serverımı açacağım. Çok farklı olacak oyundaki bütün sorunları çözen yenilikçi ve P2E olan bir oyun yapısına evirdim.

Konuya dönecek olursam hocam senin adına çok sevindim umarım başarılı olursun, bol şans.

Hocam açıkcası yaklaşık 7-8 aydır kendi metin2 serverım için aynı şeyleri yapıyorum. Öncelikle hocam bence bir insan kendi potansiyeli ördüğü duvarların dışında kalandır geri kalan gerçek potansiyel içtedir. Ayrı fikirleri düşünceleri ve hisleri hissettiğimden diyorum ben de bu metin2 pvp sektörünün suyunun sıkıldığını gerçekten seven insanların bıktırıldığını görüyorum. Metin2 TR bir yandan berbat bir yandan kanımızı emen metin2 pvp sahiplerini görüyorum. En sonunda ben de internetten bulduğum bir filesle kendi sistemlerimi yapay zeka ile geliştirmeye başladım gerçekten çok zor eğer bilmiyorsanız ama gerçekten istiyorsanız bir şekilde anlayıp yapıyorsunuz. Ben yaklaşık bundan 7-8 ay önce bu yolculuğa başladım belki daha öncesinde sonrasın 2. işe girip files paramı biriktirip kendi filesimi satın aldım ve kendi sistemlerimi entegre ediyorum. Zerre kadar kodlamanın hatta metin2'nin nasıl çalıştığını bile anlatamayacak birisinden şuan kendi serverı için en ince ayrıntıya kadar sistemler geliştiren birisine döndüm. İnsanlara kesinlikle bir şey bilmeden bu sektöre para kazanacağım diye girmesi tamamen saçmalık sakın yapmayın, vizyonsuz gibi sakın böyle girmeyin. Buna ek olarak arkadaşlar eğer sadece para için giriyorsanız ve paranız yoksa ayrıca bir şeyden de anlamıyorsanız başarı da sakın beklemeyin. Ben aylardır kendi başıma bir şeyler öğreniyorum filesi aldığım adam bile belki şuan benim tahmin ettiğimden ve yapabileceğimden daha az şey biliyor çünkü aldığım files buglarla dolu, gerçekten hayal kırıklığına uğradım ama benim bu hayalim ben kendi pvp serverımı açacağım. Çok farklı olacak oyundaki bütün sorunları çözen yenilikçi ve P2E olan bir oyun yapısına evirdim.

Konuya dönecek olursam hocam senin adına çok sevindim umarım başarılı olursun, bol şans.
Bu tarz yorumları gördükçe ve server açma hayaline kapılmış insanların çokluğunu anlayabiliyoruz ve içimden şunu söylüyorum '' ulan metin2 sen ne kudretli bir şeysin ki herkesin içinde server açma hayali kurdurabiliyorsun ''

O zaman instagram sayfası açıp yapay amcam ile metin2 yapıyorum gün 1 vlogu gelir :ROFLMAO:

Öncelikle başarılar dilerim fakat gerçekçi olmamı isterseniz şöyle söyleyeyim. Eğer kendi sunucunuzu açmak istiyorsanız ve bu işi fonlayabilecek bütçeniz var ise direkt olarak parasını verip düzeni kendiniz ayarlayarak bir sunucu açmak çok zor değil. Fakat ben developer olacağım der iseniz işler orada değişiyor. Bu birkaç ayda öğrenebileceğiniz birşey değil, işin içinde çok faktör bulunuyor ve çok basit bir şekilde yıllarınızı alabilir.

Benim tavsiyem Metin2 ile hobi olarak ilgilenmeniz, her ne kadar severek oynadığımız bir oyun olsa da çok niş bir kitleye sahip ve malesef başarılı olma şansı yatırdığınız para ile doğru orantılı. Birde bunu kendim kodlayacağım derseniz ap ayrı bir zorluk daha katıyor. Başarılar dilerim.

Öncelikle başarılar dilerim fakat gerçekçi olmamı isterseniz şöyle söyleyeyim. Eğer kendi sunucunuzu açmak istiyorsanız ve bu işi fonlayabilecek bütçeniz var ise direkt olarak parasını verip düzeni kendiniz ayarlayarak bir sunucu açmak çok zor değil. Fakat ben developer olacağım der iseniz işler orada değişiyor. Bu birkaç ayda öğrenebileceğiniz birşey değil, işin içinde çok faktör bulunuyor ve çok basit bir şekilde yıllarınızı alabilir.

Benim tavsiyem Metin2 ile hobi olarak ilgilenmeniz, her ne kadar severek oynadığımız bir oyun olsa da çok niş bir kitleye sahip ve malesef başarılı olma şansı yatırdığınız para ile doğru orantılı. Birde bunu kendim kodlayacağım derseniz ap ayrı bir zorluk daha katıyor. Başarılar dilerim.
Katılmıyorum hocam dediğini metin2 de hiç olmayan sistemleri vb. şeyleri yapay zeka ile 3-4 ayda eklemeyi başardım tabi ki öğrenmek mantığını kavramak çok zordu hiç bir şey bilmeden terminali açıp bir şeyler öğrenmek bile çok zordu fakat ben gerçekten isteyen birinin neler başarabileceğini kanıtlamak için başladım bu yola, 7-8 aydır aktif olarak hem test serverıma düzenli olarak bir şeyler ekliyorum. Sıfırdan kodlama bilerek yapmak dediğini gibi gerçekten seneler alır fakat yapay zekayı katalizör olarak kullanarak bu süreci daha verimli ve kısa geçirebilirsiniz.

Açıkcası şunu da belirtmek isterim günce 6-7 saat akşamlar yapay zekayla öğrendim bu süreç çok sinir bozucu ve hatalarla hatta bilgisayarımı kıracak raddeye geldim fakat başardım. Şuan reklam bütçem olmadığından onun için uğraşmaktayım, yakında çok yenilikçi ve bu kan emici sisteme bir panzehir niteliğinde insanların sürekli olarak para yatırmalarını gerektirmeyen P2E sistemine dayanan çok güzel bir server getiriyorum. Umarım bu yolculuğum ve yaptıklarım herkese ilham olur, saygılar ve sevgilerimle.

Katılıyorum. Yakında zaten herkes hobi olarak ilgilenecek ben öyle görüyorum.

Malum şirketin attığı adımlar ne olur ne kadar sürer bilmiyorum fakat, artık çok hoş görülü davrandıklarının farkındalar.

a.webp

Bu arada bu çok büyük birşey , düz bir api kullanılmıyor (Youtube contect id sistemini de aşmak da işin içinde var) python - fingerprint ve bir çok büyük teknoloji kullanılıyor. ( Shazam benzeri)

Bu tarz yorumları gördükçe ve server açma hayaline kapılmış insanların çokluğunu anlayabiliyoruz ve içimden şunu söylüyorum '' ulan metin2 sen ne kudretli bir şeysin ki herkesin içinde server açma hayali kurdurabiliyorsun ''

O zaman instagram sayfası açıp yapay amcam ile metin2 yapıyorum gün 1 vlogu gelir :ROFLMAO:
Ahahahahahaah çok haklısın aslında fakat o salak saçma kanallardan da bunaldım. Fikrimi çok beğeniyorum standart insanların verdiği bir sistemden ziyade çok daha farklı bir sistem ve oyun mantığı ile açmayı düşünüyorum. Fakat insanların görüpte fikrime dayalı bir şey çıkarma riskini asla almak istemiyorum çünkü yapılmamış tarz bir metin2 serverı yapıyorum yakın zamanda burada da açmaya yakın olduğum zaman herkes ile detaylı bir şekilde paylaşabilirim umarım. Şuanlık reklam bütçesini çıkarmak ve yeni sistemlerle hem item hem boss hem de P2E sistemini dengeli bir şekilde harmanlamaya çalışıyorum. Dediğim gibi umarım yaptıklarım herkese ilham olur

Katılmıyorum hocam dediğini metin2 de hiç olmayan sistemleri vb. şeyleri yapay zeka ile 3-4 ayda eklemeyi başardım tabi ki öğrenmek mantığını kavramak çok zordu hiç bir şey bilmeden terminali açıp bir şeyler öğrenmek bile çok zordu fakat ben gerçekten isteyen birinin neler başarabileceğini kanıtlamak için başladım bu yola, 7-8 aydır aktif olarak hem test serverıma düzenli olarak bir şeyler ekliyorum. Sıfırdan kodlama bilerek yapmak dediğini gibi gerçekten seneler alır fakat yapay zekayı katalizör olarak kullanarak bu süreci daha verimli ve kısa geçirebilirsiniz.

Açıkcası şunu da belirtmek isterim günce 6-7 saat akşamlar yapay zekayla öğrendim bu süreç çok sinir bozucu ve hatalarla hatta bilgisayarımı kıracak raddeye geldim fakat başardım. Şuan reklam bütçem olmadığından onun için uğraşmaktayım, yakında çok yenilikçi ve bu kan emici sisteme bir panzehir niteliğinde insanların sürekli olarak para yatırmalarını gerektirmeyen P2E sistemine dayanan çok güzel bir server getiriyorum. Umarım bu yolculuğum ve yaptıklarım herkese ilham olur, saygılar ve sevgilerimle.
yapaya çok güvenme bence hocam seni bir tık fazla gazlamış gibime geldi , şunu unutma '' yapay zeka öğreniyor , sen öğretiyorsun '' ve bence backendde çok kötü.

Bence buradaki asıl sorun, bu durumların var olması değil; örneğin etiketlerde belirttiğiniz kişinin isimli sitesinde, birçok arkadaşıma ait sistemlere yalnızca 2–3 satırlık ufak değişiklikler yapıp bunu “çiğköfte parasına” satması gibi örnekler zaten sıkça görülüyor. ( Soğuk para mantığı veya çiğköfteye ihtiyacı var)
Asıl sorun sen ve senin gibi 3-5 tane birbirinin arkasını kollayan çıkarcı arkadaş gruplarının sürekli forumlarda birbirlerini pohpohlayıp başarılarına ulaşamadığı kişileri bu şekilde karalaması.
Sistemleri ben yazıyorum, forumda çene çalma kısmı da senin işin olsun.
Şuraya senin gibi 20 tane adamın ismini yazarım, 10 yıldır değişen hiç bir şey yok.
Bu piyasada insanlara en az bulaşan kişilerden biri benimdir ve ben işimi yapıp senin gibi türemelerden uzak durdukça siz nasılsa yazmaz etmez cevap vermez sanıp daha da çoşuyorsunuz.Kendinize gelin artık.
Ne sistemlerimi alttan satmadığınız kaldı, ne bana özelden yalvarıp işini yaptırıp başkalarına devlik taslamadığınız, ne bana ayrı başkalarına ayrı konuşmadığınız, en son birinizin ifadesini çok fena alıcam kaşınıp durmayın

yapaya çok güvenme bence hocam seni bir tık fazla gazlamış gibime geldi , şunu unutma '' yapay zeka öğreniyor , sen öğretiyorsun '' ve bence backendde çok kötü.
Şuan çalışan sistemler geliştiriyorum hocam yani bunun nesine güvenip güvenmemem gerektiğini anlamadım. Şuan oyunda çalışan sistemler ekleyip çıkartabiliyorum ya da bir hata aldığım zaman syser'a girip yapay zeka ile neyin yol açtığını onu nasıl çözebileceğimizi konuşuyoruz. Mantık aslında hazır bir şey yaptırmak değil ya da fikir ürettirmek değil fikiri önce metin2'nin çalışma mantığına göre kurgulamak ve bu mantığı oturtmak sonrasında da kodlamak (işte sadece burada yapay zeka devreye giriyor) tamamen demek istediğim buydu, yeni sistemlerle oluşabilecek buglar ve abuse risklerini de biz düşünüp bulmamız lazım bence.

Asıl sorun sen ve senin gibi 3-5 tane birbirinin arkasını kollayan çıkarcı arkadaş gruplarının sürekli forumlarda birbirlerini pohpohlayıp başarılarına ulaşamadığı kişileri bu şekilde karalaması.
Sistemleri ben yazıyorum, forumda çene çalma kısmı da senin işin olsun.
Şuraya senin gibi 20 tane adamın ismini yazarım, 10 yıldır değişen hiç bir şey yok.
Bu piyasada insanlara en az bulaşan kişilerden biri benimdir ve ben işimi yapıp senin gibi türemelerden uzak durdukça siz nasılsa yazmaz etmez cevap vermez sanıp daha da çoşuyorsunuz.Kendinize gelin artık.
Ne sistemlerimi alttan satmadığınız kaldı, ne bana özelden yalvarıp işini yaptırıp başkalarına devlik taslamadığınız, ne bana ayrı başkalarına ayrı konuşmadığınız, en son birinizin ifadesini çok fena alıcam kaşınıp durmayın
Açıkçası sektördeki çoğu kişiyi tanımıyorum; sağdan soldan duyduklarım dışında kimseyle özel bir ilgim ya da geçmiş bir iletişimim yok. Burada da tamamen tarafsız şekilde yorumumu yaptım. Buna rağmen, söylediğin kişileri “pohpohladığım” gibi bir algıya kapılman ve bana karşı önyargılı yaklaşman enteresan; çünkü geçmişte seninle tek bir temasım bile olmadı.

Ben sadece zaten leak olan sistemleri indirip başkalarının emeğine hiç saygısı olmadan kendi sistemiymiş gibi pazarlayıp , sektörde iş bilmeyen kişilere satış yapanlara karşı kinliyim. Tek sen değilsin yani.

Eğer gerçekten kibirli, boş konuşan biri olsaydım—hani bazıları gibi mahalle ağzıyla büyümüş biri—şöyle bir yorum yapardım:
“Kaşınıp durmayın ya, tam sevdiğim tiplerdensiniz, çiğköfteler yenmiş.”
Ama böyle biri değilim, o yüzden bu üsluba hiç girmiyorum.

“Sana kim yalvarmış?” Oysa seninle tek bir iletişimim dahi olmadı. Konunu da sadece 3 gün önce gördüm.
Tam olarak değinmek istediğim nokta da bu aslında:
Sanal dünyanın verdiği rahatlıkla, hiçbir kanıt olmadan sağdan soldan bir şeyler uydurup isim lekelenmeye çalışılıyor. Ardından da “aman dur, imajımı toparlayayım” telaşı başlıyor. Bu durum gerçekten komik.

Yine de hakkında hayırlısını diliyorum.

Sattığım sistemlerimi konumda görebilirsin , 1-2 haftaya da amon u satacağım sanırım. Herhangi birisinin sistemini forumdan indirip sistemde ki 2-3 satırı değiştirip bu kodlar bana ait diyip satış yapmıyorum.

Neyse çok fazla dramaya girmek istemiyorum şimdi imaj toparlanma telaşını büyütüp farklı yollara girilecek gibi görünüyor. Sana başarılar.

Açıkçası sektördeki çoğu kişiyi tanımıyorum; sağdan soldan duyduklarım dışında kimseyle özel bir ilgim ya da geçmiş bir iletişimim yok. Burada da tamamen tarafsız şekilde yorumumu yaptım. Buna rağmen, söylediğin kişileri “pohpohladığım” gibi bir algıya kapılman ve bana karşı önyargılı yaklaşman enteresan; çünkü geçmişte seninle tek bir temasım bile olmadı.

Ben sadece zaten leak olan sistemleri indirip başkalarının emeğine hiç saygısı olmadan kendi sistemiymiş gibi pazarlayıp , sektörde iş bilmeyen kişilere satış yapanlara karşı kinliyim. Tek sen değilsin yani.

Eğer gerçekten kibirli, boş konuşan biri olsaydım—hani bazıları gibi mahalle ağzıyla büyümüş biri—şöyle bir yorum yapardım:
“Kaşınıp durmayın ya, tam sevdiğim tiplerdensiniz, çiğköfteler yenmiş.”
Ama böyle biri değilim, o yüzden bu üsluba hiç girmiyorum.

“Sana kim yalvarmış?” Oysa seninle tek bir iletişimim dahi olmadı. Konunu da sadece 3 gün önce gördüm.
Tam olarak değinmek istediğim nokta da bu aslında:
Sanal dünyanın verdiği rahatlıkla, hiçbir kanıt olmadan sağdan soldan bir şeyler uydurup isim lekelenmeye çalışılıyor. Ardından da “aman dur, imajımı toparlayayım” telaşı başlıyor. Bu durum gerçekten komik.

Yine de hakkında hayırlısını diliyorum.

Sattığım sistemlerimi konumda görebilirsin , 1-2 haftaya da amon u satacağım sanırım. Herhangi birisinin sistemini forumdan indirip sistemde ki 2-3 satırı değiştirip bu kodlar bana ait diyip satış yapmıyorum.

Neyse çok fazla dramaya girmek istemiyorum şimdi imaj toparlanma telaşını büyütüp farklı yollara girilecek gibi görünüyor. Sana başarılar.
Yapay zekaya mı yazdırdın hocam bu yazıyı '—' bunu sadece yapay zeka yapabiliyor da ondan sordum

Şuan çalışan sistemler geliştiriyorum hocam yani bunun nesine güvenip güvenmemem gerektiğini anlamadım. Şuan oyunda çalışan sistemler ekleyip çıkartabiliyorum ya da bir hata aldığım zaman syser'a girip yapay zeka ile neyin yol açtığını onu nasıl çözebileceğimizi konuşuyoruz. Mantık aslında hazır bir şey yaptırmak değil ya da fikir ürettirmek değil fikiri önce metin2'nin çalışma mantığına göre kurgulamak ve bu mantığı oturtmak sonrasında da kodlamak (işte sadece burada yapay zeka devreye giriyor) tamamen demek istediğim buydu, yeni sistemlerle oluşabilecek buglar ve abuse risklerini de biz düşünüp bulmamız lazım bence.
Yani o kadar çok uzunca yazmak isterdim ki , söylediğim gibi BENCE yapay zekanın oyun sektöründeki gücüne çok fazla kapılma , eğer bir web sayfası vs geliştirdiğini söyleseydin bu tarz bir yorumum olmazdı zaten. Ama kısaca şöyle birşey söyleyeyim ;

-Threading, networking, event sistemleri gibi kritik olan yerler var bunları doğru şekilde optimize edemezsin veya çok iyi geliştiremezsin.

- source içindeki bağımlılıkları ve pointer ilişkilerini insan kapasitesinde kontrol ettiremezsin

- korumaları ve sağladığın güvenlikler dinamik bir süreç yapay amcan bunun döngüsünü tam kavrayamaz.

- Örneğin bir sistem yaptırırsın o sistem çok iyi çalışabilir ve senin gözünde sorunsuz olabilir fakat canlı sunucuda birisi paketini açar veya exeye birşeyler inject eder ve hiç ummadığın şeylerle karşılaşırsın. ( Örneklerini her geçen gün şok olarak izliyoruz )

Edit: İçindeki hevesi anlıyorum hevesini baltalamak gibi bir derdim yok. Hatta sana yardım da edebilirim. Sadece bu yapay zekanın büyüsüne çok kapılma benim görüşüm bu. @fitzoro1

Yani o kadar çok uzunca yazmak isterdim ki , söylediğim gibi BENCE yapay zekanın oyun sektöründeki gücüne çok fazla kapılma , eğer bir web sayfası vs geliştirdiğini söyleseydin bu tarz bir yorumum olmazdı zaten. Ama kısaca şöyle birşey söyleyeyim ;

-Threading, networking, event sistemleri gibi kritik olan yerler var bunları doğru şekilde optimize edemezsin veya çok iyi geliştiremezsin.

- source içindeki bağımlılıkları ve pointer ilişkilerini insan kapasitesinde kontrol ettiremezsin

- korumaları ve sağladığın güvenlikler dinamik bir süreç yapay amcan bunun döngüsünü tam kavrayamaz.

- Örneğin bir sistem yaptırırsın o sistem çok iyi çalışabilir ve senin gözünde sorunsuz olabilir fakat canlı sunucuda birisi paketini açar veya exeye birşeyler inject eder ve hiç ummadığın şeylerle karşılaşırsın. ( Örneklerini her geçen gün şok olarak izliyoruz )

Edit: İçindeki hevesi anlıyorum hevesini baltalamak gibi bir derdim yok. Hatta sana yardım da edebilirim. Sadece bu yapay zekanın büyüsüne çok kapılma benim görüşüm bu. @fitzoro1
Bu konuda katılıyorum gerçekten anlamadığım bir konuda bana hatasız gelen bir sistem hatalarla dolu olabilir ve gerçekten oyunumu çok ciddi bir zarar verebilir. Dediklerini ciddiye alıyorum asla olmaz da demiyorum elimden gelenin en iyisiyle açık bırakmamak için uğraşacağım. Tavsiye için gerçekten teşekkürler.

Geri