Çözüldü Metin2 AltyapiFiles Saat Ayarı Yapma

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

CrownOfStone

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Whistle'ın Udemy Serisi için hazırladığı Altyapi Files'ını kullanmaktayım. MySQL Workbench-Navicattan "Account" tablosuna baktığımda bazı saatlerin yanlış ayarlandığını gördüm. Bunları düzeltmek için ne yapabilirim. Örneğin saat 13:22 ' de oluşturduğum bir hesap ; 16:32:02 ' de oluşturulmuş gibi görünüyor. Tarih cinsinden bir problem yok gibi ancak saat olarak hep ilerisini gösteriyor.

Dosya Eklentileri

• z.webp
    z.webp
    26,1 KB · Gösterim: 24
Çözüm
Terminaleden tzdate ile Europe > Turkey seçmeyi denedim, olmadı. Onay verme menüsünde sürekli focus YES ibaresi üzerinden otomatik ayrıldı, TAB ile veya başka türlü yollarla da düzeltilemedi. Siberdizayn linkinde yazdığı gibi "date 1909291155" ifadelerini kullanmayı denedim.
root@mmotutkunlari:~ # date "110310382025"date: illegal time formatusage: date [-jnRu] [-r seconds|file] [-v[+|-]val[ymwdHMS]] [-I[date | hours | minutes | seconds]] [-f fmt date | [[[[[cc]yy]mm]dd]HH]MM[.ss]] [+format]root@mmotutkunlari:~ #
hatasını aldım.

Çözüm:
date -f "%m%d%H%M%Y" "110310342025"

• %m: Ay (Kasım = 11)
  • %d: Gün (3)
  • %H: Saat (10)
  • %M: Dakika (34)...
Putty date ayarı yapmalısınız puttyye date yazın saat 3-4 saat ileridedir onu ayarlayın düzelecekdir

bsdconfig yazın > Europe`yi seçin > 46.Sırada ki Turkey seçeneğine basın.
Türkiye saatine göre ayarlıcaktır.

Terminaleden tzdate ile Europe > Turkey seçmeyi denedim, olmadı. Onay verme menüsünde sürekli focus YES ibaresi üzerinden otomatik ayrıldı, TAB ile veya başka türlü yollarla da düzeltilemedi. Siberdizayn linkinde yazdığı gibi "date 1909291155" ifadelerini kullanmayı denedim.
root@mmotutkunlari:~ # date "110310382025"date: illegal time formatusage: date [-jnRu] [-r seconds|file] [-v[+|-]val[ymwdHMS]] [-I[date | hours | minutes | seconds]] [-f fmt date | [[[[[cc]yy]mm]dd]HH]MM[.ss]] [+format]root@mmotutkunlari:~ #
hatasını aldım.

Çözüm:
date -f "%m%d%H%M%Y" "110310342025"

• %m: Ay (Kasım = 11)
  • %d: Gün (3)
  • %H: Saat (10)
  • %M: Dakika (34)
  • %Y: Yıl (2025)

formatında giriş yapmak oldu, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri